שאלה על VPN

• פותח הנושא Uteam
  • פורסם בתאריך

Uteam

New member
שאלה על VPN

האם רשת VPN של WIN2000 היא בטוחה? מה רמת ההצפנה? האם קיימת כדאיות כלכלית להעדיף VPN של צ´קפוינט על פני VPN של ווינדווס 2000? תודה איתן

antidot

New member
--->

תלוי בסוג ההצפנה של חיבור VPN. אני מתאר לעצמי שצ´קפויינט משתמשת באלגוריטם הצפנה חזק יותר. אם אני לא טועה VPN של 2000 מבוסס 3DES וMD5 ואורך הpublic key אינו עולה על 128BIT. אתה יכול אבל להתחכם: תוריד את PGP (לא עולה כסף) ותקבל אופצית הצפנה נוספת על החיבור הקיים כאשר בנוסף להצפנה של VPN של 2000 תקבל הצפנה של PGP (לא מומלץ על חיבורים איטיים).אם אני זוכר נכון, הקליינט VPN של צ´קפויינט יודע כל כמה זמן להחליף IP של מחשב הלקוח וגם להחליף את המפתחות הצפנה. אם יש לך פיירוואל של צ´קפויינט, לדעתי יהיה לך גם יותר קל לקנפג את הVPN של צ´קפויינט. Antid0t

philips

New member
המממ.פאראנויה...

ובכן.... אכן צודק ידידי המלומד .... שים לב לכך שכל נושא ההצפנה הוא "סוחט" משאבים מהמחשב בצורה שלא תאמן במיוחד אם מדובר על VPN המצפינים את כל התעבורה בהם.. גם ל CISCO מבחינת חומרה , גם ל CHECKPOINT מבחינת תוכנה וגם לחברות אחרות המייצרות כרטיסי הצפנה , יש תמיכה ב 3DES המאפשר הצפנה מספיק בטוחה שתוכל לשון בשקט.... קיים גם ADES שמבטיח רמת הגנה גבוהה הרבה יותר.-- משמש בארה"ב לשימושי הצבא , וניתן גם להשגה בדרכים אחרות שכן אם זכרוני אינו מטעני אסור ליצאו לחו"ל... שימוש במספר מנהרות מוצפנות ב 3DES בלי כרטיס מיוחד (אפילו מנהרה אחת) יכול לחנוק בקלות תחנת 2000 ויש שיגידו שגם שרת 2000.. אם הבטחת מידע ברמה זו היא כ"כ קריטית לך , הצעתי היא שתשקול פתרון משולב חומרה ותוכנה , וכאלו קיימים בשוק רבים...

dov98

New member
אגב, אם ככה מה יכול להיות רע

בראוטר כמו שיש לי , שיש בו FIREWALL חומרה ועפ"י היצרן יכול לשרת 250 תחנות?

antidot

New member
מדובר על גישה מרחוק

והצפנת ערוץ תקשורת בין תחנה מרוחקת עד לLAN הלוקלי. אגב: זה רק נדמה לי או שאפשר להגיד לך
לרגל הקידום ? Antid0t (שבפינת הציטוטים שלו היום: Si vis pacem, para bellum )

dov98

New member
תודה. זה בגלל שאמרת אז

"הוא מת" . ולגבי אימרות המתאימה יותר לימינו היא: "ERARE HUMANUM EST"

antidot

New member
הםםם...

"לטעות - אנושי" Antid0t (שהלטינית שלו לא כ"כ חלודה מסתבר)

למעלה