שאלה קבנושא בניית אתרים

• פותח הנושא ferr
  • פורסם בתאריך

ferr

New member
שאלה קבנושא בניית אתרים

שלום לכולם, שאלה בנושא בניית אתרים.. אדם הרוצה לבנות אתרי אינטרנט, לפרטיים ולחברות, על אילו חוקים עליו לשמור? האם יש חוקה מיוחדת? דברים שמותר ודברים שאסור? בנשוא זכויות היוצרים, בהנחנה של יופרו מבחינת תמונות וטקסטים, מה לגבי שימוש בתוכנת וינדווס, אקספלורר או פוטושופ ללא רישיון?, האם ניתן לבוא בתביעה בסופו של דבר? אני מניחה שהשאלה קצת גדולה ואולי שנויה במחלוקת, בכל זאת אשמח לכל תגובה.. היום בערב יהיה ברשותי תקדין, אשמח לקבל פסקי דין שקשורים לדעתכם, בתודה מראש, שני

עליו לשמור על כל החוקים

של המדינה על אדמתה הוא שוהה. יש כל כך הרבה גופים שמלמדים בניית אתרים וכל כך מעט שמלמדים מה מותר ומה אסור, והגיע הזמן שמי שיודע לגבות הרבה כסף על כל מיני קורסים ולחלק תעודות והסמכות יתחיל להפריש חלק מהתקציב ללימוד קורס יסוד בדיני אינטרנט. אנחנו בוודאי בפורום זה לא מהווים תחליף לכך.

האמת

שלעיתים עליו להקפיד אף יותר ממה שדורון אמר. לעיתים חשוב להקפיד גם על דיני מדינות אחרות, כמו ארה"ב. אמנם יהיה יותר קשה לאכוף עליו את דיני אותן מדינות אך לעיתים זה אפשרי ולא פשוט.

ferr

New member
מקובל בהחלט,

אבל איכן אוכל למצוא את הדינים האלה שיש לשמור עליהם?, אני לא לומדת משפטים ולא בדיוק מבינה בחוקים או דינים, האם יש כיוון איכן לחפש, מה לקרוא? בתודה

ferr

New member
שלום דורון..

מסכימה איתך לחלוטין, אולי באמת יש צורך בהסברת הנושאים האלה כחלק מקורסים, אני למשל לא למדתי בשום קורס אבל עדיין מעוניינת לקבת את המידע, אומנם זה לא בדיוק המקום אבל אולי בכל זאת יהיה כאן מישהו שכן יוכל למסור פרטים מהידע האישי שלו.. בכל מקרה תודה..

נדמה לי...

שהשאלה שלך דומה לבקשה שהופנתה לאחד מחזלי"נו (ר' עקיבא?) ללמוד את כל התורה על רגל אחת. אגלה לך סוד, אני עוסק בתחום כבר כמה שנים ועדיין איני מכיר את כל הדינים. בארץ אני מתקרב, בחו"ל בוודאי שלא. אבל בכל מקרה אני פשוט הולך לפי ההגיון המשפטי השליט ובודק במקרים ספציפיים. במרבית המקרים, אם כי לא בכולם, זה עובד.

ferr

New member
היי דורון..

בוודאי שלא ניתן ללמוד תורה שלמה על רגל אחת, אם זה מה שהשתמע מדברי אז כנראה לא הסברתי את עצמי נכון , כן הייתי רוצה לקבל קוים כללים לגבי מה מותר ומה אסור, אם באמת קיימים חוקים.. ברור לי שכל מקרה הוא לגופו, ובהחלט יש לעיין בפסקי דין שונים בנושא ולנסות לראות מה ההחלטות ועל פי הן ניתנו.. בכל מקרה.. אני מאוד מעריכה את התשובות שלך ושל כל מי שכן ענה.. זכותו של כל אחד להגיב ולומר את דעתו.. אני אמשיך לקרוא בנושא ולחפש פה ושם דברים, אם בכל זאת יש כן דברים שכבר נידונו בעבר, והתשובות אליהם הן "ידועות" חד משמעיות... תודה רבה, שני

לא הבנתי

אתה אומר שאתה לא רוצה את כל התורה על רגל אחת ומבקש ... את כל התורה על רגל אחת. כן. היו דברים שנדונו. ישנם גם חוקים "לא אינטרנטיים" שמשפיעים על הקורה בתחום האינטרנט. מעבר לזה שאלת היא משהו כמו "תלמגד אותי את שיטת גביית המס המשפטית במדינת ישראל". אנא, למד אותי. תוכל לקרוא קצת יותר באתר שלי שעוסק במשפט האינטרנט, קניין רוחני וזכויות יוצרים. אולי יעזור לך, אם כי המאמרים ספוראדיים ולא ממצים.

ferr

New member
אוקי יורם,

אתחיל בזה שאני בחורה. מעבר לזה, לא ביקשתי את כל התורה על רגל אחת, ברור לי שזו תורה שלא כאן אלמד אותה, וברור לי שיש חוקים שלא קשורים לאינטרנט אבל משפיעים, ביקשתי לקבל קוים כללים.. "כן הייתי רוצה לקבל קוים כללים לגבי מה מותר ומה אסור, אם באמת קיימים חוקים.." אני מניחה שיש חוקים ברורים בנושא כמו בכל נושא לא? מעבר לזה, לגבי ה "אנא למד אותי." לא אמרתי תלמד אותי לאפחד, (לא ציפיתי שמישהו יפתח ספר בשבילי ויתחיל להסביר!) סהכ כמו שרשום, שאלתי לגבי דברים שנידנו כאן בעבר, מקרים פשוטים, שהתשובה אליהם היא חד משמעית.. בכלל, אם תקרא את ההודעה שוב, תראה שהיא מנוסחת בצורה יפה ולא חוצפנית כלל! יום טוב!

אני חושב שהערתו של יורם במקום

כי מה שאת אומרת הוא שאת יודעת שלא ניתן ללמוד את התורה על רגל אחת אך בכל זאת היית רוצה זאת. כל מה שביכולתי להציע לך הוא לעבור על כ160 העמודים של פורום זה, על קישורי ומאמרי הפורום ואז בוודאי רמת הידע שלך תעלה לעומת הרמה הנוכחית, או לחזור עם שאלות יותר ממוקדות.

ferr

New member
אוקי דורון

אני בהחלט לא מבינה למה זה נראה כאילו אני מבקשת ללמוד תורה שלמה על רגל אחת, באמת שלא זאת הכוונה.. בכל מקרה מודה לך!, כבר עברתי על לא מעט דברים בפורום ומהפורום, אמשיך לאט ובטוח.. שוב תודה ויום מעולה!, שני

קודם כל סליחה

לא התכוונתי לנקוב במין לא מתאים ובוודאי לא שאת חוצפנית. אבל התכוונתי לומר שתשובה למה שאת מבקשת אי אפשר. אנשים כותבים על זה ספרים וגם אז לא מכסים את הכל. מצטער שאיני יכול לעזור יותר.

למעלה