שאלה קטנה ואידיוטית

Kovesh Tipesh

New member
שאלה קטנה ואידיוטית

התחלתי לתרגל יוגה לפני כחודש ב- Every Body (שזה מקום די מחורבן בפני עצמו) בכל אופן, אני יודע שזה קצת מוקדם, אבל אני משתוקק כבר לעשות עמידת ראש. אז מה דעתכם/ן?

LCA

New member
תשובה קטנה

המורה שלי אמרה שכבר בשיעור השני שלהם הם התחילו לעמוד על הראש.. זה מקובל ואתה יכול לנסות כל עוד אתה יודע איך ונזהר על החוליות בצוואר ובגב. אבל כל אחד והקצב שלו.. אני אחרי 3 חודשים עדיין לא מסוכלת לעמוד על הראש.. שיהיה בהצלחה!

יוגי בר

New member
עמידה בתשוקה

היי לך. אז ככה: זה אחלה שאתה משתוקק לעמוד על הראש. אבל זכור! כדי לעמוד על הראש נחוצים שני דברים: 1. לא להשתוקק אלא להרגיש על בטוח שאתה בשל ויכול. וההבדל צריך להיות לך ברור. 2. להמצא בחברת מורה כזה שמכיר אותך. יכול להבין אותך ויכול להדריך אותך בטכניקה האידאלית המתאימה ליכולת שלך. ככה זה. יש לך את זה וכל התנאים בשלים? סחתיין. אין לך זה והתנאים לא בשלים? המתן המתן המתן. שום דבר לאיקרה באם תעשה את זה בעוד שנה. (לידיעתך, יש מסגרות שמלמדות לעשות עמידת ראש רק כעבור שנתיים של לימודים אינטנסיביים- ולא לחינם) 3. דפדף מעט לאחור בדפי הפורום דנו בזה לא מכבר.(נסה בחיפוש באמצעות מילת קישור) בהצלחה ואיתך בדרך היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

Kovesh Tipesh

New member
תודה רבה על העזרה

הפורום הזה מקסים בעיני, זו גם הזדמנות להגיד שלום. ולגופו של עינין, אכן ניסיתי כמה פעמים לעשות עמידת ראש אבל עוד לפני שהתחלתי להרים את הרגל הראשונה הגב והצוואר כאבו לי כל כך שאפילו לא חשבתי להמשיך. האם זה משתפר בהמשך או שבכל מקרה הפעמים הראשונות מכאיבות ?

לקשמי

New member
זהירות!

בשום אופן אל תמהר ואל תלך נגד הגוף. אם משהו כואב ו/או לא נוח תצא מהתנוחה. עם הזמן כמובן לומדים לתרגל נכון אבל עם סבלנות ולא במהירות. לי למשל רק היום התברר שאני לא עושה נכון את עמידת הראש, וזה התברר לי בעקבות צוואר תפוס, שהוא תפוס כבר די הרבה זמן, ככל הנראה בגלל עומס על הצוואר בזמן עמידת הראש.

יוגי בר

New member
מוצדקת

היי לקשמי. אז ככה: 1. זה בדיוק המצב כאן, וטוב שהבהרת את העניין מזוית אישית. 2. המלצה: הפסיקי את השירשאסן לפרק זמן, ותני לצוואר מנוחה הגונה. מגיע לו. מגיע לך. 3. עשי את כל תרגילי ניוע הצוואר בשיא האיטיות ועם שאיפה ונשיפה ארוכות ואיטיות. בברכה ואהבה יוגי בר

לקשמי

New member
תודה רבה ועוד הערה:

למעשה אני כבר די הרבה זמן סובלת מכאבים בכתף שמקרינים ליד. הייתי אתמול בבדיקה אצל כירופרקט שאמר לי שהמקור של זה הוא בכלל בצוואר, שתפוס אצלי. כשהכאבים מחמירים אני באמת מרגישה את זה גם בצוואר. אחרי שהתברר לי שזה הצוואר שתפוס, חשבתי על כך שכנראה שזה בגלל עמידות הראש.

יוגי בר

New member
כתף

היי לקשמי אז ככה: באם תזדמני אי פעם לפ"ת אראה לך כיצד להפטר מהכאב בכתף וגם לשחרר את הצוואר. (פרטים אפשר להשאיר לי בתיבת המסרים) בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה