שאלה קטנה אשר אינה קשורה למתכון, אלא לשֵׁם של מוצר.

מיכי 10

Member
שאלה קטנה אשר אינה קשורה למתכון, אלא לשֵׁם של מוצר.

ראיתי היום בחנות טבע בכפר עציון, בשולחן הפיצוחים משהו שלא היכרתי ושאלתי מה זה.
זה נראה כמו איטריות קצרצרות יבשות.
אמרו לי שזה - - - - - - (שכחתי את השם, כי לא רשמתי), ושזה עשוי מחומוס, והעירקים מאד אוהבים את זה. ואיך זה שאני מרמת גן, ולא מכירה.


הציעו לי לטעום, ומצא חן בעיניי, וקניתי קצת. ממש טעים ופיקנטי.

בבית, שפכתי חלק ממנו לקערית, וצילמתי. מי יודע מה שם החטיף הנחמד?

בתמונה זה נראה מוגדל, אבל ה"איטריות" האלה ממש קטנטנות.

 

TCHM

New member
מקלוני חומוס או דבאייל יש דקים ויש עבים

 

מיכי 10

Member
כן, תודה TCHM, דְּבָּאיֵיל זה בדיוק מה שהוא אמר לי


כמובן שאזכור הרבה יותר בקלות את המושג "מקלוני חומוס". אז אני לא יודעת איזה קניתי, כי היה רק סוג אחד, בעובי כמו של איטריות דקות למרק. (אבל לא איטריות דקיקות).
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
דומה בצורה לאיטריות רק שמכינים אותם בשמן ולא במים

&nbsp
מכינים עיסה של קמח חומוס, מים ותבלינים ומזריקים לתוך שמן רותח, מוכן תוך כמה שניות.
&nbsp
נדמה לי שהמקור הודי.
 

מיכי 10

Member
תודה, שיח סולימאן!

לא שחשבתי להכין בעצמי, אבל מה זה קמח חומוס?
לוקחים גרגרי חומוס יבשים, כפי שנאספו בשדה, וטוחנים אותם לקמח?

וכנ"ל לגבי קמח תירס? (בקמח תירס השתמשתי מעט בעבר, לפי איזה מתכון שמצאתי).

ואם כן, סביר להניח שאפשר להכין גם מקלוני תירס באותה שיטה. לא?
 

raya

Well-known member
קמח חומוס - ניתן לקנות
בחנויות כמו גרובשטיין, בשוק לוינסקי, וחנויות כדוגמת ניצת הדובדבן.
(אני קונה בבאר שבע בשוקגרנד או שם דומה).
רעיה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קמח חומוס זמין כמעט בכל חנויות התבלינים

&nbsp
ככה שאין צורך להכין לבד.
&nbsp
לגבי קמח תירס לא ניסיתי ואני משתמש בו בעיקר להכנת פולנטה או להוספה לבצק החלות (הסוג הדק יותר).
 

מיכי 10

Member
תודה, שיח סלימאן.

גם אני קניתי פעם, מזמן מזמן, קמח תירס, כדי להכין פולנטה. אבל הכנתי רק פעם אחת.

למה אתה מוסיף קמח תירס לבצק חלות? כדי לקבל מתיקות עדינה, ללא סוכר?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שיפור מרקם וצבע

&nbsp
מוסיף 100 גרם קמח תירס צהוב מהסוג הכי דק כלומר במרקם של קמח רגיל לקילו קמח לבן.
 

מיכי 10

Member
תודה. מעניין. האמת שכשהייתי אופה חלות, בעבר,

לא חשבתי על הצבע שלהן בפנים, אלא רציתי שיהיו שזופות-זהבהבות מבחוץ. אז רק הברשתי עליהן חלמון ביצה, עם או בלי לפזר שומשום (או על לחמניות: מלח בישול או גרעיני חמניה, גרגרי פרג וכד').
מעניין שקמח התירס משנה גם את המירקם. נחמד. :)
 
למעלה