שאלה קטנה..(או שלא כל כך)

שאלה קטנה..(או שלא כל כך)

שלום, לפני כשעה עצר אותי שוטר תנועה, ביקש רשיון ורשיון רכב,ולאחר כשתי דקות חזר אליי והודיע לי שרשיון הרכב בו נהגתי לא בתוקף. כלומר - אין טסט על האוטו. תוקף הרשיון פג לפני שבועיים. הנזק - 250 ש"ח. אני נהגת צעירה (לא חדשה, אבל רק 3 שנים רשיון), עם רקורד נקי - עד עכשיו בכל אופן. הסיפור הוא כזה: האוטו שייך להוריי, שקנו אותו מליסינג לפני פחות משנה, והוא רשום על שם אבא שלי. אני לא נוהגת עליו בדר"כ, ומאחר והוא חדש מאוד - לא עלה בדעתי שאין לו טסט בתוקף. ידוע לי שבדר"כ מקבלים בדואר הודעה שרשיון האוטו עומד לפוג, ואז ניגשים עם הטופס הנ"ל להוציא רשיון זמני ועושים טסט (תקנו אותי אם אני טועה). אבי ז"ל , שעליו רשום האוטו, נפטר לפני כ 3 חודשים, ואני סבורה שנוצר איזשהו בלבול במשרד הרישוי, ובשל כך לא קיבלנו הודעה שעלינו לחדש את רשיון הרכב (אני עוד צריכה לברר את זה, מחר). כמובן שזה לא איזה תירוץ מרהיב, אבל רציתי לדעת אם לדעתכם ומנסיונכם, יש איזשהו טעם בהגשת בקשה לביטול הקנס/המרתו באיזושהי אזהרה. תודה, ושוב טוב!

be_roo

New member
אין ממש טעם, וגם לא סיבה להלחץ

מדובר בעבירה מנהלתית פשוטה שניתן רק ללמוד ממנה לקח להבא. המרה לאזהרה לא תקבלי בכל מקרה כי אין לך ותק מספיק בנהיגה (לפחות 5 שנות רשיון) ושאר הנסיבות, עצובות ככל שיהיו, אינן רלוונטיות לאחריותך כנהגת לוודא שהרכב שאת נוהגת בו עבר רישוי. תנחומי על מותו של אביך.

למעלה