שאלה פשוטה בנושא קוסינוס פי

ע מ י 32

New member
שאלה פשוטה בנושא קוסינוס פי

שלום לכולם נגיד יש לי מדחס תלת פאזי ויש לו קוסינוס פי 0.7 . נבצע הפעלה ונמדוד זרם , נגיד שיצא זרם של 20 אמפר . אז השאלה היא : אם נחבר קבל לשיפור הקוסינוס 0.92 ונמדוד זרם אז מה יהיה הערך של הזרם (בערך) ? הייתי רוצה הסבר כללי על הנושא הזה
תודה

nhezy

New member
כופל הספק=קוסינוס פי.

הזרם ירד ל- 15A . הספק ריאקטיבי 6KVAR = קבל לתיקון קוסינוס פי. שהם 3 קבלים של 40 מיקרופארד. אפשר להסתכל בדונייבסקי "מדריך לחשמלאי" ע"מ 287 עד296 . מהדורה 2001 . אם טעיתי בחשוב תתקנו אותי.

רשר

Well-known member
מנהל
המקרה הקלאסי מרוויחים חתך בקו הזנה

הספק ריאקטיבי קונים בחנות באריזה עגולה מאלומיניום או פח, התשלום הוא חד-פעמי. אפשר לקנות אותו גם בחברת החשמל והוא מובל אז בחוטים ומשלמים עליו כל עוד הציוד עובד.

ע מ י 32

New member
אם כך אז לא חברת חשמל מרוויחה .

זה מה שעניין אותי בערך , כי חברת חשמל דורשת את זה וחשבתי שזה לטובתה . אז הזרם יורד ..וגם המחיר שאני משלם יורד וגם כל המערכת יכולה לעמוד בעומס . עכשיו שאלת המשך .. יש מגענים לקבלים תלת פאזיים עם מגעי עזר עליהם ושלושה חוטים דקים מיוחדים ... רצוני לדעת למה כל המגעי עזר האלה ?? מצורפת תמונה תודה רבה

רשר

Well-known member
מנהל
הצילום לא ברור

שלח את המספר הקטלוגי או קישור אליו. יש כמה אפשרויות: חיבור נגדים לפריקה חיבור או ניתוק היברידי ע"י טרנזיסטורים כך שאין ניצוץ על המגעים.

ע מ י 32

New member
הדגם הוא LC1-DPK 12 טלמכניק

עשיתי חיפוש במליון אתרים ולא מצאתי משהו נורמלי אולי מישהו אחר יצליח . ואגב נראה לי התשובה השניה שלך היא הנכונה . נגד ניצוצות או משהו דומה .

רשר

Well-known member
מנהל
אולי כאן

הבעיה שהמספרים קצת שונים (אמריקאי) מצאתי את המספר באתר של תוצרת סין והוא מתאים אבל אין הסבר.

ע מ י 32

New member
טוב עשיתי אילתור נחמד

בדף הנתונים של המגען הייתה סכמה וציירת אותה ... עכשיו בטח תהיה לי תשובה

רשר

Well-known member
מנהל
לא ברור מה מצויר, נתיך, נגד, משנק,

דיודה, הציור הוא סכמה כללית של נתיך אבל לא סביר שיהיה כאן נתיך. בכל מקרה הכונה לשכך את הניצוצות על פני המגעים הראשיים. השאלה היא איזה בלוק מגעים נע קודם בחיבור ואיזה בניתוק. אתה מטפטף את המידע טיפות טיפות במקום לתת את כל המידע על הממסר.

ע מ י 32

New member
בשטח זה נראה כמו סתם חוטים

החוטים על המגעי עזר הם די דקים ביחס לחוטים על המגען עצמו אולי זה נגדים (הכי הגיוני) ואין לי מושג מה נסגר ראשון .. מצטער שאין לי את כל המידע על הממסר . טוב לא נורא תודה על התשובה . עמי

למעלה