שאלה עקרונית ושאלה ספציפית

ranka

New member
שאלה עקרונית ושאלה ספציפית

שלום רב לחברי הפורום בהרבה אומנויות לחימה, במיוחד אלו שמקורן ביפן, נהוג לשבת בישיבה מיוחדת הנקראית Seiza. זוהי ישיבה על הברכיים כאשר הישבן מונח על השוקיים.(צירפתי תמונה להמחשה). למשל, מי שמתרגל מדיטציית זן יושב כך כל משך התרגול. לאדם המערבי הממוצע יהיה בדרך כלל קשה לשבת כך יותר משתיים שלוש דקות אבל אפשר להאריך את משך הזמן בעזרת תרגול הדרגתי עד לבערך 10-15 דקות. השאלה העקרונית היא האם לדעתכם זוהי ישיבה בריאה לברכיים, לטווח הארוך? מנסיוני האישי אני יכול להוסיף שישיבה זו מגמישה את מפרק הברך והיא גם נוחה מאוד ושומרת על גב זקוף ללא מאמץ של שרירי הגב התחתון. אבל היא קצת מכאיבה ותמיד הרגליים נרדמות. (אגב, גם פעוטות נוהגים לפעמים לשבת כך באופן ספונטני). ולשאלה קצת יותר ספציפית: לאחרונה הגברתי את תכיפות האימונים כך שיוצא לי לשבת די הרבה בסייזה. כנראה שעקב כך התפתחו כאבים בברך שמאל, בעיקר מאחורי הברך והם משליכים כלפי מעלה לירך. הכאבים חזקים בישיבת סייזה והולכים ופוחתים במהלך האימון (אנדורפינים...אני מנחש). האם אתם ממליצים על פיזיוטרפיה? האם חיזוק שרירי הברך יכול לעזור? האם יכולה להתפתח דלקת בגיד או מתיחה קלה של רצועה כתוצאה מישיבה זו? (הערה - קשה לי להוריד את תכיפות האימונים כי אני מתכונן למבחן חשוב מאוד שייערך ביפן עוד מספר חודשים. אלא אם כן לא תהיה לי ברירה...) תודה רבה על התגובות ערן

taping

כדאי לגשת לפיזיותרפיה. בתור התחלה אפשר לראות אם taping יכול להוריד כאבים במהלך האימונים .אם כן תוכל ללמוד לבצע לבד. אני מציעה שלפני שאתה מתחיל טיפול תברר לגבי פיזיותרפיסט/ית שמתמחים בטיפול בברך. הם בד"כ מטפלים גם בספורטאים.

ranka

New member
תודה נירית ומה זה

בדיוק taping? אני מעוניין כמה שיותר להיות מסוגל לבצע בעצמי כל מה שיכול להקל ואולי אפילו לפתור את הבעיה. היום גיליתי שחבר שלי לאימונים סבל מבעיה דומה. צילום ואולטרסאונד לא הצביעו על שום בעיה. פיזיוטרפיה שכללה חשמל, קיבוע הברך לפני אימון (זו הכוונה ב-taping?) מסאז'ים, ותרגילי חיזוק העלימה את הבעיה לגמרי אחרי 4 חודשי טיפול. אני מקווה שהבעיה שלי זהה ושטיפול דומה יעזור לי באותה מידה. בכל מקרה תודה ערן

taping

זוהי טכניקת טיפול שעושה שימוש בטייפים שנדבקים לעור. השימוש בטייפ מאד נפוץ בבעיות ברכיים. הוא מאפשר הורדת עומסים מאיזורים מסוימים בברך, הפחתה או הגדלה של תנועה, משפר עבודת שרירים ספציפית ועוד...לאחר התאמת הטייפ לברך, תוכל עם הזמן ללמוד כיצד להדביק אותם לבד (אתה חייב מישהו שמתמחה בעיניין כדי שיבדוק אותך, יעשה הערכה וינחה אותך בטיפול) אני מקווה שהבעיה שלך תיפתר בפחות מ - 4 חודשים..יפן בדרך לא?!

ranka

New member
תודה רבה יעל

אני אקבע תור לאורטופד בהקדם האפשרי. אני אחפש מישהו שמתמחה בבעיות ברכיים ומטפל גם בספורטאים. שמעתי על אחד בעירי רחובות, ד"ר טיין. יש המלצות אחרות? אשמח לשמוע. רב תודות על עזרתכם הרבה. ערן

עוד מידע

אתר ובו פרק מספר ,שכולל הסברים ותמונות בנושא. לא לבצע לבד. צריך מישהו שמתמחה בנושא. הפרק נכתב על ידי ג'ני מקונל שפיתחה שיטת טיפול שהיום נחשבת הסטנדרט.ג'ני היתה בארץ ,בתקופה שלפני האוטובוסים המתפוצצים, והעבירה קורסים מדהימים.כך שיש די הרבה פיזיותרפיסטים שמכירים ומוסמכים. השיטה גם נבדקה מחקרית והוכחה כיעילה ביותר. לא צריך הרבה טיפולים אבל צריך שיתוף פעולה טוב מצד המטופל. אני לא מכירה תמריץ יותר טוב מנסיעה ליפן להבטחת שיתוף פעולה. בהצלחה

AMI-101

New member
W sitting

צורת הישיבה, הזויות בין הירך - לברך - לקרסול חשובות ויכולות להיות המקור של הבעיה אם וכאשר תראה מישהו/י תשאל בקשר לישיבה שלך ועל ישיבת W ביי עמי

למעלה