שאלה פשוטה

mishka2000

New member
שאלה פשוטה

השאלה היא מאוד פשוטה ומופנת רק להורים שלילד שלהם היה ק"פ והוא תופל מרגע הלידה בשיטת פונסטי בדיוק לפי הנחיות הרופאים. האם היום אנשים שלא יודעים על הבעייה (חברים בגן, אנשים זרים על חוף הים, וכו') מסוגלים להבחין בשוני כלשהוא במראה הרגליים של הילד שלכם ? אם כן - מה רואים ? אם לא - מאיזה גיל כבר לא רואים כלום ? בתודה על תשובות כנות.

טאניוש

New member
תשובה כנה...

נכון להיום (בן 9 חודשים)- לא. אין שום הבדל בין הרגליים (ק"פ חד צדדי). יש מן צמיד כזה מעל כפות הרגליים- כי שם מהדקים את רצועת הנעליים, וזה ייעלם עם הזמן מן הסתם. ממה שאני יודעת שוק של רגל ק"פ יותר דק, וכף רגל קצרה מעט מהרגל הבריאה (עם יש ק"פ דו-צדדי אז לא יהיה הבדל בין הרגליים כלל). אנחנו עדיין לא רואים את זה. ובכנות? שאלא יהיו הצרות שלנו.

mishka2000

New member
תודה

סקירה הייתה בסדר אבל אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה סקירה. דר' איסלנדר מב"ח כרמל בעיקר הסתכל על איזור הרגליים ופשוט אישר שאכן יש לנו ק"פ. חוץ מזה אמר שכדאי לנו עוד פעם להגיע לרופא שכבר היינו אצלו - דר' מלינגר ברשלא"צ בעוד במה שבועות, שהוא כבר יעשה לנו סקירה יסודית.. עוד משהו מעודד שהוא אמר - שהוא אף פעם לא ראה שלילד שגילו אצלו רק ק"פ, ללא ממצאים נוספים (כמו מי שפיר, חלבון אוברי וכו'), היו בעיות נוספות חוץ מק"פ אחרי הלידה. האמת היא שאישתי נכנסה לחרדה די גדולה עכשיו.. היא חיכתה הרבה מסקירה הנ"ל ולא יודעת מה לעשות הלאה..

טאניוש

New member
מלינגר מצויין!

95% מהמומים מתגלים בסקירה המוקדמת, ואותה עשיתם אצל אחד המומחים. אני לא עשיתי מי שפיר ולא סקירה מורחבת מאוחרת, רק את הבסיסית של הקופה. אחרי זה- רק הערכות משקל, ותמיד היו מתמקדים ברגליים. עשיתי גם אקו לב. וזהו. לא יכולה להגיד שהייתי ממש רגועה עד הלידה (למעשה ממש לא). אבל גם ללא קלאב פוט אין 100% בטחון שהכל מושלם. תנסו להיות אופטמיים. יש לכם את כל הסיבות להיות אופטימיים. אם תרצו לדבר (אני דוברת רוסית כמובן) אשלח לכם את המספר שלי. אם תרצו לראות ילדי קלאב פוט- אני בטוחה שחברי הפורום שגרים באיזור שלכם ישמחו להפגש איתכם.
יהיה טוב...

התשובה פשוטה מאוד

לאפרת בת השנתיים, לא רואים שום הבדל. אני מצרף תמונה עדכנית כדי שתתרשמי גם את. בהצלחה אילן וחנה

אז ככה

לאושרי יש גמישות יתר ויש כאלה שמבחינים בכך. נגיד 10-20 אחוז ממי שרואה אותו. לק"פ או כל דבר שקשור לכפות הרגליים אףחד לא שם לב. לילדים שיש ק"פ ברגל אחת לפעמים מורגש (יחסית) שוק צרה ברגל של הק"פ. לפעמים גם כף רגל אחת ארוכה במספר מהשנייה. מגיל 5 שבועות בערך כבר לא רואים כלום, כי בעצם היינו צריכים 5 גבסים להגיע לתיקון המקסימאלי, מאז הנעליים רק שומרות על התיקון שהושג. בגיל חודשים עשו לאושרי את הניתוח להארכת גיד אכילס ואז הוא גובס לשלושה שבועות. אח"כ הוא היה 23 שעות עם הנעליים כך שלא רבים זכו לראותו בלי הנעליים. מאז שהוא רק ישן עם הנעליים אף אדם שלא יודע שהוא נולד עם ק"פ חושד במשהו. מי שיודע על הק"פ ממש מתפעל ולא מבין בכלל איפה היתה הבעיה. טפו טפו טפו. אתם מוזמנים להיפגש איתנו או עם מישהו אחר שגם בסביבה ולראות, בחיי שזו ההמלצה הכי אמיתית שלי. כתבו מהיכן אתם (אנחנו בירושלים) ונוכל "לשדך" אתכם עם חברים בפורום, וגם חברים שקטים שכבר לא כל כך כותבים אבל תמיד שמחים לעזור. נ.ב. מקוממת אותי האמירה של מי שעשה את האולטראסאונד והחליט שלרב למי שיש ק"פ יש עוד משהו. זה ב י ד י ו ק להפיך. ממש מרגיז. בהצלחה

ובהשראת אפרת, כמה תמונות

אבל באמת הכי טוב שתיפגשו עם ילדים, מנסיון של כמה הורים כאן זה הכי מרגיע.

חשבתי אם לענות או לא...

החלטתי שכן אנחנו לא מטופלים לפי פונסטי ויש לנו גם קלאב פוט דו"צ, כך שלדעתי ניתן לחדד את השאלה ולראות האם יש הבדל בין רגל עם קלאב פוט לבלי קלאב פוט. בכל מקרה, אצלנו אין הבדל בין הרגליים.....
דוגמן הוא לא יהיה...

למה?

דווקא הגבסן שלנו אמא לנו שיש דוגמניות עם קלאבפוט... וגם כדורגלנים. חוץ מזה, לבן שלך בהחלט יש פוטנציאל.

האם השאלה היא נושא חדש?

כלומר למה לא לבחור לטפל בשיטת פונזטי? אם כן אז הסיבה היחדיה היא סיבה שצריך (לדעתי) לעבוד עליה בזמן ההריון. נכונות להתמיד עם הנעליים כמה שיותר! אני חווה את זה כל יום, כמעט. פשוט צריך לעשות זאת ואז אפשר לקווה ולקוות שהק"פ לא יחזור.

mishka2000

New member
מה הכוונה ?

מה הכוונה, לעבוד עליה בזמן הריון ? להתכונן נפשית ?

טאניוש

New member
לדעתי...

תמיר התחיל טיפול כששיטת פונסטי עוד לא הייתה כזאת פופולרית. אורית תתקן אותי אם אני טועה. כשאני ילדתי אורטופד בבית חולים אפילו לא הזכיר שיטה אחרת, אילו לא הייתי קוראת בפורום בזמן ההריון לא הייתי יודעת עליה כלל.

למעלה