שאלה קטנה לגבי חשמל

pilot23

New member
שאלה קטנה לגבי חשמל

שלום, אני יודעת שלא אוהבים פה לענות על שאלות בסגנון של שיעורי בית, אבל השאלה שלי היא לא כזאת.. אני באמת רוצה להבין את מה שאני שואלת.. ואני מזמן סיימתי את עניין שיעורי הבית. אז ככה: אם יש שאלה ובה מונחים שלושה מטענים במרחק d מאחד השני. והם מסודרים כך: באמצע מטען שלילי.. ומצידו הימני יש מטען חיובי, ומצידו(של השלילי) השמאלי גם מטען חיובי. מהו הפוטנציאל ומהו השדה החשמלי בנק' שבה המטען שלילי? לא הצלחתי את שניהם... למשל כתוב בתשובות שהשדה השקול הוא אפס... מדוע, תוכלו להראות לי ממש את החישוב? כדי שאני אבין את זה אחת ולתמיד! תודה מראש.

אחמס1

New member
צריך לצייר חצים

קודם כל, ברור לנו שהמטען האמצעי (השלילי) לא משחק כאן, זאת משום שהוא כביכול יוצר שדה אינסופי בנקודה בה הוא נמצא. אז מדברים רק על שני מטענים חיוביים, הנמצאים במרחקים שווים (d) מהראשית בכיוונים מנוגדים. ידוע שמטען חיובי q יוצר שדה kq/r² שכיוונו "החוצה". אם נסתכל בציור נראה שהמטען הימני יוצר במרכז שדה שגודלו kq/d² וכיוונו שמאלה, וכן המטען השמאלי יוצר במרכז שדה שגודלו kq/d² וכיוונו ימינה, ולכן אם נחבר את הגדלים בצורה וקטורית נקבל אפס. מבחינת פוטנציאל, הוא לא וקטור אלא סקלר, ולכן הפוטנציאל במרכז הוא פשוט סכום הפוטנציאלים של שני המטענים, 2kq/d

pilot23

New member
לאחמס 1

שלום, תודה רבה לך! יש לי שאלה קטנה, איך נעשה כאן החיבור הווקטורי של השדה?

למעלה