שאלה פשוטה

populary

New member
שאלה פשוטה

שלום רב, שאלתי היא כזו, לפני כשנה וחצי קיבלתי תשלום בצ'ק מחברת הביטוח שלי, התשלום היה עבור תיקון הרכב שלי לאחר תאונה. בטעות נשלח סכום גדול מדי. חברת הביטוח ביקשה שאחזיר את ההפרש. קיבלתי מספר חשבון של חברת הביטוח, ניגשתי לבנק הפועלים וביצעתי ההעברה של הסכום המבוקש לחשבונם (במזומן), לאחר מכן פיקססתי את האסמכתא למשרדי החברה כמבוקש. היום, כשנה וחצי לאחר מכן קיבלתי מכתב הדורש ממני להמציא אמסכתא שאכן ביצעתי את ההעברה ולא אתבע. כמה שאלות ברשותכם: 1.כיצד אני יכול לשחזר דבר כזה? 2. האם זה חוקי לבקש זאת לאחר זמן ארוך כל כך? 3. האם בנק הפועלים שאינני נמנה על לקוחותיו יכול לבדוק אם בוצעה העברה לפני כשנה וחצי ממני וחברת הביטוח? 4.מאחר והחברה לא מצאה לטענתה את אישור ההעברה או הכסף, האם ייתכן שהכסף הופקד לחשבון אחר? והשאלה החשובה ביותר: אני לא זוכר אם בעת ביצוע ההעברה בבנק פועלים התבקשתי למסור ת.ז, אך אם יש חובה לכך אולי זה יכול לפתור את הבעיה שכן כל מה שעלי לבקש מבנק פועלים הוא לשחזר העברה לפי ת.ז שלי - פשוט ביותר, האם זה אפשרי לדעתכם? תודה רבה מראש תומר

yg28

New member
שחזור

כן, הבנק יכול לתת לך אסמכתא על ביצוע ההעברה גם לאחר זמן. אבל צפוי שיגבה ממך על זה עמלה כלשהי. כן, יכול להיות שהעברת את הכסף לחשבון אחר. במקרה כזה אתה יכול לתבוע השבת הסכום (בתוספת הפרשי ריבית והצמדה), או לחלופין אתה יכול לשלוח את חברת הביטוח שתדרוש את הכסף (המחאת זכותך בכסף לטובת חברת הביטוח). כן, זה חוקי לדרוש זאת. אבל זה נשמע קצת טרטור, ואתה יכול לבוא בטרוניה לחברת הביטוח על כך. נשמע לי לא סביר שחברת הביטוח לא יודעת למצוא את הפקס ששלחת לה. חברות ביטוח עובדות עם מערכות ממוחשבות, שבהן כל פקס נכנס היישר למערכת הממוחשבת. אם אתה יודע באיזה יום שלחת לחברה את הפקס אתה יכול לדרוש מהם שיעשו קצת שיעורי בית בעצמם. למה אין לך העתק מאותה אסמכתא?...

למעלה