שאלה קטנה לגבי חיסון בגיל שנה.....

שאלה קטנה לגבי חיסון בגיל שנה.....

הי לכולם שי בת שנה וחודשיים ואנא שלה פשוט שכחה לעשות לה זריקה בגיל שנה.... :))) אז מחר אנו הולכות לעשות את הזריקה של גיל שנה... מחומשת?! משהו יודע אולי איזה זריקה נותנים?! ואולי גם טיפים טובים איך לעבור אותה בשלום?! כבר שכחתי מה היה בגיל חצי שנה.... :)))) נהנת מאוד מהפורום...... תודות מראש.... דורית אחת... אמא של נדב ושל שי....

תיכף איריס של אלמוג וירדן תבוא../images/Emo9.gif

ויש לה הרבה מה להגיד על זה ........נכון איריס ?
ממה שאני יכולה לעזור..ליאל קיבל את החיסון הזה שבועיים אחרי גיל שנה (צריכים לבדוק רגישות (שנמצא שיש לו ) לחלמון ביצה לפני זה) ובפעמיים (פעם אחת -טיפות ופעם שניה- בזריקה) ובסה"כ עבר בסדר
. התופעות של החיסון הזה (אם יש) מתחילות להופיע בין היום ה-5 ועד היום ה-15 שלאחר החיסון. אצל ליאל איפשהוא ביום ה-10 הופיעה לו דלקת עיניים היסטרית וקצת חום אבל עבר יחסית מהר אז זה נקרא "תופעת לוואי קלה". כמובן שיש כאלו שלקחים את זה קשה יותר (ועל זה איריס תרחיב). שיהיה

שולה1234

New member
חיסון גיל שנה

אנחנו עברנו החיסון ביום א' האחרון. עד כה לא נצפו שום תופעות לוואי (שאמורות להופיע בין היום ה-5 - 12) החיסון שניתן: דלקת קרום המוח, שיתוק (טיפות+זריקה), חצבת, חזרת, אדמת, והמשולשת שיעבור בקלות

ענתש

New member
אמא שלי, שהיא אחות טיפת חלב,

ממליצה מאד מאד לפצל את החיסון הזה לשניים כדי לא להכביד על המערכת החיסונית. מה שמקבלים אלו שתי זריקות: 1. MMR (חצבת, חזרת, אדמת) - זריקה המבוססת על חלבון ביצה ולכן אם שי עוד לא אכלה ביצים תבקשי לדחות את הזריקה הזו עד אחרי שתבדקי אם אין לה רגישות לחלבון ביצה. לזריקה יכולות להיות תופעות לוואי של חום, פריחה, נזלת מלווה בדלקת עיניים - עד 3 שבועות אחרי החיסון. כל תופעה כזו מחייבת ללכת לרופא להתייעץ כדי לוודא שמקורה לא בחיסון. 2. מחומשת + פוליו מומת (באותה הזריקה) - האמת שסתם קוראים לזה מחומשת כי בגיל שנה זו לא מחומשת אלא "מרובעת" (אין בה את השעלת, שהיתה בכל המחומשות האחרות). כדאי לדחות אותה ולעשות אותה חודש לפחות אחרי MMR. תופעות הלוואי מגיעות עד 24 שעות אחרי החיסון וכוללות חום, עצבנות כללית וחוסר שקט. 3. פוליו מוחלש בטיפות דרך הפה - כדאי לתת ביחד עם המחומשת כי את הפוליו המומת שבחיסון כדאי לתת ביחד עם המוחלש. אחרי שנותנים פוליו בטיפות צריך להזהר שהקקי לא יבוא במגע עם אנשים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה - אנשים שעוברים כימותרפיה, חולים כרוניים או חולי איידס. הזהירות נחוצה במשך 6 שבועות. בקיצור - כדאי שתעשי MMR ואחרי חודש מחומשת + פוליו. זה מה שאנחנו עשינו. MMR עברה ללא תופעות לוואי, מחומשת (שעשינו אתמול) לוותה בחום די גבוה במשך הלילה שעבר לגמרי בבוקר. בהצלחה לכם !

shirka

New member
../images/Emo51.gif תודה על התשובה גם ממני!

מה שלומכם? ניצן כבר
נשיקות ליפיופה כחולת העיניים.

וואהו...נשמע מפחיד נורא...ואני חשבת

ואני חשבתי לתומי...שכמו שעברה את 2 הזריקות הקודמות בלי שום כלום תופעות (טפו טפו..)...אני מבינה מדבריכן...שהזריקה הזו...היא רצינית יותר.... האם כדאי לדוגמא לתת לה נר אקמולי לפני הזריקה...שתהיה רגועה?! יש איזה שהם טיפים לרגע הזריקה או לאחריה ..כמו לדוגמא...לעסות את המקום?! קומפרס קר?! חם?! זהו...הצלחתן להלחיץ אותי.....:))))) = צריך לשים לב לתופעות בין 5-12 יום?!.. טוב אני מבולבלת...חוזרת לקרוא שוב את תשובותיכן... ביי בנתיים דורית אחת.......(לחוצההההההההה....).!

ענתש

New member
לא להלחץ. אין הבדל בין תופעות

הלוואי של המחומשת הנוכחית לבין האחרות (סתם במקרה הבת שלי דווקא בזו הגיבה ובאחרות לא). MMR זה משהו אחר ששי עוד לא קיבלה אף פעם אז את לא יכולה לדעת איך היא תגיב ואת צריכה להיות עירנית לתופעות הלוואי (שהאחות גם תספר לך מה הן) עד 3 שבועות אחרי הזריקה. אפשר לשים קומפרס קר על מקום הזריקה - הפטנט הוא לקחת גרב ולגזור לו את הלמטה ולהלביש אותו על הרגל ומתחת לשים צמר גפן רטוב במים. לא לעשות עיסויים למקום (זה סתם כואב להם). אפשר בהחלט לתת נר אקמולי (או סירופ) מיד אחרי החיסון מכיוון שאקמול עוזר גם לסתם "הרגשה נאחסית" וכאבים ולא רק לחום. רק להקפיד לשמור על מרווח של 4 שעות בין אקמול לאקמול (אם תרגישי שאת צריכה לתת יותר מאחד) כי יש דבר כזה שנקרא "הרעלת פרצתמול" שנגרמת ממנת יתר של אקמול (פגיעה בכבד).

מממ............אז ככה:

אלמוגי שלי קיבל את החיסון בגיל שנה וחודש, עד היום העשירי הכל היה בסדר גמור ומאותו היום הילד פיתח חום מאוד גבוה 40מעלות,במשך 3 ימים!!!! אני כמובן לא הייתי שקטה ולקחתי אותו מיד לרופא שאישר לי שהחום הוא תופעת לוואי של החיסון. מה אני יגיד לך כ"כ כעסתי על עצמי שחיסנתי אותו בדיעבד הייתי מחכה עוד קצת ,את ירדנוש אני יחסן רק בשלב מאוחר יותר כי את מה שאלמוג עבר אני לא רוצה שגם הוא יעבור. ועוד משהו- אני הפרדתי את החיסונים ,בינתיים הוא קיבל רק אחד את ה-MMR שזה כנראה החיסון הקשה יותר ואת השני הוא יקבל רק ביוני. תראי-אני מאוד בעד לחסן את הילדים שלנו,כי אני חושבת שהסיבות הן מוצדקות,אבל כשהסבל שלהם כ"כ גדול מחיסון זה גורם לי לחשוב פעמיים, אבל עדיין עדיף שזה יהיה מהחיסון ולא מאיזו שהיא מחלה. שכחתי לציין שלקח לו שבוע להתאושש מהחיסון . שיהיה בהצלחה ושתרגישו טוב. ואחרון: זה החיסון היחיד שאלמוג הגיב אליו ,כל החיסונים לפני עברו בשלום.

אז...ככה........................

שי קיבלה את החיסון.....ובטח שאלה את עצמה מה אמא עושה כ"כ הרבה רוח בגלל זה....:)))) הילדה לא הזיזה שריר.....חייכה והמשיכה במשחקיה..... עכשיו היא ישנה ..... היום היא קיבלה את ה- MMR ובעוד חודש תקבל את המחומשת..... מקווה שלא יהיו יותר מידי תופעות...ושתעבור זאת בקלות..... :*))))))))))9 שוב ...המון תודות על תשובותיכן.... ממני... דורית אחת.... אמא של נדב ושי!

למעלה