שאלה פשוטה ....יחסית

שאלה פשוטה ....יחסית ../images/Emo53.gif

שלום לכולם ! אני רוצה לצור סביבה ענקקקקקקקית במאיה, אבל אני לא יודעת בדיוק איך להתחיל ע"מ שאלא אהיה צריכה לתקן ולשנות או להתחיל מהתחלה. (זו הסיבה שאני שואלת כאן). אז כמו שרשמתי אני רוצה ליצור סביבה מאוד גדולה, נניח מדבר ענקי, ומהאדמה מנו יוצאים צוקים, אבנים, (אולי אפילו צמחים) על גבי כל המדבר. השאלה היא איך אתם הייתם ניגשים לדבר כזה, אני מעוניינת שהמשטח (האדמה) והצוקים יהיו נראים כאילו שהם מחוברים ולא "מונחים" על האדמה. * ד"א - אני רגילה למדל בפוליגונים. נניח שאני יוצרת Polygon Plane נרחב ביותר וממנו מוציאה EXTRACT FACE ומכל פאה כזו אני יוצרת את הצוקים וממדלת ?? ואז יהיה לי UV ענק לטפל בו בפוטושופ לצורך הטקסטורה ?? או אולי... לעשות את המשטח בנפרד (שוב פוליגון ואולי אני קצת אשחק ב-Sculpt שיהיה קצת יותר מעניין ולא שטוח) ואז בנפרד ליצור איזה צוק או שניים לשכפל אותם ולפזר לאורך המשטח ? ...ואז אני חוששת שהבעיה תהיה שזה יראה כמו סוג של לגו... כאילו שהנחתי סתם חפצים לא קשורים. אני רוצה שהכל יהיה מחובר האחד לשני בסוף כולל הטקסטורה. או אולי יש לכם בכלל רעיונות שונים, אני מודעת לזה שזו שאלה מאוד בסיסית ואפילו פשוטה אבל "בדיוק בשיעור הזה לא הייתי !". (ובשאר השעורים). אם אפשר לפרט בבקשה את התהליך או השיטה שאתם הייתם ניגשים אליהם אז זה יהיה מעולה תודה לכם.

מיכאל ג

New member
במקום למדל

הייתי מנסה למצוא תצלומי לויין ומודלים של פני הקרקע. אני לא יודע בקשר למאיה אבל למקס יש יכולת לקרוא DEM - digital elevation map, פורמט שמתאר פני שטח. צריך לחפש FREE DEM בגוגל ולמצוא מקום להורדה של משהו מדברי פלוס תצלום לוויין מתאים, נאמר מ-worldwind או google earth, ומזה לבנות את השטח.

תודה, נשמע מדליק אבל...

אני מעולם לא התנסתי בדבר כזה ומלבד זאת אני משתמשת במאיה לא במקס. חוצמזה זה לא כזה מסובך למדל צוקים אבל מבחינה טכנית אני מאוד רוצה לדעת איך אחרים היו עושים (או כבר עשו) את מה שתארתי בתחילת השרשור ואשמח אפילו לראות קבצי דוגמא ( או וידאו-טוטוריאל קצר ?) במידה ומישהו כאן שמשתמש במאיה ועשה משהו דומה, או לא אכפת לו להדגים משטח + צוק כדוגמא אם זה לא יגזול מזמנכם היקר כמובן

nirchen

New member
טוב אני משתמש במאיה.....

אבל אף פעם לא מידלתי הרים (אה אה אה ) אבל, חשבתי על זה והמסקנה שהגעתי אליה היא מאוד פשוטה קודם כל למדל הרים וסביבה כזו (זה לא כל כך פשוט) מה שאני הייתי עושה זה משתמש בbryce שהיא תוכנת תלת די מאפנה למען האמת אבל יש כבר הרים מוכנים ומיבא דרך אגב גם אני שונא להשתמש במודלים מוכנים אבל לסביבה ענקית והררים הייתי עושה את זה בהנחה שההרים האלו הם לא האלמנט העיקרי במטרה שלך אולי אתה צריך את הסביבה הזו לסרט או משהו יש גם את vue אבל היא מסובכת יותר אבל טובה יותר דרך אגב זהpipeline מאוד מקובל

חששתי מתגובה כזו...

חחחחח... סתם בצחוק, תגובה לעניין ! פשוט אני עבדתי המון זמן עם VUE (לדעתי התוכנה אוכלת לועסת ויורקת את BRYCE מבחינת ביצועים) אבל לא.. היא לא מה שאני מחפשת, אני לא רוצה לבנות "עולם ענק ולשוט בו עם המצלמה" ...פשוט איזור אחד ולא הרים של VUE... (עם כל הכבוד, ויש המון כבוד לתוכנה המדהימה הזו בכלל EXREMEM ומאיה שולטים בתחום). מנסיון רב עם תוכנת VUE היא גמישה ומהירה הרבה יותר מ- BRYCE אבל בכל זאת היא דיי מוגבלת ואני מעדיפה להשאר עם היקירה שלי מאיה לצורך דבר כזה... עדין ממתינה לתגובות נוספות, אבל למאיה... (למרות שגם בתוכנה אחרת עם פוליגונים התהליך יהיה סביר להניח דומה מאוד לא יהיה אכפת לי לשמוע מנסיון) תודה על התגובות !

Druyanizem

New member
יש עוד אפשרות

Displace שאני דיי בטוח שיש במאיה. זו מפת גבהים שלבן זה הכי גבוה ושחור הכי נמוך... אפשר לעשות עם זה דברים מדהימים. (נראה לי שגם ברייס עובדת על אותה שיטה) בעיקרון את צריכה ליצור פליין עם הרבה מאוד פוליגונים.... ןלתת לו את המפה הזו והוא כבר מזיז וורטקים לפי הכהות או הבהירות של התמונה שאת משתמשת בה

אני משתדלת שלא להשתמש ב..

DISPLACEMENT MAP נכון לעכשיו (קל ביותר ב-ZBRUSH, עדין לא פשוט לעביר למאיה אני הלכתי לאיבוד בתהליך). אנשים, מה שאני מתכוונת זה לא לקחת איזה PLANE ולהוציא ממנו כמה בליטות בדיספלייסמנט או SCULPT או בשפה פשוטה "בליטות על פני השטח" ולקרוא לזה צוקים... אני אתן דוגמא שרובכם מכירים ואז תוכלו אולי לעזור לי. זוכרים את הסדרה המצויירת של WB בשם ROAD RUNNER ? "אצן הדרכים" או איך שקראו לזה בעברית עם הקאיוטי שמנסה ללכוד אותו, זוכרים ? זוכרים איזה יופי של צוקים ? זה לא סתם.. "בליטות" זה פשוט צוקים שאני אישית רוצה למדל בצורה יפה במאיה, הבעיה היא החיבור בין הצוקים למשטח עליהם הם ישבו, חתיכה אחת ? בנפרד ? ...מה עם ה- UV איך אני עושה דבר כזה ? נניח שארצה לפרק את חלק מהצוקים תוך כדי סצנה, או לשבור חלק מהם... זה דברים שאני מעדיפה לעשות כל צוק במידול במאיה ולא... VUE או BRYCE ושאר החבר'ה שלהם... פשוט במאיה... לא איך... יש המון דרכים, אבל הייתי רוצה לשמוע ממכם (אולי גם לראות דוגמאות) מקווה לקרוא עוד תגובות, שוב תודה !

ZDanielZ

New member
את יכולה לעשות מה שעושים בסרטים...

הרבה פעמים יוצרים כמה Matte Painting, כלומר, ציורי תפאורה של הסביבה בה מתרחשת הסצינה ושמים אותם ברקע. אז שמים מודלים של הדברים הקרובים למצלמה (צוק אחד, נניח, או נחל, או מה שזה לא יהיה) ומצלמים כך שהרקע, ובכן, ברקע, והמודלים מקדימה (ומבצעים אינטראקציה עם השחקנים). בתלת מימד כמובן זה יכול להיות הרבה יותר קל, כי החופש שהתוכנות מציעות לך הרבה יותר גדול...

למעלה