שאלה: עמלות בתעודות סל לעומת בתי השקעות |עזרה

schultz

New member
שאלה: עמלות בתעודות סל לעומת בתי השקעות |עזרה

שלום וחג שמייח לכולם. אני מושקע בחברת "אקסלנס" באפיק הצמוד למדד תל אביב 100. החברה גובה 2% עמלה. ידוע לי שבהשקעה בתעודת סל העמלה היא 0.3%. שאלותיי: 1. אילו עוד הוצאות יש בקניה ומכירה של תעודות סל? 2. האם האחוזים בכל אחת מהאופציות הם מרווחים או משווי העסקה כולה? 3. אם יש כזה הבדל בעמלה למה לא להשקיע תמיד בתעודות סל? למה יש כאלה (כמוני...) שמשקיעים דרך בית השקעות? לעונים תודה מראש

tmore

New member
עמלות

1. רכישת תעודת סל זהה לרכישת ני"ע, לכן אותן ההוצאות חלות גם על תעודת סל כגון: עמלת קניה-מכירה, דמי שמירה 2. עמלות הניהול ניגבות בד"כ באופן רציף לפי שווי הנכס

schultz

New member
תודה! עדיין לא הבנתי:

איפה בשורה התחתונה העמלות הכוללות נמוכות יותר? ועוד שאלת הבהרה: אם נניח המדד הבורסאי עשה 7% ואני משלם 2% עמלה, זה אומר שאני רואה רווח רק של 5%?

moranach

New member
השאלה שלך לא ברורה

איפה אתה מושקע? בקרן נאמנות? תעודת סל? מניות בודדות בתיק מנוהל???

schultz

New member
מושקע בחברת "אקסלנס" במסלול 100% מנייתי

בוא נניח שמבחינת הרווח, הכסף עושה אותו דבר כמו תעודת סל. שאלתי מתמקדת בהשוואת העמלות בין תעודת סל להשקעה דרך בית השקעות דוגמת זה שאני משקיע בו.

moranach

New member
אם אני מבין נכון

יש לך תיק מנוהל שם...שהוא 100% מנייתי. יכול להיות שמבחינת תשואה עשית משהו דומה למדד. השאלה היא - מה מבחינת סיכון (כלומר סטיית תקן). חוץ מזה - עד עכשיו היו עליות חזקות מאוד. מה יהיה כשהשוק יתממש? יכול להיות שאם יש לך מנהל תיקים טוב הוא ידע לצאת לפני או לקנות לך הגנות.

למעלה