שאלה קטנה וחשובה

T o o T i T

New member
שאלה קטנה וחשובה

שלום לכולם, בזמן האחרון 'נסגרתי' על דר"א ומרכזה כיעד לטיול שא"צ. אך כשהתחלתי לתכנן אותו נתקלתי בבעיה רצינית. אנחנו שתי חברות בנות 21 שמתחילות את הטיול לבד (ומקוות גם לסיים אותו יחד) ולכן קצת מרתיע להסתובב ברחובות דר"א כשאיננו מודעות לסיכונים. אשמח אם תוכלו לתת לי רקע על המצב הבטחוני במדינות השונות כדי לדעת אילו מדינות 'לסנן', כי מבחינתי לפחות, לטייל עם 70 עיניים בגב מוריד מהנאת הטיול (לדוג' קולומביה, ברזיל וכד'..). תודה מראש.

Lior G3

New member
הטיפים

הם דיי אחידים לכל המדינות: לא להסתובב בלילה אם לא חייבים, ובמיוחד לא עם דברי ערך או מזומן. לא להוציא כמות גדולה מדי של כסף ובמיוחד לא באזורים מועדים לפורענות או בחושך. מומלץ ללכת עם התיק כמה שיותר זמן מקדימה למרות שזה פחות נוח, כי כבר שמעתי המון סיפורים על תיקים שנחטפו, או שפתחו ריצ'רצ' והספיקו להוציא איזשהו פריט בעל ערך לפני שהבעלים שמו לב. במיוחד בשווקים למינהם. באוטובוסים ואמצעי תחבורה ציבוריים אחרים לשמור את התיק בין הרגליים ולא לשים אותה במדף מעל הראש, מומלץ גם לקשור את התיק הגדול שאותו ששמים בבטן האוטובוס בעזרת כבל מתכת ומנעול. מאד להיזהר מכל מני הזמנות מפתות לכל מיני הוסטלים מדהימים בגרוש וחצי, פשוט להיות חשדן. מאד לא מומלץ לעלות על מוניות ללא רדיו, יש מוניות שרשום עליהן Radio Taxi או משהו בסיגנון ויש כאלו שסתם יש להן רק מדבקה על השימשה הקידמית של Taxi, לא מומלץ לעלות עליהן כי מקרי שוד וכד' במוניות ללא רדיו יותר שכיח. מעברי גבול למיניהם עלו לא פעם מסיפורים כמקום בעייתי, אז עדיף להזדרז ולא להשתהות שם. לשדר ביטחון עצמי, גם אם אין לך מושג לאן את הולכת. ללמוד ספרדית מאד מאד משפר את הסיכוי שלא יראו בך שטרף קל. טיפים ספציפים לכל מדינה ייתנו לך אנשים יותר מנוסים ממני, אבל הטיפים שרשמתי יהיו רלווטים בכל דרא"מ.

The Cat Woman

New member
חידודים ותיקונים

"לא להסתובב בלילה" - למה לא? אם אתה נמצא בחו"ל נגמרו החיים? אם אתה מסתובב עם כמה אנשים אפשרי ביותר ללכת ברגל בלילה. ברזיל שונה בקטע הזה- בברזיל מומלץ לקחת מונית בלילה אפילו אם מדובר ב2 מטרים. כמובן שיש לעשות אבחנה בין מקומות בברזיל כמו איליה גראנג'י ופלוריאנופוליס שהם מקומוות די בטוחים לשוטטות בלילה, לבין ערים כמו סאו-פאולו וריו. בסאו פאולו אני לא ממליצה להסתובב בכלל בלילה או אפילו בערב. כשמגיעים לכל עיר כבר מבינים את הלך הרוח בה, אין טעם להתעסק בזה מעכשיו ועוד יותר חבל לא להגיע למקומות רק כי יש שמועות שהם מסוכנים! (להוציא את סאו-פאולו שיש בה חוקים שנחקקו כתוצאה מהסיכון ברחובות) למשל בואנוס איירס- יש אזורים מאוד לא סימפתיים, אבל הפחד סתם משתק! אני הסתובבתי ברובע בוקה ולא רק באזור המתוייר ולא קרה לי שום דבר להיפך, דווקא האנשים שפגשתי שם היו ממש חביבים וחמימים. יותר מהפלצנים של ריקולטה מה שבטוח... חבל להפסיד את בואנוס או חלקים ממנה רק בגלל איזה פחד לא כל-כך רציונלי. באשר לדברי ערך ומזומן- אפשר ללכת עם תיק שיש בו מצלמה וכסף מזומן, כי למה שתפסיד תיעוד של עצמך נהנה? או שלא תוכל לקנות דברים שאתה רוצה? אבל להשאיר את הויזה, הדרכון וכו' נעולים בהוסטל. כל עוד אתה הולך עם כמה אנשים ולא מדבר עם טיפוסים מפוקפקים אתה די בטוח... עד כאן לגבי שעות הלילה. אגב- תמיד פוגשים עוד אנשים שאפשר ללכת איתם, בעיקר בהוסטלים. אין סיבה שתמצאו את עצמכם הולכים לבד או שתהיו רק 2 בנות. הוצאת כספים- רק בשעות היום! שלא תעזו להוציא כסף אחרי 6 בערב בערך! אני ממליצה דווקא כן להוציא כמות גדולה מ2 סיבות: 1. זה יחסוך היגררות נוספת לכספומט וסיכון נוסף. 2. העמלה חבר'ה, העמלה! למה לספוג פעמיים אם אפשר רק פעם אחת? ברגע שמוציאים סכומים כאלה של כסף- מיד לחזור להוסטל, להשאיר אצלכם סכום שאתם צריכים ואת השאר לנעול. באשר לתיקים קטנים- אפשר לשים תיק גב על צד אחד ככה שהוא חצי מקדימה כדי לא להיראות כמו תייר דביל. אני ממליצה על קניית תיק שיש בו כיס פנימי ושם לשים את דברי הערך אם ממש חייבים להסתובב איתם כי לא יתעסקו עם לפתוח את הריצ'-רצ' אלא פשוט יחתכו לכם את התיק עם סכין! ואז הם יקחו את מה שנגיש להם ואם זה יהיה רק תפוח וקרקרים מה טוב
הם לא יתעסקו עם לחתוך לכם את התיק שוב כי זה סתם בזבוז זמן... כל הפעולה צריכה להיות ממש זריזה, אז אין טעם בלהתעקב עליכם והם פשוט יעברו לבא. עוד צעד שנוקטים למניעת גניבות מהסוג הזה- גרב כסף! גם לא מביך להוציא אותה בניגוד לזו שנחגרת על המותן (ואז צריך להתעסק עם המכנסיים וזה קצת לא נעים) וגם היא נמצאת במקום כזה שאין מצב שחותכים לכם אותה, מה שכן אפשר לעשות עם חגורת מותן. באשר להוסטלים- תמיד יקפצו עליכם עם כל מני שמות של הוסטלים, אם הם מציגים לכם פלאיירים כנראה שזה באמת הוסטל וכן קיימים הוסטלים שעולים כלום כסף ומציעים יחסית הרבה וגם הסעה חינמית להוסטל. למשל- הייתי בהוסטל ממש ממש זול במנדוסה שכלל הסעה להוסטל, יין מלבק (אדום) שמיוצר במנדוסה ונמצא בחבית בהוסטל חינם לרשות הדיירים, אינטרנט, חדרים סבירים ביותר, בריכה קטנה ונחמדת, מטבח, ארוחת בוקר ועוד... צריך ללמוד לדעת להבחין מתי אלו טיפוסים מפוקפקים ומתי אלו באמת אנשים שמנהלים את ההוסטל ונסעו לתחנת האוטובוס להשיג לקוחות. "מוניות ללא רדיו"?
אם רק היית יודע כמה זה נשמע מצחיק... בכל מקרה, צודק בקשר לזה- עלו על מוניות עם חברה, בדיוק כמו בארץ! כמו שבארץ לא תעלו על מונית פרטית שאתם לא מכירים, כך גם בחו"ל- עלו על מוניות שכתוב עליהם Radio Taxi וסכמו על מחיר הנסיעה מראש (אלא אם זה מונה) באשר למעברי גבול- לא נתקלתי בבעיות מיוחדות. בארגנטינה-צ'ילה אתה עובר עם האוטובוס, במעבר ארגנטינה-ברזיל (איגואסו) אתה עובר חלק עם האוטובוס, בכל מקרה אתה מוריד את כל הציוד שלך למטה ותמיד יהיו איתך אנשים שישמחו שתתחלק איתם- אחד נשאר בחוץ עם הציוד והשני מחתים דרכון ואז מתחלפים. במעבר ארגנטינה-בוליביה אתה תגיע לעיירת הגבול לה-קיאקה (ארגנטינה)/ וייאסון (בוליביה) מעבר הגבול לא בעייתי, אתה נכנס עם התיקים, מחתים דרכון ויוצא ברגל לתחנת האוטובוס. אם תעבור מארגנטינה ובוליביה יקחו לך כמה שניות לעכל את ההלם שיכה בך... וייאסון מלאה change (או- casa de cambio), כולה מכוערת ונראית כמו שוק אינסופי. אין מה להתלהב יותר מדי... אתה תראה את אותם דברים גם בלה-פאז. בבוליביה אני ממליצה להוציא דולרים ולהשתמש בהם בכדי לשלם על אטרקציות (הראשונה תהיה כנראה הסלאר לעוברים מארגנטינה, דרך טופיזה או דרך אויוני) מעבר בוליביה-פרו מתבצע דרך אזור אגם טיטיקאקה, גם שם יש לך אפשרות לעשות זאת מאורגן- אוטובוס לפונו יחד עם סיור האיים הצפים או אוטובוס לקוסקו אם אתה מחליט שאתה לא רוצה להישאר בפונו. ואז שוב אין לך בעיה במעבר הגבול! לקולומביה- תמיד מומלץ לקחת טיסות, המעברים מאוד בעיתיים בגלל הגרילה בג'ונגלים. כנ"ל לגבי מעברים מקולומביה, פרו ובוליביה לברזיל. בקיצור כפי שאתה רואה- אין בעיה קריטית במעברי גבול! רוב האנשים שם סוחרים או חלפני כספים או כאלו שיציעו לכם שירותי הובלה של הציוד שלכם, פשוט התעלמו אם הם מציקים או הגידו בנימוס No, gracias וזהו. לא כולם מנסים לגנוב מכם או לעשוק אתכם, רובם אנשים שראו הזדמנות עסקית ופוטנציאל ברור שקיים במעברי הגבול ובחרו כן לנצל את זה לפרנסתם... אתם גם לא תאמינו כמה מסודר עניין ה"פרוטקשין" שם. אתם חושבים שאתם הראשונים והיחידים שמטיילים בדרום אמריקה? אז יש לכם טעות. באזורים בעיתיים בטרקים למשל, הפרוטקשין כבר כלול במחיר האטרקציה. בד"כ תשב לכם איזו אישה זקנה באמצע הדרך לה ישלמו כדי שלא יגעו בכם. וכאן נגמר הסיפור... בדיוק כמו העבריינים בארץ- אם הם מקבלים כסף הם חמודים וטובים. באשר לשווקים - אולי קשה לכם להאמין בזה - אבל הולכים לשם אנשים שבאמת רוצים לקנות ירקות ופירות לבית... לא כולם גנבים מניאקים שמנסים להרוס לכם את החופשה! דברו בנימוס, אל תהיו יהירים או גאוותנים או חצופים, בקשו רשות כשאתם מצלמים. אתם יכולים להתבדח עם הסוחרים ועם העוברים ושבים (וגם עם העוברים השווים והשוות) ותתפלאו כמה הם אנשים חביבים שמחפשים שיחה ידידותית ומשעשעת ביום העבודה הקשה שלהם תחת השמש הקופחת... גם נהגי מוניות הם אנשים שמשעמם להם ובדיוק כמו בארץ גם הם יפתחו איתכם שיחות. למידת ספרדית ברמה יותר גבוהה מרמת השיחון אכן משתלמת ברמות שלא יתוארו! אנשים יעשו לכם הנחות בלי שתבקשו, יחייכו אליכם בלי סוף, יזמינו אתכם לראות איתם מקומות, יזמינו אתכם למסיבות אמיתיות, תחגגו כמו שחוגגים בבואנוס איירס, תרקדו כמו שרוקדים בברזיל... והכי חשוב- אתם רוכשים שפה ומתחברים לתרבות יותר מכל אחד אחר. ואתם זוכים גם בסוג של פרוטקשין
כי מה יותר בטוח מלהסתובב עם תושבי המקום שאיתם התחברתם? למשל בפרו הכרתי בחור אחד שלומד היסטוריה וארכיאולוגיה באוניברסיטה בקוסקו, הוא ממש התלהב מזה שהוא באמת יכול לדבר איתי בשפה שלו שהוא הזמין אותי לטיול והלכתי איתו לטייל בכל מני מקומות שספק לי אם יש תיירים שמגיעים אליהם בכלל... והוא הסביר לי עליהם וגם אם הבנתי רק 2/3 מהדברים, היה ממש נחמד! בבואנוס איירס יצאתי למועדונים שכוחים, הופעות טנגו וזמרי טנגו עם הבחור שניהל את ההוסטל ועוד כמה חבר'ה והייתי גם בחנוכת בית של כמה חבר'ה שעברו לגור ביחד כשכולם מתחום אומנות הבמה- נגנים, זמרים, רקדנים, כותבים, בימאים, מפיקים וכו'... והם מעלים יחד מופעי טנגו מרהיבים! לשם יצאתי עם בחורה, שמנגנת על כינור, שרה ורוקדת טנגו, שהכרתי וגם הלכתי איתה לכמה שיעורי טנגו... ולסיכום- אתם לחלוטין מוציאים מפרופורציות את כל הדברים האלו. אפשר לחשוב שבישראל אין גנבים, שלא מפחיד להסתובב בת.מ. ת"א בשעות הלילה, אז מה? אז לא עושים את זה? עושים! אבל בזהירות! מודעות לסכנות זה טוב, אבל להכניס את עצמך לפאניקה מראש בלי סיבה זה לחלוטין מיותר. את ההנאות הכי גדולות שלי חוויתי בזכות זה שכן ניסיתי וכן העזתי.

Lior G3

New member
לא חשבתי על זה ככה ../images/Emo3.gif

מוניות ללא רדיו.....
טוב נו, נראה לי שהבינו שהתכוונתי למוניות שהן חלק מחברת מוניות בעלת קשרי רדיו. נראה לי שמומלץ אחרי ההשקעה האדירה של ענבר להכניס ל"שאלות נפוצות"! פחד ה' להשקיע בהודעות, כל המערכת פה נשענת על כרעי תרנגולת.

The Cat Woman

New member
פקודה קסומה בשם "העתק" תפתור את הבעיה...

לא קיימת הודעה שאני שולחת מבלי להעתיק אותה קודם, כתוצאה מניסיון ממש רע ומר עם המערכת הזו...

למעלה