שאלה קטנה חברים

alonyakov

New member
שאלה קטנה חברים

אני מצטער אך איני מהתחום שאני רואה שמדברים כאן על פיפסים רובוטים ושאל ירקות שאני לא מבין איך הם קשורים למט"ח
אז ראשית אשמח להסברים מה זה רובוט ואיך הוא עובר/סוחר

שנית האם משהו יודע מתי הכי כדאי לקנות $ אני יודע שהיום הוא ממש בשפל ושממש כדי לקנות $ להשקעה משתחררת לי קרן השתלמות של 60K בקרוב
האם שווה להשקיע אותה על קניית $ לדעתכם ??

תודה לכל העונים

rafipips

New member
ואז מה ?

זה בערך כמו לקנות מניה שהשער שלה ירד ועכשיו מצפים לעליה .
ומי אמר שהיא תעלה ? אולי תמשיך לרדת ?
כל מי שיגיד לך מתי לקנות או למכור זה מעשה לא אחראי בעליל .
ותוסיף לזה את העמלות שהבנק יקח לך , עמלות המרה , ועמלות רכישת מטבע חוץ .

אנחנו פה מתעסקים במסחר במט"ח . ואם תשאל סוחרי מט"ח תגלה ש 99% מהם לא נוגעים בדולר שקל .
למה ? כי הסיכוי להרוויח איתו שווה לסיכוי להפסיד איתו , סוג מסויים של הימור .

לשאלתך :
פיפס = זה יחידה מהמחיר .
רובוט = זה תוכנה שסוחרת במקומך , מפעילים רובוט על תוכנת המסחר והוא עושה הכל , מפתיחת העסקה ועד לסגירתה כולל .
זהו מסחר אלגוריתמי , כ - 70% מהמסחר בשווקים עובד כך .
מיותר לציין שלא כל רובוט מסוגל להביא אותך למצב של רווח .
בוקר טוב

rafipips

New member
ואם תגיע תדע להפעיל אותו ?

טעות בפרמטרים שנובעת מחוסר ידע עלולה לחסל את החשבון

ilanfrumer

New member
השקעה או מסחר

מה שאתה מדבר זה לא מסחר זאת השקעה.

בשווקים המדשדשים של היום קשה לי לראות אותך עושה רווח משמעותי מהשקעה.

כשמנתחי השוק אומרים שהדולר נמוך הכוונה שלהם זה שבטווח זמן ארוך תהיה עלייה בערך השקל כנגד הדולר.

בוא נניח לרגע שהם יצדקו ...

אם היום אתה לוקח 60000 אלף שקל וקונה איתם דולרים אתה מקבל בערך 16800 דולר.

עכשיו גם בציור הכי ורוד שאפשר לחשוב עליו נניח עוד שנה שנתיים ( במידה ולא תוציא את הכסף מוקדם מידי מהלחץ ) הדולר שקל יעמוד על 5.00

כשאתה ממיר את זה בחזרה אתה מקבל 84000 שקל. הרווח שלך הוא 24000 שקל - כלומר 40 אחוז רווח מערך התיק.

בוא נקצץ מזה מס רווחי הון , בוא נקצץ מזה עמלות , ובוא נקצץ מזה את האינפלציה בשוק ...

ולא דיברנו על על ציור פחות ורוד והרבה פחות מתיימר .. הדולר מתחזק \ הדולר מדשדש \ הדולר נחלש אבל לא הרבה ....

מה שיותר סביר זה שהשוק לא הולך לשום מקום והוא זז למעלה למטה בשברים עשרוניים ( פיפסים ) מה שאומר שאין טעם להישאר בתוך עיסקה לטווח רחוק רק לנצל תנועות קצרות.

במצב שהשוק העולמי נמצא בו היום , הדרך היחידה לצבור רווחי הון משמעותיים באחוזים מערך התיק היא השקעה ממונפת בטווחי זמן קצרים יותר ובשווקים בעלי נזילות גבוהה.

לסיכום , תשנה פאזה במוח שלך מכיוון ההשקעות הפרימיטיביות של שנות ה80 לכיוון המסחר האלקטרוני של שנות ה2000....

בהצלחה

למעלה