שאלה פשוטה אולי לא קשורה מקווה

REBURN

New member
שאלה פשוטה אולי לא קשורה מקווה

לתשובה אם אינכם מעוניינים העריך זאת(לא מצאתי פורום מתאים) מקווה שאני לא מטריח אתכם המילה כּׂל משום מה אני נוהג לרשום כול האם זה שגוי לשונית (קריטי) והאם רושמים כל ולא כול אשמח לקבל הערות (יש משהוא בפורום שלי שמאוד צורם לו שאני רושם כך
) (לידע הכללי אני דיסלקטי לכן שגיאות הכתיב
) תודה דודו
 
כן, יש בעיה

בעברית, מבדילים בין שלושה אורכים של תנועות: חטופה, קטנה וגדולה. אם-קריאה (כמו י' או ו') באה רק בתנועה גדולה. בתנועות קצרות או חטופות לא תבוא אם קריאה.ולכן נכתוב אניה ולא אוניה, עברית ולא עיברית, גבוה ולא גאבוה, כן ולא כין, וגם כל ולא כול. קריטי? אף אחד עוד לא מת מזה, למיטב ידיעתי.
 
זה נכון לפי אבן-שושן

אך בכל זאת זו שאלה של סגנון. אני מעדיף לרוב כתיב חסר. הכול או הכל? זה כבר עניין של סגנון, הרגל, או באמת סטנדרט של הוצאות שונות. עיתון "הארץ", לדוגמא, ידוע בכתיב היחסית חסר שלו.
 

Boojie

New member
לפי אנשים שביררתי איתם את הנושא,

הכלל הזה בתוקף רק כאשר יש אות שימוש מעורבת (בכול, לכול, הכול, מכול) אבל לא כשהמילה מופיעה בפני עצמה. בכלל שהאקדמיה מציגה שם יש בלבול מסוים, מכיוון שהוא מכיל בתוכו סתירה ולא ממש ברור למה מתכוונים. אני חושבת שלא רק שזה מכוער, זה גם מיותר (זה לא שיש מילה אחרת שעלולים להתבלבל איתה). אבל שיהיה. מה אכפת לי אני, כל עוד העורכות הלשוניות לא משבשות לי את הטקסט, שיעשו מה בראש שלהן.
 
בכלל היינו צריכים לעבור ללטיני...

בכלל היינו צריכים לעבור לכתב לטיני לפני שבעים שנה, כמו שעשו התורכים. כל הקטע של מימין לשמאל, וללמוד לקרוא מלים בלי ניקוד, הופך את העברית לאחת השפות הכי לא-פונטיות (ולכן, הכי קשות ללימוד) בעולם.
 

יצהר

New member
קטונתי

מצד שני, שווה להציץ בדיון המעניין הזה שהתנהל לאחרונה בפורום התאום. יום נעים
 
למעלה