שאלה פילוסופית לאנטי-נטלים מבחירה

ai27

Well-known member
(סופרמן ודורי למשל)
למה בעצם אתם טורחים?

לנו הנטלים: חשוב להשאיר עולם טוב לילדינו.
זה כולל חינוך מעולה וחסכונות נאים שיתחילו איתם חיים נוחים, ויקלו עליהם לייצר את הדור הבא.
זה כולל מדינה מתוקנת ככל האפשר, כדי שהם וצאציהם יחיו כמה שיותר טוב
וזה כולל השפעה על מדינות העולם, כך שגם הם יתקנו את דרכיהם שהשתבשו

אבל מה מניע אתכם?
האם רק הרצון לנקמה במי שפגע בכם בעבר?

SupermanZW

Well-known member
מה שמניע אותי זה לחיות את החיים הטובים ביותר שאני יכול, מתוך ידיעה שגם זה הרבה פחות ממה שאני מחשיב חיים טובים. אני לא רוצה להביא ילדים לעולם הרע הזה ולו לפני שנוצרתי הייתי יכול לדעת איך ידרדר העולם מ2020 ואילך והייתה לי אפשרות לבחור, הייתי בוחר לא לבוא לעולם. אני ממש לא מרוצה מזה שאני נאלץ להעביר מחצית מחיי בדיסטופיה.

ai27

Well-known member
מה שמניע אותי זה לחיות את החיים הטובים ביותר שאני יכול, מתוך ידיעה שגם זה הרבה פחות ממה שאני מחשיב חיים טובים. אני לא רוצה להביא ילדים לעולם הרע הזה ולו לפני שנוצרתי הייתי יכול לדעת איך ידרדר העולם מ2020 ואילך והייתה לי אפשרות לבחור, הייתי בוחר לא לבוא לעולם. אני ממש לא מרוצה מזה שאני נאלץ להעביר מחצית מחיי בדיסטופיה.
מצד אחד, זה נכון שבתקופת 5 השנים האחרונות הייתה התדרדרות
ושקדם לכך עשור של קיפאון בקנדה ואירופה.

ומצד שני
העשור הזה היה באופן מאוד ברור שיא
זאת הייתה סיומה של תקופת חופש שפע ושגשוג אדירים
וזה אומר: שזה היה עשור טוב מאוד לחיות בו. ואחריו פחות טוב מהשיא, אבל עדיין פחות גרוע מרוב ההיסטוריה.

ולכן השאלות:
1. האם "קצת פחות מהשיא" מצדיק את האומללות שאתה מתאר?
2. האנטי-נטליות שלך כנראה החלה כבר בתקופה לפני הקורונה, אחרת כבר היו לך ילדים מתקופה זו.
אם אפילו בשיא הרגשת רע, כנראה הסיבה היא לא התדרדרות שחלה אחריו. אני צודק?
3. אז מה שורש הבעיה?

SupermanZW

Well-known member
מצד אחד, זה נכון שבתקופת 5 השנים האחרונות הייתה התדרדרות
ושקדם לכך עשור של קיפאון בקנדה ואירופה.

ומצד שני
העשור הזה היה באופן מאוד ברור שיא
זאת הייתה סיומה של תקופת חופש שפע ושגשוג אדירים
וזה אומר: שזה היה עשור טוב מאוד לחיות בו. ואחריו פחות טוב מהשיא, אבל עדיין פחות גרוע מרוב ההיסטוריה.

ולכן השאלות:
1. האם "קצת פחות מהשיא" מצדיק את האומללות שאתה מתאר?
2. האנטי-נטליות שלך כנראה החלה כבר בתקופה לפני הקורונה, אחרת כבר היו לך ילדים מתקופה זו.
אם אפילו בשיא הרגשת רע, כנראה הסיבה היא לא התדרדרות שחלה אחריו. אני צודק?
3. אז מה שורש הבעיה?
1. אני זוכר שלפני המילניום הנוכחי היה הרבה יותר טוב, לא קצת. אז זה לא קצת פחות מהשיא.
2. האנטי-נטליות שלי התחילה ב2008, אבל הייתי מוכן לשנות את דעתי אם הייתי רואה שיפור מהותי, שלא הגיע לצערי. משנת 2020 אני משוכנע שיהיה רק יותר גרוע, לפני כן לא הייתי בטוח בכך.
3. אני לא רוצה להביא ילדים לעולם בו חייהם יהיו רעים, כפי שכתבתי, לו יכולתי לבחור האם לבוא לעולם תוך ידיעה שאחיה את המחצית השניה של חיי בדיסטופיה, אף אני הייתי בוחר לא לבוא לעולם.

ai27

Well-known member
1. אני זוכר שלפני המילניום הנוכחי היה הרבה יותר טוב, לא קצת. אז זה לא קצת פחות מהשיא.
בשנות ה90???
נשמע כמו דמיונות
2. האנטי-נטליות שלי התחילה ב2008, אבל הייתי מוכן לשנות את דעתי אם הייתי רואה שיפור מהותי, שלא הגיע לצערי
בשנת 2008 הגיע השיא - קנדה ואירופה לא הצליחו להתעלות על מצבן אז.
הימרת על קנדה ונדפקת
אם היית מהמר על טקסס - כבר היו לך ילדים
. משנת 2020 אני משוכנע שיהיה רק יותר גרוע, לפני כן לא הייתי בטוח בכך.
משנת 2020 - באמת התחילה התדרדרות
אבל עכשיו כשהמטורפים הודחו מהשלטון בארה"ב, המצב שם ישתפר

כמה זמן טרודו הורס את קנדה? כמעט עשור?
לא נשמע לך סביר שכשהוא יסולק קנדה תחזור להשתפר?
3. אני לא רוצה להביא ילדים לעולם בו חייהם יהיו רעים, כפי שכתבתי, לו יכולתי לבחור האם לבוא לעולם תוך ידיעה שאחיה את המחצית השניה של חיי בדיסטופיה, אף אני הייתי בוחר לא לבוא לעולם.
אבל - האם זו באמת דיסטופיה?
האם המצב היום פחות טוב ממה שהיה בשנות ה80 למשל?
או בשנות ה50?
וודאי שלפני כן - היה גרוע בהרבה
עד 2008 - הבנת שזה לא המצב. כשתקופת השגשוג התחלפה בדשדוש - בטחונך התערער
אבל שים לב - שהשינויים שבוצעו מאז 2020 - הפיכים
שורש הבעיה - הוא אחר

האנושות היא נטלית ב600 השנה האחרונות - למרות שבמהלכן היו משברים, שמגמדים את אלו שיש היום (הצילו!!! מעדן החלב שלי התייקר ב10 אחוז, אני רוצה למות)
אז משהו שבר את האינסטינקטים של הקנדים (ורוב תושבי המערב)
והוא שבר גם אותך.

לא מדובר בתופעה מינורית - תופעה דומה עברה על אירופה לפני 1600 שנה, והכניסה אותה לאלף שנים של סבל
ועכשיו שוב עלתה אידאולוגיה
שרואה בהתרבות המין האנושי חטא
שרואה בשפע כלכלי חטא
שמחפשת איך לשעבד את כולם,
ומטמטמת את מאמיניה

שים לב - קיומה של דוקטורינת רשע לא אומר שהיא ניצחה
גם הנאצים עלו לשיא, ואז נכחדו
כך גם הקומוניסטים

SupermanZW

Well-known member
לדעתי יהיה רק יותר גרוע בעתיד, מכיוון שחופש הביטוי שהוא הכלי החשוב ביותר נגד עריצות הוגבל, לכן אין תקווה. אמר ג'ורג' מקדונלד לפני יותר ממאה שנים שאין זה מטבעה של פוליטיקה שהטובים יבחרו להנהיג מכיוון שהטובים אינם רוצים לשלוט על אחרים. רק לרעים יש רצון לשלוט, ומשהוגבל חופש הביטוי, הכלי האחרון של האזרח הפשוט לדרוש אחריות ומהימנות מנבחריו ניטל ממנו ואין דרך חזרה. הצרות שיש עכשיו הן כלום לעומת מה שצפוי להיות, ויהיה הרבה יותר גרוע.

ai27

Well-known member
לדעתי יהיה רק יותר גרוע בעתיד, מכיוון שחופש הביטוי שהוא הכלי החשוב ביותר נגד עריצות הוגבל, לכן אין תקווה. אמר ג'ורג' מקדונלד לפני יותר ממאה שנים שאין זה מטבעה של פוליטיקה שהטובים יבחרו להנהיג מכיוון שהטובים אינם רוצים לשלוט על אחרים. רק לרעים יש רצון לשלוט, ומשהוגבל חופש הביטוי, הכלי האחרון של האזרח הפשוט לדרוש אחריות ומהימנות מנבחריו ניטל ממנו ואין דרך חזרה. הצרות שיש עכשיו הן כלום לעומת מה שצפוי להיות, ויהיה הרבה יותר גרוע.
האם לדעתך הריאקציה בארה"ב שהובילה לבחירת טראמפ
וההחלפה הצפויה בבחירות הבאות בקנדה
לא יספיקו לחולל שיפור?

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
"Sleep is good, death is better; but of course, the best thing would to have never been born at all"

.Heinrich Heine-​

Heinrich_Heine-Oppenheim.jpg

ai27

Well-known member
"Sleep is good, death is better; but of course, the best thing would to have never been born at all"
.Heinrich Heine-​
היינה היה פילוסוף גרמני
פילוסופיה גרמנית זה דבר אפל מאוד
ולא מפתיע שהיא גררה את העולם למקומות אפילים מאוד

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
היינה היה פילוסוף גרמני
פילוסופיה גרמנית זה דבר אפל מאוד
ולא מפתיע שהיא גררה את העולם למקומות אפילים מאוד
אני לא אומר שאני מאמין בזה בהכרח. פשוט דיברתם על אנטי-נטליזם אז הבאתי ציטוט מתאים של הוגה בתחום :)

אם נדבר על פילוסופים שאני באמת מאמין בדברים שהם אמרו, לפחות חלק מהדברים האלו, אז בין היתר, אני אוהב את הגל. איזה פילוסוף אתה אוהב? :)

0.jpg

ai27

Well-known member
אני לא אומר שאני מאמין בזה בהכרח. פשוט דיברתם על אנטי-נטליזם אז הבאתי ציטוט מתאים של הוגה בתחום :)
עדיף שתביא דעות וציטוטים שאתה מאמין בהם
או לפחות - להבהיר שמדובר באנקדוטה משעשעת, ולא בדעתך
אם נדבר על פילוסופים שאני באמת מאמין בדברים שהם אמרו, לפחות חלק מהדברים האלו, אז בין היתר, אני אוהב את הגל. איזה פילוסוף אתה אוהב? :)
ניקולו מאקיאוולי
שמדבר על דרכים לאזן את הניגוד בין העולם האוטופיסטי שאוהבים לדמיין
לצורה בו העולם באמת עובד.
הוא גם זה שנתן הסבר למהות ה"בלמים והאיזונים" שמייצבים משטר במקום לערער אותו.
רוב האנשים שמשתמשים במושג, מתקשים להבין אותו - ומגיעים לאחד המצבים השליליים שהוא ניסה למנוע: אנרכיה, רודנות, או אוליגרכיה.

גם מאוד אהבתי את ישעיהו ברלין,
ההסבר שלו על דרך החשיבה הגרמנית - מרתק,
ומסביר הרבה מושגים פופולרים שצצים מדי פעם בשיח, ורוב האנשים לא מבינים

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עדיף שתביא דעות וציטוטים שאתה מאמין בהם
או לפחות - להבהיר שמדובר באנקדוטה משעשעת, ולא בדעתך
😅
ניקולו מאקיאוולי
גם אני אוהב את ניקולו מקיאוולי 😀
שמדבר על דרכים לאזן את הניגוד בין העולם האוטופיסטי שאוהבים לדמיין
לצורה בו העולם באמת עובד.