שאלה צוותית

שאלה צוותית

אני אחראית לארגן ליום ראשון ערב צוות, וכל ערב צוות שעורכים בפנימייה נגמר בקריוקי נרות מעט יין ואני מחפשת משהו חדש ומעניין ,רעיונות?

תלוי אם יש לך תקציב

המממ, יש לך תקציב? כי יש קבוצת תאטרון בשם "פלייבק", שמעלים הופעה מאולתרת שמשתפת את הקהל... הם מבקשים מהקהל לספר סיפורים אישיים (שמחים/עצובים/רגעים קשים/רגעים יפים/דילמות וכו'...) והם מאלתרים ומציגים כל מיני שיקופים לסיטואציה- יוצא מצחיק, דרמטי, עוצמתי וכו'... [מתאים מאד לערב של עובדי פנימייה, כי זה מאפשר להם לשתף אחד את השני בסיפורים- מגבש ומחזק...], אם את רוצה יותר פרטים- אני אשמח להשיג לך... (הם לא מאד יקרים...) אגב, כל הכבוד! ממש חשוב להשקיע בערבי צוות האלה, מגיע לצוות שישקיעו בו... בסופו של דבר גם העבודה שלהם משתדרגת בהתאם... כי עובד שמח עובד טוב יותר... הבאסה זה שרוב הפנימיות לא מצליחות להבין את זה ובקושי מפרגנות לצוות שלהם...

joyjoy

New member
לדעתי ערב צוות במתכונת שעדן מתארת

זה לא ממש פירגון לצוות להנהלה אין כל חלק בזה מלבד השתתפות בו והטלת משימת האירגון על עובד אחר כל פעם, אפילו מועד הערב נקבע תמיד למועד שכולם גם ככה בחופש אז אפילו מבחינה זאת אין פה שום מאמץ מיוחד מצד ההנהלה . כן זה נחמד כן זה כייף וזה מגבש, אבל זה ממש לא עונה על ההגדרה שלי להשקעה או פירגון לצוות . ואגב תיאטרון פלייבק ראיתי אותם פעם בבומבלה חוויה מ-ד-ה-י-מ-ה ! באמת מאד מרגש וחזק לכל מי שיש הזדמנות שילך לראות/לחוות.

לגמרי מסכימה אתך..

כל כך ברור שלמען טובת הארגון יש לצפר ולהשקיע בצוות... וכל כך מדהים שרוב מנהלי הפנימיות פשוט לא מודעים לכך... גם אם יש תרוץ קבוע של חוסר תקציב: מה הבעיה לארגן איזה ארוחת בוקר (להזמין מהחדר אוכל משהו קצת שונה, עוגות וכו'), לקחת את הרכב של הכפר ופשוט לתת לצוות הרגשה שהשקיעו בהם... כל כך ברור לי שזו הדרך הנכונה לעבוד... והעלות היא ממש אפסית! לדעתי, יש מקום להשקיע באמת.. כולל להוציא כסף טוב על זה... זה כל כך חשוב. היה לי מנהל שהיה מארגן לנו סיורים בטבע כשבאיזה שהוא שלב תמיד חיכה לנו איזה מתחם מואר, עם נרות ומוסיקה ושולחנות ערוכים לארוחת ערב... הוא ממש השקיע בנו וההשקעה הזו ממש ניכרה עלינו בעבודה- אנשים עבדו ב100% אנרגיה ונתנו את עצמם עד הסוף עד כדי כך שאנשים אפילו התנדבו לעוד תפקידים וכו'... צריך להעלות את המודעות לזה... אגב- יש פה מנהלים שמסתובבים בפורום? (סתם, שאני אדע לא ללכלך :) ) בקשר לפלייבק- אני עדיין מאד ממליצה, קצת תקציב אבל זה מדהים. מעבר לזה שזה הופך להיות ערב הפגתי וכיף- זה גם כלי מאד עוצמתי וטיפולי (מניסיון-אפשר להביא גם לחניכים).

joyjoy

New member
אם יהיו לי רעיונות אעדכן בהמשך

אולי שווה לשאול בפורום ימי הולדת ומתנות אולי יהיו להם שם רעיונות להפעלות חברתיות שאפשר לאמץ לערב כזה ?

"חפש את המטמון"

משהו קצת יותר מתחומיי הבית, אבל ניתן לאירגון, בתנאי שיש מספיק רכבים לכמה קבוצות. אפשר אשכרה לעשות את זה על פני כל גוש דן (או איפה שהפנימייה נמצאת) בכלל, משחקיי ילדים זה טוב ומרענן וגם קצת מחזיר אותנו לדברים שעם אנשים נורמלים (שלא עובדים בפנימיות), לא נעשה. ריגרסיה בשרות האגו.

למעלה