שאלה קטנה על לידה שניה ארוכה

swann

New member
שאלה קטנה על לידה שניה ארוכה

האם יכול להיות, שבגלל שלידה ראשונה זורזה (בגלל סכרת, אבל היתה וגינלית), לידה שניה תתארך מאוד כי הגוף בעצם מפתח צירים בעצמו בפעם הראשונה? תמיד דובר על לנל"ק שמתארך כי זו בעצם לידה ראשונה, האם הדין זהה בלידה אחרי זרוז? אמנם בשתי הלידות היה אפידורל, אבל בלידה השניה (שהיתה אתמול), היא קיבלה אפידורל אחרי שעות של כאבים חזקים ופתיחה קטנה. מזכיר לי את הלידה הראשונה שלי, ולכן חשבתי לעצמי שזה אולי קרה בגלל שזו לא לגמרי לידה שניה שמתפתחת בעצמה. יכוליות?

סטיוויה

New member
מבחינת מחקרים ועובדות,לא יודעת לענו

לענות. אבל מבחינה נפשית;מתח ופחדים גורמים לכיווץ ועצירה.

אם פי 3

New member
מסכימה

לנל"ק ללא הגעה לפתיחה של 5 ס"מ, נחשב כמו לידה ראשונה, כי פיסית, הגוף עוד לא נפתח לגדול כזה, ולכן נדרש זמן להפתחות ראשונית. כמו כן, בלנל"ק נפוץ שלב לטאנטי ארוך, כי הגוף מכין את עצמו בהדרגה, נזהר על הצלקת. אין קשר ללידה קודמת עם פיטוצין - רק הפחדים, חוסר האמון ביכולת הגוף - כמו שבלנל"ק יש הרבה פעמים תקיעה בנקודה שבה עברו לניתוח פעם קודמת - מתוך חוסר אמון שזה אפשרי, ולא מתוך בעיה פיזית (לרוב). עיבוד יכול לעזור "לצאת מזה".

debby12

New member
מנהל
גמני עונה על פי אינטואיציה שלי

לדעתי התשובה היא לא - כלומר - מבחינת קשר סיבתי זה *לא* מכיון שזוה פעם ראשונה שהגוף מפתח צירים בעצמו. כמה דברים שכן עולים לי בראש: 1. מסכימה מאוד עם סטיוויה. אנחנו יולדות בעיקר מה"ראש" ואם היא חששה מלידה שניה שתיתקע/תתארך כמו הראשונה זו נבואה שנוטה להגשים את עצמה, הגוף מתכווץ וכו' 2. ממה שתיארת - האפידורל גרם ללידה להתקדם. מה ששוב מחזק את התחושה שבמקום "לעבוד עם הכאב" הכאבים גרמו לה להתכווץ ולהיתקע <חלילה שלא יישמע טון שיפוטי מממקלדתי - סתם מתארת את מה שנראה לי> 3. יש לי דוגמא אישית. את בילבי ילדתי רק באמצעות זירוז - שבוע 32 ולידה שזורזה מכלום (זה לא שהיו לי צירים או משהו כזה). הלידה לקחה בערך 14 שעות - אם כי באמצע סגרו לי את הפיטוצין ליותר משעתיים שבהן מן הסתם לא התקדם כלום. גילגי היתה הלידה הראשונה שפיתחתי לבד - וזה לקח בערך 7 שעות מתחילת הצירים. אז לא מתאים לתיאוריה שכתבת <לא שמקרה אחד אומר משהו... אבל סתם חולקת> 4. מה שכן - המיילדת שלי טענה שהפעם הראשונה שמעבירים תינוק בגודל מלא באגן - תיקח יותר זמן מהפעמים הבאות. לא יודעת אם זה נכון. על כל פנים - היא ראתה הרבה יותר לידות ממני
. ואגב, גם לזה יכולה להיות סיבה כפולה - גם פיזית-טכנית מבחינת להעביר אותו באגן, וגם "בראש" מבחינת שמי שיולדת בפעם הראשונה נוטה יותר לפחד/להתכווץ ממי שכבר ילדה. 5. הכל יכול להיות

mise

New member
לא.

אחותי ילדה את שני הראשונים שלה עם זירוז ואפידורל, לידה שלישית היתה בבית ונמשכה 6 שעות.

למעלה