שאלה קטנה לא בטוח שתוכלו לענות אבל אשאל

שאלה קטנה לא בטוח שתוכלו לענות אבל אשאל

שלופ רב, השאלה שלי מעט שונה.. מהרקובל. בן 28, BMI תקין תלונות של עייפות , מצבי רוח ירודים וחרדה. אין בעיות פיזיולוגיות למעט דיכאון. הומלץ תפריט תזונתי ע"י דיאטנית קלינית מקופ"ח לצורך שיפור המצב. המטרה היא בעיקר להיכנס להרגל של פעילות גופנית בה אוכל לשחרר ולהשתחרר. לאחרונה התחלתי באימוני BJJ. שהם בימי א וד'. לגבי שאר הימים אני מתלבט בין ריצה משולבת בהליכה או שחייה או חדר כושר, עיקר ההתלבטות כדי למנוע מצב של היפר טרייניג.... אך מצד שני המטרה היא שהאימוני בBJJ יהיו קלים יותר לפחות בשלב החימום ובעיקר שהפרמטרים של עייפות ומצב הרוח ישתפרו במקביל לשינויים בטיפול התרופתי והתזונתי... איך לחלק את השבוע או הימים מבחינת שחייה/ריצה ואימוני הBJJ והאם להוסיף אימוני התנגדות בחד"כ? במידה והייעוץ צריך להיות אישי, אשמח לדעת על אדם כזה באיזור ב"ש.

oridoron77

New member
גם אני לא בטוח, אבל בוא ננסה

מהדברים שלך, עולים כמה דברים שיש להתייחס אליהם: 1. לגבי עניין מצבי הרוח וחרדה - התייעץ עם רופא, במידה ולא התייעצת. צורת החשיבה של תזונה נכונה ופעילות גופנית כמפתח לאורח חיים בריא הוא נכון. למרות זאת, ישנם מקרים בהם איש מקצוע יקבע שאותה בעיה אינה יכולה להיפטר ע"י הפנמה של אורח חיים בריא (שיכול לתעתע ולהקל על הסימפטומים), ודרושה התערבות חיצונית על מנת להגיע למצב בריא. 2. הליכה היא פעילות אירובית עם עבודה סיבולתית לרוב שרירי פלג הגוף התחתון, שחייה לעומתה היא פעילות אירובית עם פעילות סיבולתית לרוב שרירי השלד(אלא אם כן מדובר על משחה קצר שמפתח יכולות אחרות, למרות שאני בספק אם זה התכוונת). חדר הכושר לעומת שניהם, פותח את האופציות לכל סוג עבודה שהיא, בין אם המטרה היא סיבולת, כוח, או שיפור טכניקה לאימוני הBBJ. כה שכמו שאתה מבין, צורת ההשוואה היא אינה נכונה. כמובן שאוסיף שאם החיפוש הוא אחר פעילות שתעזור לך באימוני הלחימה, הרי שלחדר כושר יש את הכי הרבה כלים להציע לך (אם אתה מתעניין קצת ספורט, אתה כמובן יודע שכמעט כל תחום תחרותי ספורטיבי כיום "מתסף" את עצמו באימונים בחדר הכושר שמותאמים לשיפור היכולות החיוניות לספורט המשתנה). 3. איש מקצוע תוכל למצוא לאחר שתברר מה הם המטרות שלך "(שיפור יכולות ספיציפיות לספורט מסויים, או שיפור כלל יכולות בצורה מסויימת), ועל כן לחפש את האנשים עם הרקע המתאים. אני לצערי לא מכיר יותר מידי אנשי מקצוע בבאר שבע, ככה שמראש אין לי יכולת לכוון אותך גם אם הייתי יודע בדיוק אחר מה אתה מחפש. בכל מקרה בהצלחה אורי

תודה רבה אורי ובנוס,

בהתייחס לדברים שכתבת אתייחס ברשותך גם אני בסעיפים: 1. הנושא נמצא במעקב וטיפיפול הסטול תרופתי אך המצב מוגדר כסמי;יד הסטנדרטי כעת . ללא טיפול פסיכולוגי הטיפול הפסיכולוגי הקיים כאן בדרום לא טוב בלשון המעטה לעומת הרפואה הפסיכיאטרית המצויינת שיש כאן ברפואה הציבורית, בקשר הפוך קיימים פה אנשי טיפול גרועים בהשוואה למרכז באופן פרטי..., אני כעת נמצא נצליח בין תרופות שאולי יתליח ואולי לא... יש עדיפות למזעור נזקים שמקורם ביולוגי כלומר אורח חיים בריא, בשילוב עם טיפול תרופתי וגם טיפול משלים , אולי במרכז כשאחזור לשפם אזכה לטיפול פסיכולוגי נורמלי.... 2. נשאלה העיקרית ששאלתי הייתה חלוקת הימים בין שלושת הפעילויות.....שחייה/ריצה +BJJ+ חחד"כ. כיצד לחלק את השבוע בהתאם. 3. נשאל זאת אחרת מה הפעילות המומלצת לדיכאון וחרדה?מבין כל הפעילויות?

oridoron77

New member
בכיף, ובתגובה לדברים

*לפני שאני אגיב, אני יתן לך הארה קטנה - נסה לפני רגע שליחת ההודעה לעבור על ההודעה עצמה. לפעמים נוצרות טעויות, וזה מקשה על הבנת התגובות (גם לי זה קורה, וזה מה שאני תמיד עושה לפני השליחה). אז ככה: 1. צר לי שהמענה הרפואי בב"ש לפי ההתרשמות האישית שלך יחסית דל. בכל מקרה בנושא הזה כמו שהבנת, אין לי כ"כ איך לעזור לך. 2. אם אתה בוחר לשלב את שלושת הפעילות ביחד, אז ימים ב'+ ו' נראים לי מועמדים טובים לפעילות בחדר כושר, בעוד יום ג' + ה' (אני הייתי הולך על יום בודד לפעילות אירובית בלי להחשיב את הBJJ מאחר וזה יתן לך 2ימים שבוע לנוח) לאיזשהי פעילות אירובית. כמושבן שיש לקחת בחשבון עצימויות, ותכנון נכון של סרגל מאמצים בהתאם לפרמטרים משתנים. ההמלצה שלי היא שתרשם לחדר כושר, תתיעץ עם המדריך שיעשה לך תוכנית אימונים לגבי חלוקת הימים, האימונים והעצימויות המשתנות. 3. כל פעילות מומלצת לדיכאון וחרדה (שאני אומר פעילות אני מתכוון לפעילות התנגדות, ולפעילות אירובית). 2 סוגי הפעילויות יעזרו הן מבחינה פיזיולוגית לשחרר אילו הן אדרופנים בצורה טבעית, והן מבחינה מנטאלית\נפשית עקב התמודדות עם אתגר כלשהו - דבר ש"מחזק" את הנפש, ומעלה את סף הגירוי והיכולת שלה. * אני מניח שאם כבר קיבלת תפריט מדיאטנית, הרי שמבחינת תזונה אתה מסודר, וכמובן לא צריכים לידע אותך להימנע מאילו הן ממריצים כמ קפאין לדוגמא, שנמצא בתזונה המערבית שלנו (קפה, שוקולד, קולה וכו'..). אלו כמובן יגמרו לחרדה מוגברת אצל אנשים רגישים (ואם אני לא טועה עם נטייה לפסיכוזה), האצת קצב לב, עלייה בלחץ הדם והגברת פראנויה. בהצלחה בכל מקרה ורק בריאות אורי

ושוב תודה

המענה הרפואי בב,ש הוא מצויין כולל תורים בזמן נורמלי לתזונאית ורופאים מקצועים.. הפרקטיקה הציבורית- עוד אתגעגע לשירות המצויין שיש כאן.. כול פסיכיאטריה טובה מאוד.. ובעיקר אנושית. לגבי טיפולים פרטיים בפסיכותרפיה הרמה פה או יקרה מאוד או רמה מתחת לכל ביקורת בניגוד לאיזור ממנו אני בא איזור השפלה במרכז. שהמחיריםפ שפויים והמטפלים רובם גם... לגבי הערתך האחרונה, אצל לוקים בחרדהעל נורוטיות יש רגישות לקפאין ולמזונות הגורמים לפאלפיטלציות. אך אין קשר להתקפים פסיכוטים ופארנויה, שכן האבחנות והבסיס הנוירולוגי שונה.. אולי פארנויה ופסיכוזה קרובים אליהם ויש עוררות גופנית גבוהה ועצבנות, אך אין קשר בין חרדה לאבחנות פסיכוטיות [המצחיק שזו הקוגניציה של לוקים בהתקפי פאניקה ומצד שני הממצאים במחקר מראים שרוב הלוקים בפאניקה אינם מפתחים פסיכוזות זה מגיע לפחות מאחוז או 5%.. ושוב תודה

עוד משהו ושאלה נוספת....

החתימה שלך היא גם לא ממולצת לנו ... בדיכאון וחרדה ולא בגלל התרופות אלא בגלל המצב....שיכול להיות מוחמר מאלכוהול.... שאלה נוספת... האם אימון יומיומי לא ישפיע על היפר טרירנינג? והשאלה השנייה האם באימון בחדר כושר לא תהיה פעילות אירובית משלו באימון?

oridoron77

New member
תשובה נוספת

אימון יומיומי שלא יהיה מתוכנן נכון, עלול לגרום לאימון יתר. יש לציין שאימון יתר נובע לא רק מאימונים בעצימות גבוהה או עם נפח גדול מידי לאורך זמן ללא יכולת התאוששות, אלא גם מחוסר משאבים כמו תזונה על כל חלקיה, או שעות שינה. כמו שאמרתי, חדר הכושר יכול לספק עבודה אירובית או אנאירובית. השאלה הנשאלת היא רמת העצימות באימוני הBJJ שאתה מתאמן, והאם היכולות האירוביות שם לא באות בצורה גבוהה לידי ביטוי. כמו שכב הזכרתי, ואני ידגיש שוב - ההמלצה הכי טובה תהיה להירשם לחדר כושר, ולהיוועץ אם מדריך פנים מול פנים לגבי תכנון האימונים שלך. זה יעזור לך מבחינת יכולת ההתקדמות, וגם במניעה של פציעות חלילה. אהה ועוד משהו - החתימה שלי מדגישה כמ אני בז לאלכוהול (או יותר נכון לאנשים שמשתמשים בו ככלי לפיצוי על יכולות שהם אינם רוצים לפתח). אורי

למעלה