שאלה קטנה על מרק בשר

• פותח הנושא DGHM
  • פורסם בתאריך

DGHM

New member
שאלה קטנה על מרק בשר

אני מבשל ציר/מרק עצמות על הגז במשך כ- 24-36 שעות (ידוע שאפשר הרבה פחות, זה עניין של העדפה), בעבוע עדין.
הוספתי פעם אחת אובוסוקו בקר ופעם לחי עגל ממש מתחילת הבישול. המטרה היתה להוסיף לטעמים של הציר אבל הבשר יצא רך וטעים (חשבתי שכל כך הרבה שעות הבשר יתייבש) כך שיצאה לי על הדרך גם מנה טעימה של מרק בשר.
נראה לי שע"י בישול הבשר זמן קצר יותר, הבשר יצא הרבה יותר טעים ורך. כמה שעות לפני סוף הבישול כדאי להוסיף את הבשר?

TCHM

New member
ציר ומרק זה לא אותו דבר...

הציר אמנם משמש גם להכנת מרק אבל בישול המרק הוא יחסית קצר - עד
לריכוך לפי הטעם.
ציר בקר מתחיל בצלייה בתנור של עצמות עם מעט בשר עליהן עד להשחמה
ולאחר מכן מוסיפים לסיר עם ירקות שורש ותבלינים ומבשלים כשעה, אין
צורך בבישול ארוך כפי שציינת, מיותר.
ניתן לצמצם את הציר לפי הצורך לאחר סינון או להוסיף בשר ולהכין מרק
בשר, כאמור זמן בישול הבשר לפי הסוג ודרגת הבישול הרצויה.

DGHM

New member
נכון

ידעתי שזה יעלה ולכן לא כל כך רציתי להיכנס לפינה הזו.
המטרה היתה להכין ציר עצמות לשתיה באופן קבוע (ולא למטרות קולינריות), למטרה בריאותית, ככל שעצמות הבקר מבושלות יותר זמן כך הציר מכיל יותר מינרלים. הכנסתי את הבשר לא במטרה לאכילה אלא לתוספת טעם ומינרלים לציר אבל יצא טעים (וכמו שכתבתי לא ידעתי שבשר יכול להחזיק כל כך הרבה זמן בבישול ארוך כל כך) ולכן..

אני מחפש תשובה לשאלה כמה זמן כדאי להכניס בשר בקר לציר לפני סיום הבישול כך שהבשר יצא רך וטעים באופן אידיאלי. למשל אוסובוקו בקר/טלה פרוסים ולחי עגל שיצא לי להכין.

TCHM

New member
לאיזה פינה? מדובר בצורת הכנה פשוטה לא בפילוסופיה.

אין זמן קבוע לבישול הבשר, כמה זמן שנחוץ עד להתרככות לפי הנתח, בודקים.

למה בישול של 24-36 שעות?

שלום
לבישול ארוך יש מטרה:
ריכוך חומר הגלם (במקרה של העצם, 24-36 לא יועילו!)
ספיחת טעמים. לא צריך 24-36 שעות.
צימצום נוזלים (להפוך את הציר לרוטב).
  • ראה:
  • רוטב ספרדי
  • רוטב חום חצי זגוגי Demi Glace
  • ו-Glace De Viond

DGHM

New member
סיר לחץ

זה באמת מה שמוצע בקישור שהוספתי, 50 דקות בסיר לחץ. באמת מתישהו אני צריך להשקיע בסיר לחץ טוב.
היתרונות הבריאותיים מפורטים בשני הקישורים שהוספתי בהודעה הקודמת, בקישור השני יש קישורים נוספים למטה וכן ויש אינסוף חומר באנגלית.

למעלה