שאלה עקרונית,

טלי1960

New member
שאלה עקרונית,

אחד מפסקי ההלכה התמוהים ביותר הוא ההנחה כי ילדה מגיל 3 כבר מהווה מקור לפיתוי מיני. לכן חל איסור על ילדה בגיל 3 ומעלה ,לשיר.קולה נחשב ערווה. אפילו לא את ה"מה נשתנה" בליל הסדר. כבר מגיל 3 חובה להלבישה בבגדים ארוכים וגרביים אטומות. פעם שאלתי חבר דתי ,מה מותר האדם מן הבהמה? והוא מיד השיב לי שכמובן,כיבוש היצר. אם כך, למה לא יועילו רבנים ופוסקים ללמוד איפוק מהו ,ישלטו על היצר ולא יתגרו מינית מילדה בת 3 וגם לא ילבישו אותה בבגדים חמים ונוראיים בקיץ הישראלי? אם קולן מגרה אותם,שיועילו לשים אטמי אוזניים ויגרמו חוסר נוחות לעצמם ולא לילדה קטנה ותמימה. כמה חוצפה ורוע יש בתקנה שכזו. השאלה שלי היא, מדוע בעיית אי השליטה על היצר של הגברים צריך לבוא לידי ביטוי בגרימת חוסר נוחות לילדה ולא לעצמם? האם גבר אינו אדם האמור לשלוט על היצר או שמא הוא ברמת בהמה?

Shira Esther

New member
אני מנחשת,

שפסק ההלכה שהבאת תקף רק לזרמים קיצוניים. אין שום בעיה לילדה בת 3 לשיר. בעניין הגרביים- לא יודעת. אני `סרוגה`, אז אני לא לובשת גרביים [רק בחורף, כמובן:p]

טלי1960

New member
עכשיו אני מבולבלת לחלוטין.

האם לכל זרם ביהדות יש פסקי הלכה משלו? האם פסקי ההלכה לא מחייבים את כולם? פסק ההלכה לגבי ערווה של בת 3 הוא עתיק יומין,ההחמרה היתה של הרב אלישיב שאסר על בת 3 לשיר את "מה נשתנה" בפסח מפאת קולה ערווה.

masorti

New member
את לא מבולבלת, את מתחזה למבולבלת...

ברור גם לך שלכל זרם יש פסקי הלכה הייחודיים לו. שאזכיר לך שהחרדים אוסרים להשתמש בהיתר מכירה בשנת שמיטה ודורשים לקנות פירות וירקות רק מגויים, ואילו הרבנים של הציונות הדתית מתירים לקנות מיהודי שמכר באופן סמלי את אדמתו לגוי. וכך גם בעניינים רבים אחרים.

טלי1960

New member
אני לא דברתי על הדורות האחרונים אלא

על ההלכה המקורית.עתיקת היומין.שולחן ערוך,הרמבם,הרמבן וכו.

masorti

New member
על הפרושים והצדוקים שמעת?

אני מקווה שזה מספיק עתיק בשבילך.

masorti

New member
מה קשורה הברית החדשה לעניין?

מה אכפת לי שהמונחים "פרושים" ו"צדוקים" מופיעים בה? וכי אני מאמין בברית החדשה? את כמובן מודעת לכך שהמונחים האלה מופיעים במקורות היהודיים (המשנה/גמרא) ומוכרים היטב מהמחקר ההסטורי.

אני שמחה שזה מופיע

במשנה ובגמרא, הברית החדשה היא ספר שלא הרבה יודעים אבל נכתב ברוח היהדות למשל כתוב שם: "הישועה מין היהודים היא" וגם תחייתם של המתים. מומלץ לקרוא:)

masorti

New member
בטח שחלקים בברית החדשה הם "ברוח היהדות"...

הרי חלק מהאנשים שכתבו אותה נחשבו יהודים וראו את עצמם ככאלה. אבל להזכירך שהברית החדשה שוכתבה ונערכה ברוח ועידת ניקאה. אז היא לא בדיוק "יהודית".

Shira Esther

New member
לא מומלץ בכלל.

אני קראתי קצת. זה כתוב יפה ומושך מאוד, ולא משנה כמה האמונה שלך חזקה, את תימשכי לזה בגלל הצורה החיצונית.

enigma4u

New member
ומה עם פסק הלכה זה

הרמב"ם פוסק שיהודי האונס ילדה גויה בת שלוש, הורגים את הילדה מפני שגרמה ליהודי לחטוא ומשווה את הילדה לבהמה. ח [ט] גוי הבא על בת ישראל--אם אשת איש היא, נהרג עליה; ואם פנויה היא, אינו נהרג. [י] אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז). הלכות איסורי ביאה פרק יב'.

כלומר,הגוי אוכל אותה בכל מקרה.

אם גוי שוכב עם יהודיה נשואה, גם אם היא זו שהתחילה איתו,הורגים את הגוי. אם יהודי שוכב עם גויה(בכל גיל) הורגים את הגויה. באמת יש פה משפט צדק. חבל שהרמ"בם לא קרא את צדק צדק תרדוף לפני שהוא מצווה על רצח הגויים.

למעלה