שאלה על uvw map

• פותח הנושא yupy9
  • פורסם בתאריך

yupy9

New member
שאלה על uvw map

למה כשאני מנסה לסדר את הטקסטורה באמצעות המודיפייר הזה לפעמים הוא מראה לי את הטקסטורה תוך כדי תיקון ושינוי בזמן אמת אבל לפעמים לא, ואז אני צריכה לרנדר שוב ושוב כדי לבדוק את השינויים, אני מניחה שיש פה משהו שאני מפספסת מישהו יכול לגלות לי מה?

מיכאל ג

New member
רגע... UVWMAP? את בטוחה ?

כי אם זה unwrap UV ופשוט התבלבלת בשם, אז יש באופציות שלו constant update שאת צריכה להפעיל. זה צ'קבוקס בתחתית המסך של המודיפייר, או בדיאלוג שנפתח מתחת לזה אחרי שלוחצים על OPTIONS שם

או לחילופין שכחת ללחוץ ב metirial

editor על show map in viewport. זה יפתור לך את הבעיות גם ב uvw map וגם ב unwarp

yupy9

New member
../images/Emo207.gif הוספת טקסטורות כשאין מקום

אולי מישהו יכול לומר לי מה עושים כשהשתמשתי במקס בכל הסלוטים (=כדורים) הפנויים לטקסטר את הסצנה אבל אני רוצה להוסיף עוד טקסטורות? באמת שניסיתי למצוא לזה פתרון ולא ממש הצלחתי להבין מאיפה אני מביאה עוד סלוטים פנויים..

FishSticks

New member
האפשרות הפשוטה היא...

להפוך כל סלוט ל - Multi/Sub Object וככה כל טקסטורה נהפכת ל - 10 ויש לך מקום ל - 24 (עכשיו 240) בכל מקרה, רק אל תשכח אחרי שאתה צובע את האובייקט, אתה חייב להפוך את ה - Material ID למספר שכתוב ליד הטקסטורה שאתה רוצה (אחרי שבחרת ב - Multi/Sub Object)

yupy9

New member
אוי זה מסורבל נורא! ../images/Emo4.gif

אין דרך פשוטה יותר?

מיכאל ג

New member
והפתרון הנכון הוא...

כשנגמר לך המקום את מוחקת אחד... יש אייקון X במטריאל אדיטור. מקס ישאל אותך אם את רוצה למחוק את החומר מהסצינה או רק מהמטריאל אדיטור. תבחרי באפשרות השניה, ויש לך סלוט ריק.

yupy9

New member
ואז, לאן הוא "עובד דירה"?

כי אני עדין צריכה שתהיה לי גישה אליו...

למעלה