שאלה פילוסופית לקראת החג...

meiritamir

New member
שאלה פילוסופית לקראת החג...../images/Emo70.gif

האם לדעתכם אנחנו באמת חלק מבית הבובות של אלוהים, וכל היום הוא משחק בחוטים? בתור אחד שלא מאמין בדת בכלל - אתאיסט לגמרי, מן הסתם, לדעתי לא. אני גם לא חושב שיש משהו עליון, אולי חוץ ממרפי (הבן זונה!), שלצערי תמיד צודק. מה דעתכם? ובנימה אופטימית זו, הרשו לי לאחל גם חג שמח ושקט! סעו בזהירות!

eladi88

New member
ראה

לפי דעתי כן... כאילו זה לא שהוא משחק בנו... אנחנו חיים...והוא פה ושם שולח סימנים שהוא עדיין השולט...חחחחחחח וחג שמח לכל בית ישראל

dv9392

New member
חחח... דוד אתה חי בסרט...

אני לא אפתח פה כרגע את השיחה על אלוהים כי זה הרבה יותר מדיי מורכב ויש הרבה יותר מידיי דעות וויכוחים בשביל הפורום... אבל לפי איך שאני רואה את זה הם משתמשים במשפט הזה יותר כמטאפורה לחיים שלהם שנראה כאילו הכל מתנהל על ידי מישהוא שמושך בחוטים... קשה לי להאמין שאם הם מאמינים באלוהים...שזה כל מה שהם חושבים...

לולי 100

New member
זה לא בהכרח קשור לאלוהים

ךזה כאילו הגורל.. שקובע להם את הכללים...

mory89

New member
->

טוב, אז ככה, משום שאני מאמינה באלוקים, אני חושבת שזה באמת נכון, אבל תפרשו את זה איך שבא לכם.. וכן, דוגרי הכל מאת ה'....=] חג שמח..

יש בחיים כל כך הרבה צירופי מקרים

מוזרים שלפעמים אני בטוחה ב100% שמישהו מלמעלה מתכנן אותם. בא לך לקרוא לו מרפי אז בבקשה! בא לך לקרוא לו ישו בבקשה! בא לך לקרוא לקרוא לו הטבע בבקשה! מתוקף היותך יהודי הוא אלוהים בשבילך

dv9392

New member
צודק...אני דיי......

אני עכרונית דיי מאמין באלוהים. אני בוחר לקרוא לו אלוהים כי זה הכי נוח. אבל לכו תדעו... יכול להיות שהעולם בנוי על הגיון מסוים. סוג של משוואה מטורפת עד כמה שהי גאונית... כל מעשה יש סיבה ויש תוצאה. אויי אני מזכיר לעצמי את המורה שלי למתמטיקה! בעע חחח אבל יש בזה משהו... אם זה אלוהים או משהו שמעבר להבנתנו אין לי מושג אבל לי יותר נוח להסתכל על זה כאלוהים...

Mosh28

New member
טוב אז ככה../images/Emo3.gif

אני גם לא בן אדם שממש מאמין אבל אני עדיין חושב שיש שם מישו למעלה שמתערב לנו בחיים באופן קבוע וביום שאני אפגוש אותו יש לי סדרה של שאלות בשבילו
וחג שמח לכולכם

מישהו פה ראה את הסרט יעד סופי?

כי אם כן אז הסרט הזה מדהר על תבניות בחיים ועל המוות. בגדול מה הסרט אומר שלכל אחד מאיתנו יש תבנית הצלחת להתחמק מהמוות בדרך מסוימת פעם אחת אז שברת את התבנית אבל! נוצרת תבנית חדשה מה שאומר שהמוות יחפש אותך, בעיקרון אי אפשר לברוח ממנו סרט ממש טוב!

matanbru

New member
וואי וואי כמה שאלות יש לי אליו...

לא נראה לי שיש מישהו צדיק כל כך וברמה כל כך גבוהה שיכול להפגש איתו עם כל הכבוד לכולנו אנחנו עדיין לא משה רבנו ואני חושב שלכמעט כל אחד יש כמה שאלות לשאול אותו להבין את המהות החיים ואיך שהחיים מתנהלים...

המממ.. ../images/Emo187.gif

כן, לדעתי אנחנו באמת חלק מבית הבובות של אלוהים ושהוא משחק בנו בחוטים.. אני לא דתיה, ולא מקיימת מצוות, אבל אני מאמינה שיש אלוהים בשמיים,ושהוא משחק בנו כמה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, ואיך שהוא רוצה.. ואם אמיר רשם את השיר וכתב "אלוהים" בפירוש אז הוא מן הסתם גם מאמין בו, ומזכיר את זה בעוד כמה שירים.. אז כן,לפעמים אני מפקפקת בקיומו, ולפעמים אני באמת שואלת את עצמי שאלות חסרות טעם כי הרי אני לא אקבל אליהם תשובות לעולם, אבל אני כן מאמינה שיש אל שיושב שם למעלה ועושה בנו כרצונו.. חג שמח לכווווולם:) ואחלה רעיון לדיון:)

mory89

New member
את יכולה לנסות לשאול..

גמני הייתי פעם ככה, כזאתי חסרת תשובות, אבל בררתי וחקרתי, (אצלי זה קצת יותר פשוט כי יש את מי לשאול ויש איפה למצוא תשובות..) אבל באמת יש מצב שתחליטי שזאת הדרך הנכונה.. לפחות ככה זה היה אצלי.. בכל מקרה.. דונט גייב אפ!!

kaktusa

New member
חח, אולי משהו בסגנון "עיר הנמלים"

אלוהים מתוחכם מדי בשביל בובות על חוטים
ככה, זה שלמעלה בנה לנו את הסביבה המתאימה בתור מיכל שקוף והכניס אותנו אליה, וככה הוא צופה בנו ואם מתחשק אפשר להוציא נמלה, או לעשות קצת בלאגן בתוך המיכל....

למעלה