איך זה היה אצלנו
היה מחיר בסיסי של מנה. בנוסף, התבקשנו להביא אחוז מסויים מערך העיסקה, במזומן, כטיפ למלצרים/טבחים/מנהל ארוע- ביום הארוע עצמו. התווכחנו על גודל האחוז, וסיכמנו שה"טיפ" אינו חלק מהחוזה, וכמה לתת בסופו של דבר- יהיה נתון לשיקול דעתנו בלבד. סעיף זה נוסף לחוזה במקום הסעיף שחייב אותנו במתן טיפ בעל ערך מספרי ידוע. כתבתי את זה כבר בעבר- אי אפשר לחייב אותך לתת טיפ- כי אחרת זה לא טיפ אלא שכר.אני גם חושבת, שעיסקית, זה טיפשי מצד מעביד שעובדיו ידעו כמה טיפ הם יקבלו- הרי טיפ הוא תמריץ- בפירוש. אם אתה יודע מראש שתקבל וגם כמה תקבל- אז אין לך שום מוטיבצייה למלצר באקסטרא. אני ממליצה לסכם את כל זה בחוזה, שלא יהיו אי הבנות ולחצים ליכם בסוף החתונה כאשר אתם בקטרזיס, שיכורים קלות או כלוט, ו"ללא מעניין אתכם מעוד 1000 שקל".