שאלה פשוטה ==> מש"ק מהו?

שאלה פשוטה ==> מש"ק מהו?

כאילו מישהי אמרה לי שמש"ק הוא "מדריך שהוא לא קצין" כן? לא הבנתי את ההגדרה הזאת ממש... מישהו מוכן להסביר לי בבקשה...? תודה

Dizen

New member
מש"ק

מפקד שאינו קצין סתם תואר שמוצמד לחלק (רוב?) התפקידים בצבא. אין לו משמעות מיוחדת
נכון שלסוע לכפ"ס דרך הרצליה זה *מאד* הגיוני

Dizen

New member
../images/Emo12.gif

סליחה, לא התכוונתי לפגוע. קיבלתי שזה לא מדויק... אבל לא הייתה שום כוונה להכעיס/להעליב.

tty2

New member
../images/Emo13.gif

טוב, אותי קשה להעליב אבל חשבתי שזה לא הוגן כלפי אחרים.... בכל זאת, נדיר, אבל יש כמה חיילים שכן זכאים לתואר הזה ביושר...

tty2

New member
מש"ק....

מש"ק הוא מפקד שאינו קצין. כלומר, כל מי שנושא באחריות פיקודית ולא עבר קורס קצינים הוא מש"ק. הדוגמה המוכרת והמובנת ביותר היא מש"קית ת"ש. למה מש"קית? : כיון שבאחריותה נמצא כל נושא הטיפול בחיילים, בבעיות שלהם, ובשלל נושאים ובתוך שלל הנושאים הללו, יש לה אחריות פיקודית כי עליה לבצע החלטות, להמליץ ולפעול מול גורמי הצבא השונים לגבי הטיפול בבעייה. התואר מש"קית ניתן לה כדי שתוכל להורות ולהנחות את הגורמים ביחידה לגבי הטיפול. למשל, מש"קית ת"ש יכולה להורות למ"פ או מ"כ לשחרר חייל מייד כי קרה אסון משפחתי וכו'.... עם ההחלטות שלה באה גם מידה לא מבוטלת של אחריות כלומר להוראות שלה ולדרך טיפולה, השלכות לטוב ולרע, על המשך תפקודה של היחידה. היא אמנם לא מפקדת על חיילים באופן ישיר אבל עצם העובדה שהיא אחראית (במובן מסויים) על גורלו של חייל ועל המשך תפקודו בצבא, היא מוגדרת כמש"קית - מפקדת שאינה קצינה.

למעלה