שאלה פילוספית-מוסר

aviel931

New member
שאלה פילוספית-מוסר

קודם כל אני חדש בפורום
, ואני מקוה להחכים ממכם
. השאלה שלי אליכם היא כזאת-למה לדעתכם, בני אדם מנסים להיות מוסרים? מה זה נותן להם? האם יש לאדם רגש מוסרי מוחלט, שאיתו הוא נולד, וגורם לו לייסורי מצפון, וכו', או שזה דבר נרכש? ואם זה נרכש-האם זה בגלל נורמות חברתיות? ואז בכל מקום המוסר שונה לחלוטין... או אולי זה שיקול תועלתני-היום אני חזק ויכול להכות את החבר, או לגנוב מזקן, אבל מחר זה יהיה הפוך, ואז אני רוצה שהוא ירחם עלי, וע"כ אני רוצה שכולם ילכו ע"פ מוסר-שאסור לגנות וכו', ומחיב גם אותי. אשמח לתגובות, אביאל
 

TFNM

New member
...

אנחנו מסוגלים לדעת מתי הזולת סובל,זה בגנים שלנו. אנחנו מחונכים לחשוב שזה "לא טוב" לגרום לסבל של הזולת,שזה אחד מההבדלים בינינו ובין החיות. זה שיקול חנוכי לחלוטין שאנו לומדים מניסוי וטעיה,שום דבר מולד. אתה העלת שאלת יסוד בתחום הקרימינולוגיה,חפש בחומרים הנוגעים לתחום.
 

yaakii

New member
לאדם יש ייסורי מצפון

במידה והוא מרגיש שנהג באופן לא ראוי. לכן אנשים מאמצים לעצמם תורת מוסר שלימה שעלי-פיה הם חיים וכך הם מפיקידם שלווה וביטחון במעשיהם. הדבר משתנה ממקום למקום. במקום א' ייראה דבר מסויים כלא מוסרי ובמקום ב' הוא ייראה כמוסרי. אך מטבעו של האדם הוא מחפש הכוונה כלשהי שלא תגרום לא להרגיש ייסורי מצפון על התנהגות לא נאותה. לכן ניתנה התורה כדי להכווין למוסר מוחלט.
 
למעלה