שאלה קטנה על קריאת תווים - במולים.

slallum

New member
שאלה קטנה על קריאת תווים - במולים.

התו הגבוה הוא סול במול. זאת אומרת שאם התווים במפתח פה הם סול (והם סול
) אז צריך גם להם להוסיף במול? אחרי כמה זמן נוסף לתווים הגבוהים גם במול לתו לה. לפני שנוסף הבמול הזה יש את התו לה במפתח פה, אותו כמובן אני מנגן בלי במול, ואז אחרי ההוספה של הבמול במפתח סול אז במפתח פה יש שוב את התו לה, בלי במול. צריך לנגן גם אותו עם במול או בלי? מקווה שהבנתם
ומקווה שתענו במהרה
למי שמתעניין - היצירה היא Firth of Fifth של Gensis

dombi7

New member
לדעתי

יש לך פה מעבד מאוד מוזר ומאוד תמוה. קודם כל ישנם תווים מסויימים שהוא שם לידם תמיד במול למרות שאנחנו עדיין באותה תיבה, אז מה הטעם לחזור ולשים במול על הסול או על הפה ביד ימין? מצד שני על הדו הוא שם במול פעם אחת וזהו... אז קשה לי מאוד להגיד מה נכון ומה לא. בכל מקרה מה שאני מבין פה הוא שהוא עושה בעיקרון תנועה של טונים שלמים. אז מה שיש לך למטה ביד שמאל הוא סול-לה-דו במול (סי)-רה במול (דו דיאז)-מי במול כפול (רה) שהוא די מחוייב בגלל הרה ביד ימין לדעתי. (אבל אולי יש טעות וזה בכלל מי במול? אז אם אתה גם שם סול במול ביד שמאל הלך הטונים השלמים. ואותו דבר לגבי לה במול. שאגב גם מופיעים ביד ימין רק בחצי טון יותר נמוך ואפשר לראות אותם מהשלישייה השלישית. רה-מי-סול במול-לה במול. אז לדעתי אין לה במול וסול במול למטה ביד שמאל. מקווה שהבנת ועוד יותר שאני לא מטעה אותך.

slallum

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif

וגם אני מקווה שאתה לא מטעה אותי
תודה

למעלה