שאלה קטנה ובסיסית

Hurakano

New member
שאלה קטנה ובסיסית

הייתי שמח אם הייתם יכולים להסביר לי באופן בסיסי איך עובד איקוולייזר רגיל, לדוגמא האקוולייזר שיש ב-Winamp -
60 170 310 600 1K 3K 6K 12K 14K 16K​
ככה שאוכל לשלוט פחות או יותר בסאונד :) תודה רבה מראש

Shaked1991

New member
כנס..

אקולייזר כשמו כן הוא - משווה תדרים. הוא מורכב ממספר נבחר של תדרים (גלי קול) ומאפשר לך לשלוט בהם. באופן בסיסי - התדרים הנמוכים נמצאים בשמאל והולכים וגדלים לכיוון ימין. כל תדר יש לך יכולת שליטה עליו מה שמאפשר לך הכוונה טובה יותר של הסאונד.

דור דקל

New member
במילים פשוטות יותר

כל הצלילים שהאוזן שלך מסוגלת לשמוע חולקו לתדרים. החלוקה הבסיסית היא- low-תדרים נמוכים mid-תדרים "אמצעיים" hi-תדרים גבוהים מאחר ותווך התדרים שכל אדם שומע שונה, האיקיו נותן אפשרות להתאים את הסאונד לאוזן- לחתוך נמוכים, להגביר גבוהים וכד'.

Shaked1991

New member
תוספת + שאלה מעניינת..

א. מלימודי הפיזיקה שלי למדתי שהתחום תדרים שאוזן האדם מסוגל לשמוע ולפענח היא מאוד מצומצמת. השאלה : מהו תחום התדרים שהאדם מסוגל לשמוע ?

דור דקל

New member
בעיקרון

בסאונד מדברים על טווח גס של 20HZ -20KHZ למרות שמי שמצליח לשמוע את הקצוות נחשב לפנומן... מדברים על ממוצע בין 40HZ ל-16KHZ מעבר לזה רוב האנשים לא יבחינו בהבדל

Hurakano

New member
תודה, אבל שאלתי קצת יותר לעומק

מה כל אחד מהתדרים שהבאתי כדוגמא עושים ? אם אני מרים את ה-310 נגיד, איך ישפיע על המוזיקה ? מה זה ישנה ? אני רוצה לדעת מה כל אחד מהתדרים עושה כדי שאני אוכל להבין קצת יותר לעומק בסאונד וכאלה :)

TheBeach

New member
שאלה לכל המבינים בעניין בלבד!!!

אני חייב לדעת אחת ולתמיד איזה מבין שני ה CD שהציג כאן הוא הטוב ביותר? CD 1 של חברת PIONEER דגם: CDJ1000MK3 שזה למעשה הCD החדש ביותר של החברה!! להלן גם תמונה

TheBeach

New member
אווווווווו ה CD השני...

של חברת DENON דגם: S5000 להלן גם תמונה שלו
רק שחשוב לי לדעת איזה מבין השתים הוא הטוב ביותר וכמובן במה?

hadarbg

New member
עצה שלי פיוניר!!!!

דנון תמיד עושים בעיות אחרי כמה שעות של עבודה ופיוניר בהרבה יותר אמינים !!!! חוץ מזה שהפיוניר 1000 עוקף את הדנון בהרבה!!! בלי לחשוב פעמיים הייתי לוקח פיוניר 1000

דור דקל

New member
Hurakano

כל צליל שאתה שומע מורכב מתדרים. ולא רק מוסיקה. בוא ניקח למשל - אוטובוס שעומד (כשהמנוע פועל כמובן). יש לו תדרים אמצעיים (רעש המנוע) ויש לו תדרים נמוכים (הרעידות שאתה מרגיש). אם אני אקח הקלטה של אוטובוס עומד, ואני אתחיל לשחק עם האיקיו, כלומר אגביר תדרים ספציפיים, אני בעצם משנה את הסאונד "הטבעי" שלו. 310HZ למשל הוא תדר שעומד בין האמצעיים לנמוכים (low mid). אם אגביר אותו,הסאונד של האוטובוס ידגיש יותר תדרים באיזור ה-low mid. מקווה שזה יותר ברור

TheBeach

New member
נכון זה קרה בטעות...

אבל כמו שאני יודע אתה יכול לסדר את ההודעות בשירשור נפרד..

koman

New member
פיוניר אבל

פיוניר עדיף אבל יותר עדיף נייד הקומפקט עובר מהעולם

למעלה