שאלה עקרונית על לידה טבעית

is this real

New member
שאלה עקרונית על לידה טבעית

הי לכולן,

אני בשבוע 30 ודי מגיל צעיר יודעת שאלד בניתוח קיסרי בגלל מגבלה רפואית שיש לי המונעת ממני "ללחוץ".
אני חיה חיים מאד טבעיים וקרובים לטבע, יחסית כמובן לחיים בעיר, ומאד קשה לי המחשבה על לידה בניתוח קיסרי.
לאחרונה ראיתי כמה סרטים וסירטונים על לידות טבעיות, בבית ובבתי חולים, בחלקן, במיוחד אלה שנעשו בטבע, לא רואים שהאישה לוחצת. האם קיים דבר כזה? האם אפשר להביא את הגוף למצב שתתרחש לידה ללא לחיצות? כי אם כן אני עוזבת הכל עכשיו ומתחילה להכין את עצמי למצב הזה, אין דבר שהייתי רוצה יותר.
אני חיה בסרט? כי זה מה שאמא שלי אומרת...
אשמח לכל פיסת מידע בנושא או הפניות

המון תודה

בעקרון אפשר ללדת בלי ללחוץ

יש את רפלקס פליטת העובר שבו העובר פשוט נלחץ החוצה ע"י הגוף
והאמא מרפה ולא מתנגדת, אבל, בלידות בבי חולים כמעט אף פעם לא מגיעים לזה,
בהיפנובירת' מדברים על לנשום את העובר החוצה, להרפות ולתת לו לצאת.
קשה מאד לדעת מה יקרה לגוף שלך בלידה. אני חושבת ששווה לך להתייעץ עם אחת המיילדות הטבעיות,
ולהתייעץ איתן, דיי ברור שאם תלכי ללידה טבעית עדיף לך או בבית או במרכז לידה או לפחותעם מיילדת פרטית שמכירה אותך מראש
ויודעת מה המגבלות וכמובן לקחת בחשבון שיהיה עלייך לתרגל הרפיות כדיי להגיע למצב שכשתרגישי את הלחץ של הראש תרפי ולא תלחצי.
לדעתי זה אפשרי עם הכנה מתאימה ותמיכה נכונה ואישית בזמן הלידה.
שווה להתייעץ או עם אחת ממיילדות הבית אועם ד"ר אילן הלוי.

is this real

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

חבל שמאד שלא מדברים על זה ומה שנראה לנו טבעי זה הכי רחוק מהטבע.
בכל מקרה כנראה שהלידה הזו תתרחש מוקדם מהצפוי, התאשפזתי הערב במחלקה להריון בסיכון בגלל התקצרות של צוואר הרחם :( שבוע 30 בסך הכל.... מקווה להחזיק עוד כמה שבועות אבל נראה שבכל מקרה לידה טבעית כבר לא תהיה :(

בהצלחה. חשוב לשמור על אופטימיות ( :

הכל יכול להיות. בכל מקרה חשוב להירגע, להוריד רמות סטרס, ולחשוב חיובי.
גם דמיון מודרך יכול לעזור. מאחלת לך לידה טובה (קיסרית או פעילה) ובזמנה.

is this real

New member
תודה רבה

כנראה קיבל את החוסר סבלנות מאמא שלו חחחח

חנית 6

New member
גם לידה קיסרית יכולה להיות "פעילה"

אני מתכוונת לגישה הפנימית שלך, לתחושת שליטה, על התהליך ועל ההתאוששות.
אני ממליצה לך להסתכל פה במאמרים של הפורום בסיופרי לידה. חפשי את סיפור הלידה של לירי הקיסרי. בעיני זה סיפור מאד מעצים ומרגש

למעלה