שאלה קטנה לי...

ThunderBird

New member
שאלה קטנה לי...

מישהו בפורום "חלומות צלולים" אמר שחלומות כאלו הם הצורה המתקדמת ביותר של דמיון מודרך או משהו כזה... ושאלותי: האם אדם שחולם חלומות צלולים באופן טבעי יכול להיעזר בהם בצורה כלשהי? מזה דמיון מודרך? במה הוא עוזר לי?

עמית ג

New member
חלום צלול

לדעתי הוא דמיון מודרך ברמה הכי גבוהה ! מומלץ לכולם להתנסות בזה...

ממה שאני יודעת על חלומות צלולים...

יש כנראה מאחורי זה משהו.... בין אם אתה חולם חלומות צלולים באופן טבעי או ביקיצה מתוכננת, האלמנט החשוב ביותר בחלום הצלול הוא שנשמרת מידה מסויימת של ערנות, שבעצם מאפשרת שליטה בהתרחשות שמופיעה בחלום תוך כדי חוויה ממשית של המתרחש בחלום. אפשר לומר שיש דמיון רב אם כך בין זה ובין דמיון מודרך. בדמיון מודרך אנחנו עצמנו או מישהו אחר מדריכים אותנו לראות תמונות מסויימות וגם כאן יש למונחה שליטה במתרחש בדמיון (אם יש דברים שהוא אינו מעוניין לראות או מקומות שהוא לא רוצה להגיע אליהם, הוא לא יגיע) והחווייה דומה לחלום צלול מבחינת העוצמה והיכולת לזכור את ההתרחשויות לאחר היקיצה. בשתי הצורות אפשר להיעזר בראש וראשונה לרגיעה (שזה המון בעולם המטורף שלנו
) אבל גם כדי לבדוק דברים שמפריעים לנו ושאנחנו מרגישים שאנחנו רוצים לפתור... מקווה שעניתי לשאלתך וברוך הבא
הגר
נ.ב. תוכל למצוא עוד הרבה אינפורמציה על דמיון מודרך באתר של מרכז רטר לדמיון מודרך ו-NLP שמופיע בקישורים בראש עמוד הפורום.

למעלה