שאלה פתוחה ...

yaelgal

New member
שאלה פתוחה ...

האם בניסיונות האין סופים שלכן/ם, אתם מרגישים זילות ביחסי המין? שוכבים הרבה יותר בשביל המטרה וקצת פחות בשביל האהבה?... יש כאן פראדוקס מסוים, כי הרי המטרה הסופית הנה ליצור אהבה ומשפחתיות... קורה לכן שכשאפילו שאתן רוצות לשכב מתוך תשוקה (כמובן בתקווה גם לזכות אולי ב...) בן זוגכם חש שמה שמניע אתכן/ם זה רק הרצון להכנס להריון?...

תשובה פתוחה

אני חושבת שבכל פעם שמנסים להכנס להריון יחסי המין הם קצת יותר ילדים וקצת פחות תשוקה, אם כי הרצון בילדים גם מגביר את התשוקה, לא? מעבר לכך אני רוצה לשאול שאלה אינטימית, ואת לא חייבת לענות עליה, זאת שאלה למחשבה: האם בן הזוג חושב כך או שאולי את חושבת שהוא עלול לחשוב כך? כי הרבה פעמים אנחנו משליכים על בני הזוג שלנו את מה שאנחנו חושבים או מה שאנחנו חושבים ש"צריך" להרגיש. ובעצם לא תמיד אנחנו יודעים מה השני מרגיש וחושב. אפשר גם כמובן לשוחח על זה. וגם אם מקיימים יחסים בשביל ילדים - מה רע בזה? יחסי מין הם חלק מהיחסים שלנו עם בני הזוג שלנו. וכחלק כזה חשוב מאוד לשוחח.
והעיקר, להנות מהיחסים. יעל

yaelgal

New member
יעל

את יודעת , תמיד צוחקים על המצב בו אשה (ביחוד פולניה)חושבת על הרבה דברים תוך כדי ואילו הגבר עסוק רק באקט עצמו. ולא אכפת לי לענות על שאלה אישית-שאלתי נשאלה לאחר שהנושא עלה ביני ובין בן זוגי.

e k

New member
תשובה עצובה

כן את צודקת בעיקר סביב הביוץ או הימים שסביבו אבל תאמיני לי שגם אל בני זוגינו יחסי המין לא נקיים ממחשבות אולי... עצוב לחשוב ככה אבל אני לא חושבת שיש אפשרות להתנתק מהעבר אפשר רק לקוות שזה ישתנה בעתיד

תשובה

אז אם כך מה הפתרון? הרי שני בני הזוג רוצים עוד ילד. אז בימים סביב הביוץ עושים את זה בשביל ילד. את התשוקה אפשר לשמור לימים אחרים. רק מה? בימים שלפני המחזור מאוד לחוצים כי אולי, ומה יהיה אם? ואם לא? ובימים שאחרי המחזור מדוכאים כי היה מחזור ומחכים לניסיון הבא. אולי צריך לחשוב על פסק זמן של חודש על מנת באמת להנות אחד מהשני, לא להלחץ וסתם להיות יחד. חופש מהחיים והדאגות. לשלמה ארצי יש שיר, שאני מאוד אוהבת ויש שם קטע משהו כמו בוא ניקח לנו יום ונעלם כל היום. זה נורא נכון. אולי בתוך כל הבלאגן צריך לחזור ולהזכר בשביל מה אנחנו בעצם אחד עם השני. אני חושבת שמאחר ויש שיח ושיחה בין בני הזוג, זה כבר טוב. זה טוב שאומרים מה מרגישים ומה חושבים ולא שומרים בבטן מפחד לפגוע או משהו אחר ואז זה יוצא במקום וזמן אחרים ואז לא מבינים מה המהומה. אני מקווה שאני ברורה. התפלספתי כאן מספיק לדעתי. בעצם אלה היו הגיגים שלי עם עצמי ואני מקווה שגם עניתי לעניין. בהצלחה בכל מקרה. יעל

פחות לחשוב ויותר להרגיש

אני מאד מסכימה עם הדברים של יעל של עדי. אני רק יודעת שאחרי האסון הנורא שלנו היחסים שלנו רק התהדקו. יותר במישור הרגשי מכל דבר אחר. אני חושבת שמאז אני רואה אותו באור שונה, כמו שאני מתארת לעצמי אחרי שהוא חווה איתי את כל הפסקת ההריון עם כל הכאב והצער שהיה ויש עדיין, גם אני לא אותה יעל בשבילו. המון דברים משתנים וצריך, אני חושבת להיות מאד ערים לשינויים ולצרכים של בן/בת הזוג בעקבות כזאת טראומה. אחרי ההקדמה הארוכה, אני חושבת שאין רע בכמה ימים של סקס בשביל ילדים. אני זוכרת שזה היה אחד הלילות שהכי נהניתי מהם בגלל שידעתי מה עומד מאחורי. אולי כדאי בכמה ימים סביב הביוץ להשקיע בסקס לילדים ואחר כך בשאר החודש, לצ´פר את עצמכם "במשחקים לגדולים בלבד" כדי להכניס גוון ולהבדיל את הרגעים החשובים האלה מה- one objective sex בשביל להכנס להריון. אני מאמינה שכאשר זה הופך לרצף של כמה חודשים של ציפייה והתעסקות רק בזה, התשוקה עלולה להתחבא לה באיזו פינה וצריך לעזור לה לצאת על ידי פינוי מקום גם בשבילה. כרגע אני עוד לא מנסה שוב להכנס להריון, אני צריכה עוד קצת זמן. אבל אני מקווה שגם אני אדע לעשות את ההפרדה לכשיבוא היום.

e k

New member
איך?

אולי בגלל שהכל עוד כל כך טרי אצלי אני לא כל כך מבינה איך אפשר להפריד נכון לא כל החודש אפשר להכנס להריון אבל זה תמיד בתת מודע ואני לא חושבת שאפשר לברוח מזה נכון צריך לפנות מקום בשביל התשוקה אבל אצלי לפחות זה לא כל כך קל

קשה לענות על האיך...

גם אצלי זה עניין מאד טרי, בסך הכל שלושה חודשים עברו. אני לא יודעת איך עושים את ההפרדה. אני עשיתי סויטש בראש כיון שאחרת הייתי הורגת את חיי המין שלנו וזה מחיר יקר שתמיד מושך אחריו בעיות אחרות, מיותרות לחלוטין כרגע. הביחד חשוב יותר מהכל לדעתי במצבים האלה, וצריך לעשות הכל כדי להגן עליו. על האיך אולי תנסו לשבת ביחד ולחשוב ביחד. את לא צריכה להיות אחראית על הנושא לבדך. מה שחשוב כקו מנחה הוא שתהיו קשובים אחד לשני ויותר חשוב, קשובים כל אחד לעצמו.

yaelgal

New member
יעל

מאוד קל להגיד ואני מופתעת ושמחה בשבילך שאת מצליחה להפריד בין שני הדברים. אני מאוד משתדלת להנות רק מזה, ולא לחשוב מעבר... ואפילו כשאני מצליחה, עוברת לי בסוף השאלה אולי זה היה זה?! שלא תביני אותי לא נכון, המחשבות האלו לא מפריעות לי או לבן זוגי, רק תהיתי אם אצל כל הזוגות זה כך. חוץ מזה, כשהרופא חישב באיזה שבוע אני, הוא ספר מהיום שבו התחיל המחזור, לא שבוע או שבועים אחרי. זאת אומרת, שיום הביוץ הוא מאוד אינדבדואלי. יש סיכוי (ואפילו קלוש) שאשה תיכנס להריון במשך כל התקופה בה היא לא במחזור. ואפילו אם הסיכוי הוא קלוש אני משכנעת את עצמי בו ומרבה בקיום יחסים, רק למקרה ש... ואולי אני מתמידה בזה כי עברו בסה"כ שלושה שבועות. עדיין לא קיבלתי מחזור אז אולי אני כבר ב... חשבתי לבצע בדיקת דם אך אני פוחדת להתאכזב. נכנסתי להריון ממש בנס. בעלי נסע לחו"ל יום לפני מועד הביוץ המשוער. הייתי ממש בדכאון. הוא חזר לאחר כשבוע, ולמרבה הפלא- הצלחנו. (זה היה ברור שהפסדנו חודש), אבל אלוהים כפי הנראה שמע אותי (מכיון שהמחזור שלי סדיר). אז את מבינה שקשה להפריד בין הימים שאפשר, לימים בהם אי אפשר...

yaelgal

כפי שאמרתי אני עדיין לא מנסה אז באמת קל לי להגיד כפי שאמרת. אני באמת מקווה שאת שוב בהר... משום מה זו החדשה שעושה אותי הכי מאושרת בימים האלה- לדעת שחברות מהפורום הצליחו להכנס שוב להריון.

אני עדיין מופתעת מהעובדה ../images/Emo2.gif

שמסקס נולדים ילדים.... אצלנו יש הפרדה מוחלטת בין "לעשות אהבה" ללעשות ילדים".... ובכלל, אחרי ההפלות היו לנו תקופות שממש לא היה חשק, זה לדעתי חלק מהאבל ועיבוד האובדן. זוהרה, שנחה קצת מ IVF ולוקחת גלולות נגד הריון כדי שיקרבו את ההריון הבא...

yaelgal

New member
זוהרה

לא הבנתי איך לקיחת גלולות יקרבו את הריון הבא?!

נהפוך הוא

למען האמת אצלנו זה קצת ההפך. למרות היותי פולניה (אמנם רק חצי, אבל זה החצי שמשתלט עלי בלילות...) התדירות אצלינו ממילא מצויינת לעשיית ילדים. דווקא כאשר יש סיכוי (סביב הביוץ) אני מרגישה ששנינו במצב נפשי ורגשי המכוון לכך וזה לא סותר תשוקה, זה פשוט מלא באהבה (אני ממש מתנצלת שאני עדיין אוהבת אותו כל כך אחרי כל השנים האלו
). בכל אופן לשנינו מאוד חשוב שהילדים שלנו יהיו מלאים באהבה ולכן יש לי רושם כי דווקא בתקופת הביוץ היחסים טובים במיוחד. אישית (ובצניעות) אני חושבת שרואים על הילדים שלנו שהם "ממולאים". מבחינתי זה מגיע עד כדי כך שאם אני בדיוק עצבנית על הבחור (נדיר אבל קורה) אני מעדיפה להפסיד ביוץ ולא להגרר לקטע של "עושים כי צריך", מה שכן, לקראת ביוץ אני משתדלת להיות מ-א-ו-ד נחמדה אליו כי זה עושה גם אותו נורא חמוד. בקיצור, לדעתי לפחות, ילדים עושים מאהבה ומהשקעה ובהחלט אפשר לכוון שתאהבו במיוחד לקראת הביוץ. דרך אגב, מחקרים מראים כי נשים חושקות במיוחד בגברים (אם כי לאו דווקא בגברים שלהם, אבל נתעלם מתוצאות שלא משרתות אותנו...) דווקא סביב הביוץ. תהנו פילה סגולה.

למעלה