שאלה קטנה- ובקשה

suki da yo

New member
שאלה קטנה- ובקשה

מישהו ממכם קרא את הספר "ערפילי אבלון" ?(mists of avalon) ספר נהדר (כן, אני יודעת שזה לא פורום ספרים). הסיבה שאני שואלה היא שכחלק מהעלילה ( סיפור המלך ארתות מנקודת המבט של אחותו- כוהנת דרואידית) יש המון דיבורים על מהות האמונה הדרואידית , ותהיתי עד כמה זה קשור למה שהדרואידיות אומרת היום... מומלץ בהחלט, למי שלא יתיאש מה850 עמודים כתובים בצפיפות ובלי רחמים האלה...:)

kosh

New member
קראתי ואהבתי...

דבר ראשון אם לא התייאשת מערפילי אבלון אז כדי לך לחפש את ספרי ההמשך שנכתבו אומנם אחרי ארפילי אבלון אבל מבחינה כרונולוגית הם מתרכשים לפני. אם את ירושלמית אז ראיתי את חלקם בחנות יד שניה (ספר וספל) וזה יהיה יותר זול מאשר לקנות את זה בסטימצקי למרות שגם להם יש אותם. אני לא היתי ממש ממליץ להתייחס לספר כמקור מאוד נאמן למה שהיה פעם, הספורת נעזרה לפי מה שאני יודע בחברים ויקאנים שלה בכתיבה, ורואים את זה בכתיבה ובטקסים שהיא מתארת, ולכן למרות שמילה ויקה לא מיפעה שם זה עדיין ספר יחסית ויקאני. kosh we are gray

itai90

New member
הי

הי מה שלום כולם א.אחלה ספר קראתי אותו בעיברית ובאנגלית (יש ביניהם הבדלים קטנים) יש עוד ספר שלא פורסם בעיברית ו שמו הוא הגבירה של אבלון ששזה על התאהבות של כוהנת מאבלון במפקד רומי ב. הי אתה יכול להגיד אולי איפה נמצאת החנות הזאתי רחוב אולי וגם על איזה ספרים אתה מדבר ג. למי שמצליח למצוא את הסיפור המקורי של ארתור מהמאה ה13 אני ממליץ בחום לב ספר נהדרקצת באנגלית ישנה אבל אחלה ספר ד. שאלה לי אליכם בספר מופיע תאוריה על היפרדות העולמות באחד שולטת הנצרות ובשני שולטת האלים הדרואידים מה אתם חושבים על זה? בברכת האור פם

kosh

New member
...

אני בעצם מדבר על הספר שאתה גם מדבר עליו. הספרין הולכים ככה. the mists of avalon the forest house lady of avalon priestess of avalon את השלושה הראשונים קראתי והם נחמדים השלישי לא קראתי אבל שמעתי עליו ביקורת לא ממש טובה. תבדוק מסרים אישים שם כתבתי לך אייך להגיע לחנות kosh we are gray

suki da yo

New member
או, חבל שאני לא ירושלמית

גם את זה קניתי רק כמציאה של משומש ב"אייקון", כי למי יש 90 שקל לספר כשאפשר בכסף הזה לקנות 3 בצומת ספרים...

Dia Leoghann

New member
אני לא קראתי..

אם תוכלו לספר לי בקצרה על מה מסופר בספר - מעניין אותי בעיקר תחם הזמן ההסטורי בו הוא מתרחש, ואולי אוכל לעזור לך במעט.

tiger witch

New member
הסיפור והתקופה בכלליות יתרה מידי

היי גם אני קראתי את הספר בעיקרון הוא מעיין אפשר לקרוא לזה רומן שעיקרו מסופר על מורגן לה פיי (אחותו של המלך ארתור) כפי שהיא מספרת את סיפור ההתרחשויות באותה התקופה. התקופה היא תקופת מלכותו של המלך ארתור תחילת הנצרות ומעיין סוף עידן הדרואידים (היעלמותה של אבלון) לפני שהסקסונים (קוראים להם כך נכון? אני לא מתבלבלת) כבשו את אנגליה זו תקופה שהמציעו עליה הרבה מעשיות - במיוחד על מלכותו של המלך ארתור והסיפור שמיסביבו בגלל שלא ידוע על תקופה זו כלום זו מעיין הפסקה במהלך ההיסטוריה שלא כתבו מה קרה בכמה עשרות שנים הללו זה ספר ממש יפה ומומלץ בנוסף לשאר הספרים על הנושא במיוחד לקבל רקע והבנה מעמיקה של התקופה והסיפורים סביבה יש ספר ששחכתי איך קוראים לו ע"י ניקולס משהו שמדובר על המיטוס של מרלין גם מאד מומלץ והספר של משהו גרי או משהו דומה (אני מצטערת אני שמה לב שאני לא עוזרת...) והכל מומלץ במיוחד לקרוא באנגלית!

L e s t a t

New member
עצלנים! כולם לקרוא

רוצים לדעת מה כתוב בספר? תקראו אותו, תפסיקו לבקש הכל על מגש של כסף..

L e s t a t

New member
כמו כן

אפשר לשים אזהרה ספויילר אם בכל זאת החלטתם שאתם רוצים לספר לכולם מה כתוב איפה ואיך, יש אנשים שמתכננים לקרוא את הספר בלי קבוצת תמיכה. אבל בכל אופן, אני ממליץ לקרוא אותו ולהתרשם ממנו לבד ולא לשמוע עליו מאחרים.
אור ואהבה, הערפד לסטט

tiger witch

New member
לא גיליתי שום דבר מתוכן הסיפור

לא גליתי שום תוכן של הספר רק ציינתי שזה ממבט הראות של מורגן לפיי וסיפרתי מעט על התקופה

L e s t a t

New member
אני רק מונע את הבלתי נמנע ../images/Emo13.gif

ראיתי דברים כאלה קורים יותר מדי פעמים.. נ.ב לכל הרוחות עם כל האנשים שלא מוכנים להפסיק לגלות לי את העלילה של רומח הדרקון, הפסקתי לקרוא את זה בכיתה י´ אחרי שגילו לי את הסוף.. מניאקים..

suki da yo

New member
באמת שלא פספסת כלום

אני קראתי, אחרי שבערך מיליון אנשים אמרו של כמה שזה מדהים ונהדר ומעולה. אז זהו, שלא. זה בסדר, בתור התחלה לילדים שרוצים פנטסיה, טוב מהארי פורט באופן סמלי כזה...

suki da yo

New member
כן... ערפילי האבלון ספר נהדר...

רומח הדרקון אכזבה רצינית.....

למעלה