שאלה פשוטה על אג"ח גליל

danny19601

New member
שאלה פשוטה על אג"ח גליל

להפתעתי, אינני מצליח לקבל אפילו תשובה אחת ברורה מאף אחד שאני שואל (כולל יועצים ו-"יודעי דבר) לשאלה פשוטה. אולי מישהו כאן יכול לעזור? השאלה: להלן הנתונים של אג"ח גליל 5472: http://finance.themarker.com/f/quoten.jhtml?navBar=bonds&sType=ta&secCode=9547233 1. בהנחה שלא יהיה שינוי במדד, ואני קונה את האג"ח בשער הנוכחי (149.89), מהו הסכום המדויק שאקבל בזמן הפרעון בגין הקרן (עבור כל יחידה שקניתי) בשנת 2015? 2. באותם התנאים, מהו הסכום המדויק שאקבל בגין ריבית כל שנה? אשמח מאד לקבל סוף סוף תשובה ממישהו שמבין. תודה, דני

י ו ג ה 25

New member
תשובה

125.69 אגורות ליחידה. לגבי הקופון, אני מתעצל לבדוק, אבל פשוט תמצא מה אחוז הקופון, כשהקופון שתקבל הוא אותו האחוז מהסכום שציינתי פה.

תשובה שונה

ידידי למעלה טעה במקצת. הקרן שווה היום 123.03 אגורות ליחידה לאחר ההצמדה למדד, וזה הסכום שתקבל אם המדד לא ישתנה עד הפדיון (מה שלא סביר כמובן). ערך הפארי שרואים באתר שווה ל-125.70 כיוון שהוא כולל גם את הריבית שנצברה מהקופון האחרון עד היום. בנוסף תקבל בשלושים לאפריל בכל שנה עד 2015 כולל, 5*1.2303 = 6.15 אגורות שהם הקופון השנתי עם הצמדה למדד. על הקופון תשלם 20% מס. אני מניח שאתה יודע שהערך החשוב ביותר להסתכל עליו הוא התשואה לפדיון ברוטו שהיא התשואה השנתית שמקבלים לפני מס בנוסף למדד. שים לב שאם אתה קונה את האג"ח כעת, בעת הפדיון יהיה לך הפסד הון גדול, ולכן כדאי שיהיה לך רווח הון אחר לקזז כנגדו.

Eldadius

New member
זה הייתי אני קודם

בטעות נכנסתי עם היוזר של אשתי :) אתה כמובן צודק- לא התחשבתי בקופון במקרה הזה בגלל שמדובר באגח שהפדיון שלו די רחוק, התייחסתי לפרי כמו שהוא כי ההפרש בטווח כזה קטן. התשובה שאתה נתת כמובן מדוייקת יותר.

danny19601

New member
תשובתך על אג"חים

ראשית, תודה על ההסבר המפורט! דבר אחרון: נא תסביר לי איך מחשבים את שווי הקרן לאחר הצמדה (נכון להיום)? אשמח לנוסחה פשוטה....תודה מראש. דני

חישוב שווי הקרן

שלום דני, האג"ח כאשר הונפק שווה בפדיון 100 אגורות. מסתכלים מתי הונפק האג"ח (זה מופיע ברוב האתרים הגדולים), ואז נכנסים לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. יש להם שם מחשבון הצמדה למדד. נותנים את תאריך ההנפקה ואת התאריך של היום, ומקבלים את שווי הקרן של האג"ח. כל החישוב הזה לא לוקח בחשבון את הקופונים השנתיים, כמובן. לכן בכל תאריך שתסתכל ,שווי האג"ח בשוק ייקח בחשבון גם את הקופון שנצבר בשנה האחרונה, וגם כמובן את הפרשי הריביות בין הריבית בשוק כיום לריבית הקופון בכל השנים עד הפדיון. מקווה שעזרתי.

Eldadius

New member
דרך פשוטה יותר

עבור מקרה של אגח לטווח רחוק, או אגח שלא מזמן שילם קופון, תסתכל פשוט על ערך הפארי שלו. זה צריך להיות די קרוב לשווי הקרן.

למעלה