שאלה עקרונית - משכנתה VS חיסכון

ron79s

New member
שאלה עקרונית - משכנתה VS חיסכון

הכנסה *פנויה* קבועה של 8K כל חודש, דהיינו 96K בשנה.
רכישת דירה של 1M עם 500K הון עצמי + 500K משכנתה (ללא קשר כרגע למשתנים כמו תמהיל או ריביות)
בהשוואה להמשך חיסכון והגדלת ההון העצמי, ובעוד שנה ללוות 400K על 600K מזומן.
אנשים מהתחום אומרים שכל 100K שאני מביא "מהבית" שווים למעשה יותר כי אינם עולים לי כסף שצריך להחזיר לבנק, והרווח כולו שלי, ומצד שני יש האומרים שבסוף אני עדיין אצטרך את אותם 500K כי עכשיו הדירה עולה 1.1M

כמובן לכל אדם יש את המשתנים שלו ותחשיב שמתאים רק לו, השאלה היא האם באופן עקרוני הלך המחשבה הזה הוא נכון?

ron79s

New member
ברשותכם. אני מצוי בשיאה של התחבטות זו בימים אלה

ומאמין שהעיקרון המובא בשאלה תקף לאנשים שונים ובסכומים שונים, ששוקלים האם לקנות היום או לחסוך עוד סכום שיגדיל משמעותית את ההון העצמי, פעולה בעלת השפעה מכרעת על כל סוגי ומסלולי המשכנתה.

att4

New member
בהחלט להמתין עם הרכישה! חיסכון של 100 אלף שקלים בשנה

זה לא דבר מובן מאליו, אנשים שרצים לקבל משכנתה ולשלם לבנק סכומי עתק במהלך חיי ההלוואה הינם בד"כ יותר "לחוצים" לקנות דירה, אם יש לך פתרון דיור לבינתיים או שאתה יכול להמשיך לשכור דירה זולה ולחסוך אזי ללא ספק בטווח הארוך תשמור יותר כסף בכיס. אם היינו ב2012 2013 הייתי אומר רוץ תקנה כל עוד אתה יכול כי "נדלן רק עולה", אבל היום כשהשיח השתנה ואפילו המורעלים ביותר כבר שינו מנטרה אני בספק אם הדירה שהיום מתומחרת במיליון תעלה עוד שנה 1.1, להיפך, יכול להיות שתוציא אותה ב950 אלף ואז הרווחת פעמיים...

למעלה