שאלה עקרונית-משפטית

שאלה עקרונית-משפטית

באחת הפקולטות לתואר שני,וכרגע אני מעדיף לא לפרט יותר, ישנה דרישה מהסטודנטים לבצע עבודת התנדבות כחלק מהדרישות לקבלת התואר. מדובר ב"מנה" לא קטנה בכלל, משהו בסביבות הארבע מאות שעות (!!!) האם זה חוקי? באותה אוניברסיטה נעשתה בעבר פניה בענייין לאגודת הסטודנטים, שפנו לרקטור ולא נעשה דבר. בעיני, לבקש עבודת חינם מסטודנט,ולא משנה אם הדבר הוגדר מראש בתכנית הלימודים כ"סטז" או דומהו, לא חוקי. היכן ניתן לברר כזה דבר מבלי להיחשף ולסכן את התואר?

g i g o

New member
יש מן הסתם יועץ משפטי לאגודה.

זאת מבלי להיכנס לעובי הקורה או להביע דעה.

noam_ma

New member
סטאז' בהחלט חוקי וזכותם המלאה לדרוש

ממך. בוגרי משפטים נדרשים לעבור סטאז', בוגרי ראיית חשבון, בוגרי רפואה וכו'. גם במידענות יש דרישה ל-160 שעות וזה לגיטימי לחלוטין.

chayahd99

New member
אכן

אכן כדאי להבדיל, בוגרי משפטים, ראיית חשבון, רפואה וכו' מקבלים תשלום עבור הסטאז'. אומנם מדובר לרוב בשכר מינימום אך זה עדיף מכלום. אינני בקיאה בהיבטים המשפטיים של הנושא אך אני מתארת לעצמי שהמחלקה בדקה את הנושא טוב טוב לפני שהיא הגדירה את הסטאז' כדרישה לקבלת תואר. חוצמזה, שתדע לך שאם אתה עובד בעבודה שקשורה לתחום ומקבל משכורת על עבודה זו, אין מניעה שזה יחשב כסטאז'. כלומר, אף אחד לא מכריח אותך לעבוד בחינם. אם אתה רוצה לעבוד תמורת תשלום, אתה גם יכול

לדעתי היא לא בדקה טוב

ולכן אני בודק מכריחים אותנו להתנדב. זו לא עבושה זו התנדבות. וכשושאלים אותם מה זה הם מתפתלים פעם זה סטז (על סטז גם נהוגלקבל נקודות אקדמיות לא?, זה בעצם ההוכחה שזה בתכנית הלימודים) ופעם זה לא. בקיצר הם "וויג מאוד", כנראה יש להם סיבה לכך.

למעלה