שאלה קטנה בנושא פיתוח....

ilan_k

New member
שאלה קטנה בנושא פיתוח....

צילמתי פילם של קודאק ש/ל לפיתוח צבע T400CN אם זיכרוני אינו מטעני אך מההרגל לצלם עם מצלמה שתומכת בקידוד DX שכחתי לכוון במצלמה הידנית שלי את האסא ולכן צילמתי במקום ב400 ב200 איך אפשר לתקן את הטעות???? הבנתי שאפשר לתקן זאת בפיתוח - האם כל חנות צילום עושה את זה או שאני צריך ללכת למישהו מסויים ומיקצועי יותר מהחנויות ה"רגילות"?

Photo Ganim

New member
סרט הצילום שציינת...

הינו מקודד ומזוהה וגם אם לא ניתן להדפיס את התמונות בצורה נאותה למרות שצולמו בחשיפת יתר...

ilan_k

New member
אני יודע שהוא מקודד......

אבל המצלמה הידנית לא קוראת קידוד לצערנו והנ"ל מכוון ידנית........... ובחזרה לשאלתי ... האם כל חנות שמפתחת מסוגלת לבצע את הפרוצדורה הנ"ל???????

Photo Ganim

New member
ובחזרה לתשובתי

ניתן להדפיס את התמונות גם אם צולמו בחשיפת יתר וגם אם הסרט פותח כרגיל רוב המעבדות לא שולטות בתהליך פיתוח הפילם אך בהחלט ניתן לשלוט בתהליך הדפסת התמונות תברר לפני שאתה מוסר לפיתוח ....

gng

New member
תבקש במעבדה

צריך פשוט לשים את הסרט פחות זמן במפתח (ההפך מדחיפה) תגיד למעבדה מה עשית והם ידאגו לשאר, אם הם אומרים שאי אפשר תנסה במעבדה אחרת.

komandatore

New member
את הפילם הזה אני לא מכיר-

אבל הפילם המקביל לו הXP2 של אילפורד הוא מאוד גמיש -גם "כלפי מטה"ולכן קרוב לודאי שהתוצאה המתקבלת היתה דיי טובה למרות הטעות בחשיפה.

Lord Vishnu

New member
אני מכיר אותו די טוב

גם ניסיתי אחד, ולפני שקניתי אותו הורדתי עלון מידע מפורט מאוד עליו מהאתר של קודאק.וכתוב שהוא גמיש מאוד כלפי מעלה (עד 1600), וגם כלפי מטה (עד 25). אז במעבדה מקצועית לא אמורה להיות להם בעיה. זה משהו שפותרים בפיתוח, זה פשוט נוח יותר לפתור את זה עוד בפיתוח מאשר בהדפסה כשתצטרך להגיד כל פעם לעשות תיקונים.

Lord Vishnu

New member
ככה

ישנו פיתוח דחיפה, שבו מפתחים את הסרט בזמן ארוך מהרגיל, אחרי שחשפת אותו למשל ב-800 מאשר ב-400 (במקרה הספיציפי הזה), ואפשר לעשות "משיכה", לפתח בזמן קצר מהרגיל כשאתה חשפת אותו ב-200 במקום ב-400. לא בכל מעבדה יודעים לעשות את זה, ורצוי ללכת למקום מקצועי.

למעלה