שאלה פילוסופית

illusion8

New member
שאלה פילוסופית

בתור אחד שלא רק לא נמשך למין אלה גם לא מעוניין במשפחה ילדים וכו... הייתי רוצה לשאול שאלה שהיא אולי יותר פילוסופית אבל בשבילי היא עניין מציק ביום יום בוא ניקח בהנחה שהאדם הוא בעיקרון דומה לשאר החיות ומונע ביציר ראשוני\טבעי\חייתי של הישרדות הגזע זאת אומרת הקמת משפחה וצאצאים להמשך הגזע ואני רואה את זה בכל מי שאני מכיר באיזה שהוא שלב בחיים הם עוזבים הכל ורואים בזה את מטרת חייהם כל חייהם סובבים סביב הילדים וכל מה שהם עושים מונע מזה "אני עובד מאוד קשה כדי שיהיה יותר כסף לילדים" "אנחנו עוברים מהעיר לכפר שיהיה יותר טוב לילדים" "מוותרים על כל זמן של לבד כדי להיות יותר אם הילדים" וזה ממלא את כל עולמם והם נראים מאושרים מהעניין לכן אני לא מזלזל אבל אם זה מטרת קיומינו אלי אדמות ואני לא רוצה את זה. אז מה מטרת קיומי והשאלה שלי מופנת בעיקר לאלה ממכם שלא רוצים משפחה \ ילדים מה המטרה שלכם בחיים ואך אתם עונים לשאלה שאני נתקל בה מדי פעם "מה אתה לא רוצה משפחה ..ילדים אז מה הטעם בחיים להיות לבד ??? "

Xylophone

New member
אז,כן המטרה שלך כנראה להיות לבד

זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע. יותר נורא בשבילי ובשבילך כנראה זה להיות עם משפחה וילדים. כי זה לא מה שיעשה לך טוב. רק יגרום לך סבל לפי מה שאתה מספר. אז שהם יעשו ככה ואתה תעשה איך שאתה רוצה. למשל- אני עובר מהעיר לכפר כדי שהיה יותר טוב לי. אני עובד קשהכדי שהיה לי יותר כסף, בשביל הצרכים והמטרות שלי. זה לא חובה בעולם הזה לחשוב רק על המשפחה ובהחלט מותר לחשוב רק על עצמך. במידה ואין בנמצא אנשים שווים לחשוב עליהם באמת. מה לא חסר בעולם הזה חברים טובים, בני משפחה, אחים אחיות, חיות מחמד, תחביבים, ספרים, מוזיקה? זה לא משנה מה כולם עושים. הכי חשוב לך כרגע- מה אתה רוצה לעשות! על תסתכל בכלל על אחרים. פשוט תחייה ותהנה מהחיים. כן, אפילו אם זה לבד.

Xylophone

New member
סורי, תפוז מסרב לשים פה את הקובץ../images/Emo46.gif

למרות שהוא בגודל המתאים והכול. אוףףףףףף

Xylophone

New member
יששששששש סוף סוף

כבר יומיים ניסיתי לעלות את זה. תפוז הזה

illusion8

New member
להיות לבד כמטרה זה מאוד עצוב

בתור אדם שגדל על ערכים שכסף זה לא הכל בחיים ומשפחה זה הדבר הכי חשוב בחיים אני לא באמת מאמין שאם יהיה לי יותר כסף אני יהיה יותר מאושר ומכיוון שאני תוצאה של הלחץ החברתי \משפחתי לחיות רק בשבילי מרגיש מאוד לא נכון אני בהרגשת אשמה כל פעם שאני עושה משהו רק בשביל עצמי ואז אני לא נהנה מהחיים אני שורד אותם אך נהנים מהחיים כשכל העולם מסביבך אומר לך שהם לא נכונים

Xylophone

New member
אז כנראה שהערכים שגדלת עליהם

לא כול כך מתאימים לך. מצתערת מאוד לבשר לך. אין טעם להרגיש אשמה. בסופו של דבר תגדלה איזה ערכים מטעימים לך. לא כולם יכולים לחיות על אותם ערכים.

"אז מה הטעם בחיים להיות לבד?"

נשמע כמו אדם דתי שיגיד לחילוני "אז מה הטעם בחיים, אם אין לך בסיס של אמונה?", או ספורטאי מושבע שיגיד למי שאוהב ספורט רק דרך הטלויזיה "אז מה הטעם בחיים, אם רק יושבים בבית?". בעצם על כל תחום אפשר להגיד את זה. בני האדם בבסיסם הם חיות, אבל חיות אנחנו כבר מזמן לא. לא רק שהתקדמנו חברתית וטכנולוגית, אנחנו גם לא יכולים בלי הקדמה. בעבר האדם הקדמון הסתדר, למשל, בלי מזגן והיום מעטות הדרכים הלא טכנולוגיות שאיתן לא נסבול בחורף ובקיץ. אז אנחנו כבר משהו מעבר לחיה, לא רק מתקדמים יותר אלא גם נפרדנו מתכונות חייתיות שלנו. המשפחות שלנו נוצרות יותר מרצון, ופחות מציווי הטבע. מה הטעם להיות לבד? אני לא יודעת, מה הטעם להוליד ילדים? בזה שאנחנו לא חיות, אין הכרח שיהיה לנו את האינסטינקט של משפחה וילדים. מי שיש לו, זה אולי הטעם שלו בחיים. מי שאין לו, כמו אנשים שלא בא להם על משפחה וכמו אנשים שגידלו משפחה ונמאס להם, יש הרבה דברים אחרים בחיים. הטעם בחיים הוא לחיות, למלא את הזמן הזה שיש לנו פה בדברים מעניינים יותר או פחות. אצלם זה ילדים, אצל מישהו אחר זה ספורט אקסטרים, אצלי זה אוסף אינסופי של תחביבים ורגעים קטנים ונחמדים. ולדעתי, מי שנעול רק על מטרה אחת בחיים, הוא די מסכן, והחיים שלו יחסית שטחיים. במיוחד אם נמאס לו ממנה או שהיא נגמרת. כשהילדים של החברים שלך יגדלו ויעזבו את הבית, מה אז תהיה המטרה של החברים בחיים?

illusion8

New member
אני אנסה לחדד את השאלה

במשך השנים עברתי תהליך שבטח מוכר לכם שחברים קרובים ומשפחה שבהתחלה התייחסה למצבי כמשהו ש"יעבור לו" ואחר כך ניסיונות זהירים לברר אם אני הומו (וזה תמיד מלווה במשפט "לא שיש בזה משהו רע") ואחר כך מגיעה השיחה של לנסות לעזור לי או לתקן אותי ואיכשהו בשיחה אם מישהו שהוא בעל משפחה ילדים... הם כל כך לא מצליחים בכלל להבין את מצבי שבדרך כלל מסקנת השיחה היא " הייתי מעדיף למות ולא לחיות לבד ללא מטרה בחיים " והם באמת מאמינים שלהגיד משפט כזה יזעזע אותי מספיק כדי שאני יחזור לתלם ויתאפס ומכיוון שאני כבר לא ילד ובמשך השניים שמעתי את השיחה הזאת שוב ושוב ושוב זה מחלחל פנימה ואני מתחיל להאמין שהחיים שלי הם החיים השטחיים וחסרי המטרה ולכן אני מנסה לשאול בפורום של אנשים שנמצאים בצד שלי בשיחה מה המטרה שלי/שלכם בחיים האם זה רק להשיג יותר כסף .מעמד ועוד ריגוש כזה או אחר מעיסוק מסוים בחיים ומה אחר כך מה ההמשך בשלב הזה של השיחה אני לא יודע לענות והמסקנה של השיחה היא שאני טועה אני מצטער שאני מנחיית אלכם שאלה כבדה כמו מהי מטרת החיים אבל אני מאמין שאתם עברתם את השיחה הזאת בצורה כזו או אחרת ובאמת מעניין אותי אך היא נגמרה אצלכם (ואגב אילינאזי ילדים זה מטרה שלא נגמרת אחרי הילדים באים הנכדים ואז נינים בשביל זה זה מטרה לכל החיים תמיד יהיה איזה צאצא שאפשר לדאוג לו )

p019

New member
התשובה שלי למטרות

אין ספק שלרוב האנשים ילדים זה דבר חשוב ומשפחה זה דבר חשוב. אבל גם עבור רוב האנשים - משפחה זו לא המטרה היחידה בחיים. אנשים לא עושים וחובים סרטים/ספרים/ ציורים/ טיולים בעולם - בגלל משפחה. אם המתרה היחידה של האנשים היתה משפחה העולם לא היה נראה כמו שהוא נראה. אני לא עומרת שזה לא נכון שברגע שיש לך ילדים אז מרבית החיים שלך סובבת סביבם, אבל עדין, מכל הדברים שאדם יכול לעשות כדי לפרנס את משפחתו הוא בוחר. והוא מוצא את הדברים שמעניינים אותו. אם או בלי ילדים. אם אדם מחליט שהוא אינו מעוניין בילדים זו בהחלט החלטה שמשנה ארבה דברים - אבל גם ארבה דברים לא משתנים בכלל. לחיות זו גם מטרה. ארבה מטרות קצרות טווח זו גם מטרה. כל אחד מוצא את מה שמתעים לו - לפחות באותו רגע. אברתי את השלב שניסו לשחנע אותי שאני צריכה ילדים (בעיקר כיוון שאחי חושב שמה שטוב לו טוב לכולם) - אבל בין זה למטרות בחיים אין שוב קשר. אני לא יודעת מה אני יעשה עוד שנתיים שלוש, ובתח שלא עוד 20 שנה. כן, יש לי חלומות ודימיונות שארבה יותר סביר שלא יתקיימו מאשר יתקיימו. לחיות בצורה מספקת, זו מתרה קבירה בפני עמצה

queen helen

New member
שאלת שאלות קשות

שאין עליהן תשובות אינסטנט (ראה את ההודעה מעלי). אני גם מתחבטת בשאלות דומות כבר הרבה זמן, ולא מוצאת תשובה (גם אם אני פחות נחרצת ממך לגבי חוסר העניין בבניית משפחה). אני לא חושבת שילדים זאת מטרה, והרבה פעמים ילדים נולדים מתוך צורך לספק מטרה שונה לגמרי מאהבה טהורה שאינה תלוייה בדבר. (חוסר ביטחון עצמי, סיבות דתיות וכו') אבל את זה אף הורה לא יספר לך. בנוסף, זה שהורים מאבדים עצמם לדעת מתוך רצון לספק את צרכי ילדיהם נראה לי דבר נוראי (כמו שגם אתה תארת), ובטח שזו לא נראית לי כמו מטרה שראוי לחיות את החיים למענה. אין לי מושג אם יש מטרה לחיים, או מה יגרום לך סיפוק לאורך זמן (אם בכלל), אבל לעולם אל תשכח שגם אם 95% מהאנושות רואה דברים באופן מסויים, עדיין יש 5% של אנשים שרוצים או חושבים על דברים באופן אחר, וזה לגיטימי, וטוב, ואסור לך לשנות את אופן המחשבה שלך רק כדי "לישר קו" עם המכרים שלך. מקווה שתרגיש טוב יותר, ותמצא את דרכך (לבד), וזה אם בכלל יצא לך לקרוא את ההודעה.

למעלה