שאלה פיננסית ...

שאלה פיננסית ...

שלום , אני אמורה לקבל תמורת מכירת דירה 270 אלף דולר , שאיתם אני מתכננת לבנות את ביתי .יש לי מיגרש. השאלה היא האם כדאי להצמיד את הכסף לדולר ?? מצד אחד - המחירים נקבעים בדולרים ( 1000$ למ' לא ??) מצד שני - אמר לי קבלן שחומרי הגלם אינם צמודים לדולר וזה רק תרגום שעושים הקבלנים מה דעתכם ?

fireman

New member
היום לא כדאי להתעסק עם הדולר

בכלל. התמחור בדולרים בענף הבניה נשאר כנוהג מסויים למרות שעפ"י חוק במדינת ישראל הוא אסור (חובת ציון מחיר בשקלים) כשאת פונה לספק שירות, המחיר שתקבלי ב99% מהמקרים הוא מחיר שקלי, אלו שינקבו במחירים דולריים או במחירים במטבע האירופאי (יורו) במעמד החתימה יתרגמו את המחיר לשקלים כי רוב האזרחים לא מחזיקים בחשבונות הבנק שלהם מטבע זר. המחירים בענף הבניה צמודים למדד המחירים בענף ולא מושפעים מהדולר כי אם מעליית מחירי חומרי הגלם כך שאין שום סיבה להצמד לדולר. מחירי החלונות נצמדים למחירי האלומיניום ומחירי פלדת הזיון צמודים למחירי הפלדה וכך כם מחירי הצמנט שמשפיעים על מחירי הבטון ומוצריו וכוליי וכוליי. מעורבות הדולר כאן זניחה. היות והדולר היום מאוד נמוך וייתכן שעוד ימשיך לצנוח הסיכון שבהצמדת המחיר לדולר הוא גדול אלא אם נקבע שער דולר מכירה מסויים, נניח שער הדולר ביום החתימה, אם חתמתם על חוזה בתאריך 18/12 ושער הדולר עמד על 4.5 ש"ח והצ'ק מועבר ב21/12 למשל שבו שער הדולר הוא 4.3 את עדיין תקבלי את הכסף לפי שער דולר 4.5 ולא שער הדולר היומי, זה יכול להיות לטובתך ויכול להיות לרעתך לכן עדיף וכפי שהמחוקק קבע, כראוי במדינת ישראל, לנקוב מחיר בשקלים.

Rשף

New member
fireman ילווה לך כסף בעוד שנה ../images/Emo35.gif

הדולר אולי ימשיך לרדת, אבל אולי גם יעלה ואז פלא פלאים כולם יחזרו לדולר. התשובה לא יכולה להיות כל כך פשוטה (לא שיש לי תשובה חכמה יותר) במיוחד כשחלק מהמחירים כן נקובים בדולרים. הייתי מתייעץ עם יועץ השקעות, ולכל הפחות מפזר סיכונים בין כמה אפיקים- דולר, יורו, שקל וכ"ו

fireman

New member
אולי ואולי....

אלה ספקולציות. אנליסטים וכלכלנים ממליצים היום שלא להצמיד שום דבר לדולר מאחר וזה עוד צפוי להמשיך ולרדת. בכל מקרה אם באפיקי השקעה עסקינן, מט"ח זה לא אפיק השקעה משתלם כאשר מדובר בסכום של 270 אלף דולר, אמנם מדובר בסכום לא קטן במושגים פרטיים אך בהשוואה לשחקנים בתחום ההשקעות במט"ח מדובר בכסף קטן (מאוד!) אני בכל אופן לא הייתי מצמיד כלום לדולר. אנחנו משכירים דירות לאנשים ונקבנו את המחיר בשקלים כי הסיכון בהצמדות לדולר הוא גדול ועובדה, אם היינו נצמדים לדולר ההפסד היום היה גדול מאוד וספק אם הסיכוי לרווח היה יכול להיות באותו שיעור שבו היה מסתכם ההפסד.

Rשף

New member
אבל גם להישאר בשקל זאת ספקולציה

אמרתי שאין לי תשובה חכמה, אבל גם להמליץ רק על השקל זאת טעות לדעתי.

2 עצות או שתשימי את הכסף

בפק"מ כזה או אחר ואז את יכולה להיות בטוחה שיש לך ריבית ובלי סיכון . או לפתוח חשבון השקעות שינוהל ע"י חברה המתמחה בכך כשאת מגדירה את עוצמת החשיפה למניות . לי יש חשבון כזה המנוהל ע"י "תמיר פישמן" בחשיפה של 30% למניות .

Rשף

New member
למה בלי סיכון ?

אין סיכון לקרן בשקלים, אבל אם היורו יעלה מאד ובעקבותיו מחיר ה X Y ו Z אז בהחלט הסתכנת ונפגעת

למעלה