שאלה קטנה על בעיה גדולה

שאלה קטנה על בעיה גדולה

שלום לכל החברים אימי יושבת על כסא גלגלים מאז תחילת ינואר הסיבה לא ברורה אבל כנראה שהיא עברה ארוע מוחי קל בנוסף לדמנציה שממנו היא סובלת.הבעיה הגדולה היא בלילה שהמטפלת רוצה להעביר אותה למיטה לישון אימי מנתנגדת וגם ככה מאוד קשה למטפלת וגם לאמא מאוד כואב אחרי המעבר מהכסא למטה וז בנוסף לכאבים שיש לה גם ככה בפלג גוף ימין כנראה מהארוע. מה ניתן לעשות שיהיה יותר קל להעביר אותה למיטה?אני הבן שלה ולצערי הרב בגלל נכות שיש לי אני לא יכול לעזור הרבה. ובכלל יש הרגשה שאמא לא יושבת טוב על הכסא מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? תודה וסליחה על ההטרדה ממישל-אלי

שלום אליהו הדר

אצל הדוד של אישי היתה כרית על כסא הגלגלים,הדוד היה יושב על הכרית,בקשר העברה מהכסא למיטה , הייתי פותחת את הרגליות של הכסא לצדדים , מקרבת את הכסא למיטה, עוצרת במעצור את הגלגלים ואז הדוד עומד בקושי נישען עלי ועל המיטה ,משחררת את המעצור של הכסא ודוחפת את הכסא ביד השניה וברגל ומסובבת את הדוד לשבת על המיטה.גם לו היה כואב הרגליים. אליהו, תשים על הכסא כרית ותראה שיהיה נוח לה יותר, בשורות טובות

נראה לי קצת מסובך אולי למטפלת לא יהיה מסובך

קודם כל תודה לך על היחס אבל תסלחי לי קצת על הבורות למה הכוונה הרגליות של הכסא ?אולי הכוונה לשני צידי הכסא? ולגבי הכרית בדיוק אתמול פעם ראשונה ניסינו אבל הבעיה שגם יד ימין כואבת לה ושמזיזים לה את היד היא מתלוננת על כאבים. אלי

אליהו הדר

אמא מניחה את רגליה על דוושות הכיסא בשני צידי הכיסא, אותם יש להוזיז לצדדים, להקריב את הכסא למיטה ,

ענת73

New member
חשובה הדרכה ../images/Emo132.gif

אלי שלום כפי שנוכחת, בעניינים כאלו קשה לקבל עצות מעשיות מעל דפי האינטרנט. בשל הסיבוכים הרבים האפשריים עקב ישיבה ממושכת, לא נכונה או עקב מעברים לא נכונים- אני ממליצה בחום לחפש מישהו שיוכל להדריך ולהדגים למטפלת כיצד לנהוג. אני לא בטוחה "על מי האחריות"- האם קופ"ח, החברה ממנה קיבלתם את הכיסא או גוף אחר. בכל אופן אני באמת רואה חשיבות עליונה לקבל הדרכה נכונה בנושא. באופן כללי, כאשר היא יושבת על כיסא- חשוב ש'תיכנס' עד הסוף, ושיהיה ריפוד מתאים למניעת פצעי לחץ. בעת מעברים, בעיקרון, "מחנים" את הכיסא ב-'45 לצד אמצע המיטה (מצד שמאל, כך שצד ימין החלש יהיה קרוב יותר למיטה) עם מעצורים נעולים ומשען יד פתוח (אם אפשר). אז המטפלת משמשת כ"מנוף" או "ציר", עומדת מול אמך וחובקת אותה מתחת לבתי השחי, ועוזרת לעבור מישיבה על הכיסא לישיבה על המיטה. אז תוך תמיכה בראש והרמת הרגליים- קל להשכיב במיטה...

תודה על התגובה אבל אני באמת זקוק לעזרה ואני ל

לא יודע למי לפנות ומי יוכל לעזור בעקר שאני גם מוגבל וקשה לי אבל אני לא רוצה שאמא תסבול. אלי

למעלה