שאלה עניינית בנוגע לטיפים

שירי035

New member
שאלה עניינית בנוגע לטיפים

שלום לכולם. אני ובן זוגי קצת מבולבלים בנוגע לטיפים ושכר מלצרים / ברמנים / מנהל אירוע. מהו שכר מלצרים? האם זה לא טיפ? האם מקובל לשלם למלצר 150 - 200 ש"ח מזומן במקום האירוע ואח"כ עוד להוסיף טיפ? אשמח לעצתכם. תודה

shan shan2

New member
כל גן זה קצת אחרת...

אצלנו מחיר המנה לא כלל טיפים ובחוזה היינו מחויבים לשלם סכום לכל אנשי השרות סכום שהסכמנו עליו מראש בסוף האירוע.... אני לא יודעת מה מחייב החוזה אצלכם אבל אם בחוזה את לא מחוייבת אז הטיפ כמו שאני מבינה זה לשיקולכם... מקווה שעזרתי.

d s d s

New member
שלום לך

אכן בכל מקום זה שונה. כמו שאמרת יש מקומות שמבקשים ממך שכר מלצרים וברמנים מראש (מה שלדעתי חוצפה) מנהל האירוע מקבל משכורת ואין מה לתת לו טיפ אלא אם את מרגישה שהוא עשה לך משהו מיוחד או נתן לך אקסטרות באירוע עצמו. אצלנו איש המכירות אמר מראש: כולם אצלנו מקבלים משכורות יפות והמלצרים מקבלים טיפים מהאורחים שלך בנוסף לשכר בסיס. כל טיפ הוא לשיקולך.

קרני

New member
השכר הרישמי והטיפ

הם שני דברים שונים. את השכר סוגרים לפני האירוע, את הטיפ בסוף האירוע, וזה לשיקולך האישי. אנחנו באופן אישי הרגשנו שאנו רוצים להשאיר טיפ, למרות שזה כבד! לשיקולך!

bubik73

New member
מנסים לסחוט ממכם...

אל תתנו לזה יד. אם אתם חתומים בחוזה על שכר - תנו את השכר וזהו. אין לזה סוף....

דשבורד

New member
איך זה היה אצלנו

היה מחיר בסיסי של מנה. בנוסף, התבקשנו להביא אחוז מסויים מערך העיסקה, במזומן, כטיפ למלצרים/טבחים/מנהל ארוע- ביום הארוע עצמו. התווכחנו על גודל האחוז, וסיכמנו שה"טיפ" אינו חלק מהחוזה, וכמה לתת בסופו של דבר- יהיה נתון לשיקול דעתנו בלבד. סעיף זה נוסף לחוזה במקום הסעיף שחייב אותנו במתן טיפ בעל ערך מספרי ידוע. כתבתי את זה כבר בעבר- אי אפשר לחייב אותך לתת טיפ- כי אחרת זה לא טיפ אלא שכר.אני גם חושבת, שעיסקית, זה טיפשי מצד מעביד שעובדיו ידעו כמה טיפ הם יקבלו- הרי טיפ הוא תמריץ- בפירוש. אם אתה יודע מראש שתקבל וגם כמה תקבל- אז אין לך שום מוטיבצייה למלצר באקסטרא. אני ממליצה לסכם את כל זה בחוזה, שלא יהיו אי הבנות ולחצים ליכם בסוף החתונה כאשר אתם בקטרזיס, שיכורים קלות או כלוט, ו"ללא מעניין אתכם מעוד 1000 שקל".

dearp

New member
ואם לא נותנים בכלל?

זה לגיטימי לא לתת בכלל? כי הם הרי מקבלים שכר, זה לא שהמשכורת מבוססת על טיפים. ולפי חישוב שעשיתי זה אמור לצאת הוצאה של 2000ש"ח וזה פשוט המון. אנחנו עושים חישובים ועוד לא סגרנו כלום אבל יש דברים שמראש מצמצמים ומוותרים אז אני אומרת לעצמי: למה אני צריכה לוותר עליי ועל האורחים שלי בעוד משהו שיכול להוסיף לערב או במקביל יכולה לחסוך את הכסף ובמקום זה לתת את הכסף לאנשים שגם ככה מקבלים שכר? וגם אם אני מחליטה לתת טיפ אבל לתת פחות מה"מקובל" כלומר, לתת 50ש"ח לאדם במקום שנהוד לתת בו 100ש"ח, אז אנשים גם ככה לא יאהבו את זה ועוד יקללו שנתתי ב"קמצנות". אז כבר באמת עדיף לי לא לתת כלום. מה אתן אומרות?

זה לגיטימי לא לתת בכלל

בדרך כלל גם אורחים משאירים לפעמים קצת כסף. כעקרון, טיפ הוא רצון טוב שלך. לא רוצה - לא חייבת. א-ב-ל, וזה אבל גדול, קחי בחשבון שיש מקומות שממש דורשים את הטיפ גם אם לא חייבים לתת אותו. בחתונה של אחי, מנהל האירוע ממש עצר את אבי הכלה ודרש את הטיפ. מראש ידענו שניתן טיפ נדיב למלצרים, אבל מנהל האירוע דרש גם לעובדי המטבח ולעוד אנשים. לכי תתווכחי איתו בשלוש לפנות בוקר.

dearp

New member
ובכל זאת..

אני חוששת ממצב בו אני בכלל אשאל את הספק אם אני ממש חייבת לתת ואם אני יכולה לא לתת כלום, פוחדת שהוא "ידפוק" אותנו בפינות, יאנו לפחות לא ישקיע בנו כמו אצל אנשים אחרים שכן נותנים טיפ. - חוץ מזה, נניח מקרה כמו שתיארת בו מנהל האירוע דורש את הכסף. אם זה לא כתוב בחוזה, אז איך הוא יכול לדרוש? נניח שאני אומרת לו שאני לא משלמת, מה הוא יעשה סרטים? מה כבר יכול לקרות? כמובן שאם יש אורחים ליד זה לא נעים אבל אם כבר כולם הלכו אז לא צריך לפחד לעמוד על שלי, לא?

אם זה לא כתוב בחוזה

את לא חייבת לשלם ואת גם לא צריכה לשאול שאול קטיבג. אם הוא בא ודורש, את יכולה לסרב, כמובן. אם לא אכפת לך לריב איתו או להתווכח איתו בסוף הערב. אם את מסוגלת לעמוד על שלך - אז סבבה.

רוי לי

New member
אנחנו לא נתנו טיפים ..

אצלנו נסגר מחיר מנה וחייבו אותנו בדמי מלצרים. היה ויכוחים עד אין קץ על זה. בנסוך רמזו לנו שנהוג לתת טיפים.. אנחנו הודענו מראש שטיפים וגמר חשבון לא יהיו באירוע , ממש לא רציתי לנהל חלוקה של כסף בסוף הערב .. היחדי שקיבל מאיתנו "טיפ" היה הרב שידענו מראש כמה כסף אחנו רוצים לתת לו בתור שכר . ולעצם העניין - הייתה לנו חתונה מדהימה, אבל היו לנו השגות וקצת תלונות על חלק מהמלצרים. מכוון שהכריחו אותנו לתת להם "שכר" הם לא קיבלו מאיתנו טיפ! טיפ זו זכות לא חובה דרך אגב- חוץ מהאולם אף ספק לא ביקש מאיתנו טיפים...

שירי035

New member
אני מסכימה

לא הגיוני בעיני שהמלצרים לא מקבלים תלוש משכורת מבעלי הקייטרינג. לדעתי הם מקבלים משכורת בסיס, והכסף המזומן שנותנים (לדעתי ללא קבלות) הולך לכיס של בעל הקייטרינג. לכן נהוג לתת טיפ בנוסף לשכר המלצרים. האם זה נשמע הגיוני לעוד מישהו?

d s d s

New member
תשמעי קטע

אצלנו המנהל האירוע בא לדרוש את הטיפ בסוף האירוע וגיא אמר לו מה נראה לך שאני סוחב איתי כסף לחתונה? ונפטרנו ממנו ואז יצאנו החוצה וכל המלצרים היו שם ובירכו אותנו שאלתי אותם איך הם מקבלים את הטיפ אח"כ והם אמרו לי שזה טיפ למנהל האירוע ושהם קיבלו מהאורחים. ו... שימי לב, פעם אחת החתן חילק אישית למלצרים לפני שנסעו ומנהל האירוע החזיר את כולם לקחת מהם את הכסף.. ביזיון אז ברכנו אותם אמרנו להם תודה רבה וחסכנו 1500 ש"ח

שירי035

New member
תודה רבה

מדובר באירוע קטן יחסית. בסביבות 170 אורחים. אז זה אומר 17 מלצרים ושלושה או ארבעה ברמנים. שכר המלצרים מעוגן בחוזה. אם הכסף ניתן במזומן, האם זה אומר שזה מתחת לשולחן? האם המלצרים לא מקבלים דבר מבעלי הקייטרינג? זה נראה לי מאוד מוזר ששכר מלצרים אינו טיפ. לא הגיוני בעיני שאנשים עובדים בחברת קייטרינג מכובדת, עם קבלות, ולא מקבלים תלוש משכורת. זה לא כמו קיוסק על הים. ואם אתן את הכסף למנהל האירוע, איך אדע שהוא לא שומר אותו לעצמו במקום לחלק למלצרים? ואם מנהל האירוע הוא הבעלים של חברת הקייטרינג, מדוע אני צריכה לתת לו שכר? הוא כבר עושה רווח מהאירוע, למה הוא צריך עוד 300 ש"ח? זה מאוד מבלבל...

Boolintz

New member
את צודקת אבל ככה זה עובד

עניין הטיפים הפך להיות עניין מקובל, ואני חושבת שמעטים המקומות שבאמת מוציאים תלוש משכורת מלא והוגן על כל שעות העבודה של מלצר. לנו היתה חתונה עם 100 איש, החלטנו לתת לכל מלצר 50 ש"ח (אחרי התייעצות פה כמובן) ועוד סכום (בחיאת שאני לא זוכרת) למנהל הארוע, שתקתק הכל יפה יפה. אנחנו (ליתר דיוק קרמבו, אבל אבא אמא גם יכולים לעשות דבר כזה) חילקנו בעצמינו את הכסף למלצרים בסוף הארוע, בכדי למנוע מצב שהכסף לא יגיע אליהם, כמו שאמרת... (אני עבדתי בקייטרינג שהיו מפרישים חלק מהכסף שניתן כטיפים למלצרים, לטבחים - זה היה מאוד מרגיז ולא הוגן, בעיקר בגלל שהטבחים כן קיבלו תלוש משכורת הוגן)

צר לי לנפץ לכם בועה...

יש הרבה מקומות שלא נותנים תלוש משכורת למלצר אלא מזומן,ולא מספיק מזומן! הייתה כתבה על זה אצל רפי גינת לפני איזה חצי שנה על מלצרים שמקבלים 80 ש"ח לארוע של 7 שעות!!(12 ש"ח לשעה זה יוצא)!!!! אני ביקשתי לראות תלוש של מלצר(והייתי חוצפנית,אני יודעת)כי היה חשוב לי לדעת שהם מקבלים לפחות מינימום ואכן הייכן שהתחתנתי קיבלו את זה בהבנה ולא נרשמה בעיה כלשהיא. אני חושבת שלמלצרים מגיע טיפ כי שכר מינימום לא מפצה על הקריעת תחת שהם עושים...(כן,גם אני מילצרתי...).

girafa24

New member
אני לא יודעת אם אצלנו יש תלוש או לא

מה שאני כן יודעת הוא שברגע שבעל הקייטרינג אמר לי שאי לא חייבת לתת טיפ בכלל בכלל - זה כבר נתן לי תחושה טובה יותר שהמלצרים שלו מקבלים משכורת ולא "חיים על טיפים" כי אחרת לא היו לו עובדים בכלל (אין הרבה אורחים שמשאירים טיפ, וגם אם כן, זה ממש לא משהו לבנות עליו פרנסה) (הוא לא קייטרינג יוקרתי, ועובד באירועים פשוטים יחסית, לכן ההערכה שלי לגבי הטיפים).

Darth Foofoo

New member
אצלי במשפחה נוהגים לתת טיפ בכל

אירוע שבו אנחנו אורחים , מסחטת הטיפים עובדת שעות נוספות בכל מקום . הגיע הזמן שיבינו שטיפ זה דבר שנותנים מרצון ולא מאילוץ ולא כחלק מהחוזה . אני לא אומרת לרגע שאני לא אתן , אבל ללא ספק , מי שידרוש לא יקבל .

אצלי 8000 ש"ח

זה רק טיפ למלצרים הקייטרינג שלי עולה 150 ש"ח למנה מתוכם 130 הקייטרינג ועוד 20 ש"ח למנה זה מלצרים יש לי 400 איש כלומר 40 מלצרים * 200 למלצר יכולתי לקנות הרבה הרבה דברים בסכום הזה שהוא כמו 3 משכורות שלי. זה מרתיח.

למעלה