שאלה פסיכומטרית

johngalt2

New member
שאלה פסיכומטרית

אהלן, אמנם זה לא פורום פסיכומטרי, אבל מכיוון שרוב האנשים כאן יכולים לענות לי יותר טוב מאשר בפורום, אני מפרסם את שאלתי גם כאן: עשיתי עכשיו את בחינה 11H, וכל הטעויות שהיו לי בכמותי (חוץ מהשאלה שכתבתי בהודעה הקודמת) היו בגלל לחץ זמן לקראת הסוף (שאלה 24 בפרק 3, ו- 25 בפרק 4). שמתי לב, ממה שעשיתי עד עכשיו, שהכמה שאלות האחרונות, ובמיוחד 25, הן הכי קשות באופן עקבי. השאלה שלי היא, האם כדאי להתחיל דדוקא איתן? ז"א, לפתור קודם כל את ה- 5 האחרונות, נניח, בהתחלה, כך שאין לי לחץ זמן, ואז לחזור ולהתחיל מההתחלה. העניין הוא, שבכל פרק הקדשתי לפחות חצי דקה-דקה ל- "double check" של שאלות קלות יחסית, ובדיעבד זה ביזבז לי זמן שהייתי צריך. כמו כן, מה הדרך הכי טובה לסימון של השאלות? במקבצים או לסיים את כל הפרק ואז להעביר את הכל לגליון תשובות?

afunlish

New member
לדעתי לא

העניין הוא כזה, ידוע שהשאלות מסודרות ע"פ סדר קושי עולה (בגדול, יש יוצא דופן), כך ששאלה 25 היא הקשה ביותר באותו פרק. מה שחשוב לזכור הוא שמבחינת ניקוד השאלה הזו לא שווה יותר מאשר השאלה הראשונה בפרק, שאותה אתה כנראה פותר בעשר שניות. מה שאני מנסה להגיד הוא שעדיף לך לפתור את הפרק מהקל אל הקשה, מכיוון שבשבע-שמונה דקות שייקח לך לפתור את חמשת השאלות האחרונות בפרק, תוכל לפתור יותר שאלות מהתחלת/אמצע הפרק. וזה מבלי להחשיב שיש לך סיכוי גדול יותר לטעות בשאלות הקשות, אפילו "בלי לחץ זמן" (לא שיש דבר כזה בבחינה...), מאשר ביתר הפרק. השורה התחתונה- הזמן שתשקיע בסוף הפרק שווה פחות נקודות מאשר אותו זמן באמצע, ועוד פחות מאותו זמן בהתחלה. בהצלחה.

תנסה לעשות את זה לסימולציה או שתיים

ותראה איך אתה מסתדר עם זה. אני אישית הייתי פותרת את כל הפרק פעם אחת, לפי הסדר שהן מופיעות, חוץ מהגרפים שתמיד השארתי לסוף, ואז הייתי בודקת. לא הייתי בודקת שום שאלה ישר אחרי שפתרתי אותה פעם אחת, כי זה די חסר טעם. אם הייתה שאלה שלא הייתי בטוחה בה, או שנתקעתי בה, הייתי מסמנת אותה וממשיכה הלאה, חבל על הזמן. בסימון שאלות אני תמיד הייתי מסמנת בחוברת כל שאלה וישר מסמנת גם בדף תשובות, אבל לכל אחד נוח אחרת.

orbit219

New member
ממש לא!

ידוע שהשאלות בכמותי הן בסדר קושי עולה, והשאלות האחרונות אף מקבלות ניקוד נמוך יותר מאשר שאר השאלות. עדיף שתשקיע בשאלות הראשונות, שהן קלות, ותהיה בטוח שהן "בכיס" כמו שאומרים בהצלחה

אורביט את נותנת מידע שגוי....

כל שאלה בפסיכומטרי היא בעלת ניקוד זהה פשוט המשקל של הפרקים המילולי והכמותי הוא 40% כל אחד מכלל הציון ושל אנגלית 20%....אולם בתוך פרק כמותי משקלה של כל שאלה זהה כלומר אם תענה על שאלה מספר 1 או מספר 25 זה יהיה אותו דבר ( או כמו שאומרים בתאילנד same same). נכון סדר השאלות בבחינה הפסיכומטרית הוא כביכול בסדר עולה מבחינת קושי, אבל כמובן שיכול להיות שאדם מסויים במקרה ספציפי בלבד יתקשה יותר בשאלה באמצע הפרק דווקא... אני חושב שעדיף לך לענות על כמה שיותר שאלות ואתה יכול לא לסיים את הפרק ותמיד לשגות שאלה האחרונה בכל פרק אבל לעשות את ה- 24 הראשונות פרפקט ועדיין להוציא 760....תזכור המטרה שלך לענות על כמה שיותר שאלות נכון! אם תענה קודם על שאלה 25 וזה יעקב אותך וימנע ממך לפתור שתי שאלות, שמבחינת קושי קלות יותר, בצורה נכונה אתה בעצם הורס לעצמך... עצתי היא שפשוט תעבוד על הביטחון שלך בפתירת שאלות ולא תתעכב על שאלה בבדיקה חוזרת כמו שתארת ותבטח יותר בעצמך כי אני בטוח ש- 90% מהפעמים צדקת בפעם הראשונה והבדיקה נובעת מחוסר בטחון....אם אתה עדיין חסר בטחון על שאלות שאתה לא בטוח בהן עד הסוף סמן לעצמך אחרי שענית כבר כמובן ותמשיך הלאה בפרק בסוף הפרק שתסיים לענות על כולו תלך לאותן שאלות שסימנת (זה לא אמר להגיע ליותר מ- 1 אולי 2... בפרק)ותבדוק את עצמך... אם אין לך זמן לפחות ענית על כל הפרק ורוב הסיכויים שענית נכון אם יש לך זמן הרווחת שקט נפשי... בהצלחה!

כל השאלות שוות מבחינת ניקוד,

ואכן רמת הקושי עולה. לכן ההיגיון אומר שעדיף לפתור מההתחלה לסוף. ברור שעדיף שתספיק לענות על השאלות היותר בטוחות, ועל כמות יותר גדולה של שאלות. חוץ מזה אני גם מאוד ממליצה לך לא לבדוק בפעם השנייה כל שאלה: זה מבזבז זמן יקר, רוב הסיכויים שאם טעית לא תגלה את זה גם בפעם השנייה, ומאוד מלחיץ.

orbit219

New member
אני לא מסכימה אם מה שנאמר

אני מכירה שיש ניקוד פנימי לשאלות. כמו שבמילולי אנלוגיות מקבלות כמעט פי שתיים ניקוד מפ.ט.ל., בכמותי השאלות האחרונות מקבלות ניקוד נמוך יותר בגלל שהן יותר קשות וסטטיסטית יש פחות אנשים יענו עליהם נכון.

orbit219

New member
אני מכירה את הטבלה הזאת...

ויחד עם זאת, למרכז הארצי אין שום אינטרס להסביר לך את שיטת חישוב הניקוד שלו. את באמת חושבת שאם זה היה כל כך פשוט, היו צריכים מוסד כזה מקצועי, עם כל כך הרבה סטטיסטיקאים, כל כך הרבה מחקרים, והיה לוקח כל כך הרבה זמן שתקבלי את הציון??? כל שאלה בפסיכומטרי נותנת מדד מסויים על צורת חשיבה מסויימת. פ.ט.ל. לא נותן כמעט כלום, ולכן הוא מקבל את הציון הנמוך ביותר, בעוד שלאנלוגיות יש את המתאם הגבוה ביותר על פי מחקרים, ולכן הן מקבלות ציון יותר גבוה. אני לא אריב איתכם על זה, אתם יכולים לקבל את מה שאני אומרת או לא, זה באמת לא כל כך משנה... הנקודה התחתונה היא, שלא כדאי לבחור שהתחיל את השרשור להתחיל מהשאלות האחרונות

את עדיין טועה

המרכז הארצי טוען בתוקף שכל שאלה במבחן משקלה זהה ... החברות שמלמדות פסיכומטרי טוענות ככה....בחוברת הבחינה בהוראות שלה אפילו מופיעה עובדה זו...אני לא מאמין שיש קונספירציה שרק את מודעת אליה.... מה גם שהמרכז הארצי טוען שהמבחן הפסיכומטרי לא מצביע על שום דבר! לא על יכולת ריכוז זיכרון או אינטילגנציה הוא טוען שמבחינה סטטיסטית ככל שההצלחה במבחן גבוהה יותר הסיכוי שאדם כלשהו ישרוד את השנה הראשונה בלימודים גבוהה יותר זהו לא יותר מכך! מה שכן לא יקרה שבנאדם חכם באמת לא יצליח להוציא ציון טוב בבחינה.... למרכז הארצי יש הרבה עיסוקים מלבד הפסיכומטרי וכן צריך סטטיסטיקאים כי הציון של הבחינה נקבע עפ"י עקומת פעמון בהתאם לנבחנים של אותו מחזור וכמה לפניו ולכן הוא לא אחיד! אבל לכך אין שום קשר לאחוז שניתנת לכל שאלה או למה שכל שאלה בודקת כביכול ... אגב בקשר לאנלוגיות אפשר להתאמן וללמוד את זה ואז צורת החשיבה לא מהווה פקטור.... אני למשל הייתי גרוע מאוד באנלוגיות כמעט 3 טעויות בפרק ופשוט לקחתי כל אנלוגיה שראיתי בקורס וכל אנלוגיה מכל מבחן ושיננתי את הקשרים שלהם... את מבינה כמות ההקשרים היא די מוגבלת וחוזרת על עצמה בתבניות, כלומר לאחר מה שעשיתי לכל צמד מילים היתה לי תבנית משוננת בזיכרון.... לא הפעלתי שום צורת חשיבה ייחודית... לעומת זאת פ.ט.ל אין שיטת עבודה ברורה לחלוטין ואו שיש לך את זה ואתה מוצא את שורש או שלא....היתה לי טעות אחת בפ.ט.ל בבחינה וזו היתה הטעות היחידה שלי במילולי.... תבדקי טוב טוב את הנתונים שלך ....... שיהיה בהצלחה הכל ברוח טובה..

johngalt2

New member
לדעתי

אין כזה דבר - לא יכול להיות שהם מטעים בכוונה. אם הם כותבים שהמשקל זהה, כנראה שהוא באמת זהה. ובעניין האנלוגיות - orbit, על סמך מה את טוענת שהאנלוגיות יש מתאם גבוה? (לא הבנתי למה המתאם...) אני דווקא קראתי שהורידו את האנלוגיות מה- SAT לגמרי, כי הגיעו למסקנה שאלו שאלות בעיתיות ולא ממש משקפות... (אני יכול למצוא לינק אם זה ממש חשוב לך). בכל אופן, אני מקבל את מה שנאמר. כנראה שעדיף פשוט לפתח יותר בטחון ובמקרה הכי גרוע "לזרוק" את השאלה האחרונה.

מישי24

New member
11H?

מה זה ואיפה משיגים את זה?

למעלה