שאלה פרקטית

popo11

New member
שאלה פרקטית

צבעתי שולחן עץ בצבעי פוליאור של טמבור. כנראה צבע על בסיס שמן, כי צריך לנקות עם טרפנטין. יש בעיה להשתמש על זה בצבעי אקריל או במשחות עיצוב ?

Y A E LY

New member
אכן

כל משחת עיצוב שהשתמשתי בה כמו גם צבעי האקריל עשויים על בסיס מים. בעוד שניתן בהתחלה לצבוע בצבע על בסיס מים ובהמשך לצבוע בצבע על בסיס שמן. לא ניתן לצבוע בהתחלה בצבע על בסיס שמן ואז לצבוע בצבע על בסיס מים. מה שיקרה במצב כזה הוא שבציור יתחילו להופיע סדקים, קילופים וגירודים למינהם שאינם רצויים ושהורסים את הציור. לא נתקלתי במשחת עיצוב על בסיס שמן, למרות שאני מניחה שיש להשיג...

av_i_va

New member
היי סיון - ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אין בעיה להשתמש במשחת עיצוב, בתנאי שזו שכבה דקה. עם שכבה עבה יותר תהיה בעיה. לגבי צבעים אקרילים. לא תוכלי להשתמש בהם כפי שהם. אין חיבור בין סוגי הצבע. אבל... אם תערבבי את צבעי האקריל ביחס של 2/3 צבע 1/3 דבק נגרים אלמרס, תוכלי לעשות בהם שימוש. בהצלחה רבה.

popo11

New member
איזה באסה !

לא חשבתי על זה כשקניתי את הצבעים. אוף. 1. בטוח שהצבעים הם צבעים על בסיס שמן? 2. אין אופציה אחרת ? שיוף? ג´סו? 3. איפה קונים את הדבק הזה?

Y A E LY

New member
יש אופציה אחרת!

אם את מורחת שכבה עבה של ג´סו, ומעליה צובעת מחדש את הרקע בצבע על בסיס מים, את יוכלה לעבוד על זה עם חחומרים על בסיס מים- אבל, כל העובדה הקודמת שעשית של הצבעיה בחומרים על בסיס שמן תלך לפח...[ אול כדאי אפילו שתי שכבות ג´סו אסור שבכלל יראו את מה שמתחת.

popo11

New member
בקשר לג´סו

אני רוצה שיראו את הרקע ... את הציורים אני עושה דרך שבלונות. גם את משחת העיצוב אני רוצה למרוח בעזרת שבלונה. אז אולי למרוח ג´סו רק דרך השבלונה גם? איך עובדים אם זה בכלל ?

av_i_va

New member
מה הקשר לג´סו???

לאיזו מטרה את רוצה להשתמש בג´סו? וכיצד זה מתקשר עם שאלתך המקורית? או שזו שאלה נוספת, ואני פשוט לא הבנתי?

popo11

New member
הקשר הוא בין פוליאור לצבע האקרילי

מאחר ואני עובדת דרך שבלונות, חשבתי שזה יכול לעבוד עם ג´סו - למרוח שכבה דרך השבלונה, לחכות לייבוש ואז להמשיך. נראה לך שזה יעבוד ?

max63

New member
מחוץ לתחום?

צר לי שלא אוכל לסייע. עשית נכון שצבעת בפוליאור על הפורמייקה אבל לגבי כיסוי הפוליאור באיורים, אני מציע שפשוט תנסי ! תעשה פרח בצבע אקרילי ובלון במשחת עיצוב (סתם רעיונות...) ותראי לאחר 24 או 48 שעות מה קורה. סתם ניחוש שלי? זה יהיה בסדר. כסי הכל בלכה עבה להגנה. מצד שני אולי אני טועה כי לא עבדתי עם משחה זו מעולם. אביבה, הג´סו היה נסיון של הבנות לתת שכבה מבוססת צבע מים כחוצץ בין הפוליאור לאיורים. ליל מנוחה...

popo11

New member
למה מחוץ לתחום ?

חוץ מזה לא צבעתי עם פוליאור על פורמייקה, אלא על עץ. ולא שמתי לב לסימון על הקופסא, וקיבלתי ייעוץ רע, ולא היה קיים הפורום, בקיצור, תלאות. עכשיו יש לי צבעים מדהימים אבל שמן. אוף. איזה לכה אתה מציע? לכה על בסיס מים נראה לי שתתקלף מהפוליאור, ולכה על בסיס שמן תקלף את הצבע ...

Y A E LY

New member
לכה על בסיס שמן

תמיד ניתן למרוח משהו על בסיס שמן על גבי משהו על בסיס מים ולא להפך- מה שאני מציעה לך: הדביקי את השבלונה בנייר דבק. מרחי בדייקנהנות שתי שכבות ג´סו ועליהן צבעי בצבעים אקריליים- תראי מה יוצא אם יווצרו לך סדקים שייפי והורידי את האקריליים וצבעי באיזור זה בפוליאור אם לא מה טוב- בכל מקרה הלכה בסוף חייבת להיות על בסיס שמן. למרות שאינני מבינה למה לא לצייר עם צבעים על בסיס שמן ולפתור את הבעיה- לדעתי לצייר עם אקריליק על שמן זה ממש סיכון מיותר שאין צורך בו! חבל על המאמץ שתשקיעי בתיקונים ובדיקות! לא בריא לצבע האקרילי להיות על שכבה של שמן!

popo11

New member
או קי. קיבלתי.

למה צבעי אקריל? כי יש לי בערך 20 גוונים בבית ואין לי ולו צבע שמן אחד לרפואה. את הפוליאור קניתי כנראה בלי לחשוב יותר מדי ועכשיו אני מחפשת את הפתרון לבעיה שיצרתי בעצמי ....
. לפי דעתך זה יעבוד ככה גם עם משחת עיצוב? כמה זמן צריך לתת לג´סו להתייבש ?

Y A E LY

New member
הג´סו מתייבש מהר

כמע כמו צבעים אקריליים. לדעתי משחת עיצוב תיצור רק פתח לעוד צרות- ועדיף ג´סו כי על המשחת עיצוב בדרך כלל כתוב אין להשתמש על צבעי שמן או בסביבת טרפנטין (משו בסגנון)... קחי בחשבון שגם אם את עושה ניסיון במשטח אחר זה לא עוזר כי לפעמים זה יכול להירס לפעמים לא ולפעמים הסדקים יכולים לצאת רק אחרי כמה זמן (יכול להיות גם שנה). הג´סו נראה לי כפתרון שיצור הכי פחות בעיות- למרות שאני לא מתחייבת שלא יהיהו בעיות- דוגרי אני הייתי הולכת לקנות את חמשת צבעי היסוד בשפורפרות קטנות של שמן....

popo11

New member
או קי. תודה על הדעה.

את יודעת אם אפשר לצייר עם הפוליאור ? לי הוא נראה קצת נוזלי מדי, ונראה לי שהוא ינזל. אולי את חושבת אחרת? אם אני חושבת על זה, דרך שבלונות אני יכולה להשתמש בספוג עם ממש קצת צבע, ואז אני אוכל להשתמש בפוליאור גם כצבעים. מה את אומרת?

max63

New member
דעתי החוזרת

אני עדיין חושב שניתן לנסות לצייר על פוליאור עם צבעים אקרילים, רק אל תדללי מדי במים. שווה לנסות לא? לגבי פוליאור, יהיה לך קשה מאוד. תכונות ההשתפכות שלו לא יאפשרו עבודה מדויקת. אפשרויות נוספות: צבעי שמן אומנותיים (שבוע ייבוש!), צבעי זכוכית (יקרים וקצת שקופים) ובכלל: גשי לחנות אומנות ובקשי צבעים שלא על בסיס מים. יש בודאי מספר פתרונות.

Y A E LY

New member
צבעי שמן אמנותיים- שבוע יבוש?!?

מה פתאום? בציורי השמן שלי שעשויים מצבעי שמן שמיועדים ליצירה (ועולים בהתאם) הצבעים מתייבשים תוך יומיים גג שלושה!!! לא צריך להיסחף!

av_i_va

New member
אין כל בעיה../images/Emo140.gif

תוכלי לעשות זאת בתנאים מסויימים ראי תשובתי הקודמת ג´סו אינו חומר מקשר ואין לו כל קשר לנושא.

Y A E LY

New member
ג´סו הוא צבע בסיס

(אני משתמשת בו בעיקר בציור רגיל) הג´סו מהווה את שכבת הבסיס שמורחים על הבד לאחר שמותחים אותו, וכאשר אני מציירת ציור ורוצה למחוק אותו אני מורחת עליו ג´סו והבד חוזר לצורתו המקורית. כאשר למשל אני מתחילה ציור בשמן- ואני רוצה למחוק אותו אני מרוחת ג´סו ואז אני יוכלה לעבוד עליו גם באקריליק- מה שהיה מתחת לג´סו לא משנה! לכן הג´סו במקרה כזה יכול לעזור! עשיתי בדיקה עלל חתיכת דיקט שהיה י בביתצבוע בשצבע שמן- שמתי ג´סו בצורת לב ועליו צבעתי בצבע אקריליק ולא קרה כלום- למרות שזה משתנה ויכול להשתנות לפי התנאים וכ´ו...

popo11

New member
או קי , ../images/Emo51.gif

קראתי החכמתי, שבוע הבא ניסוים. תמונות בקרוב. תודה לכולם על ההתייחסות המהירה !

למעלה