שאלה קטנה שלי

misty10

New member
שאלה קטנה שלי

אני רוצה לאפות עוגה ואני צריכה לשים לפי המתכון קמח רגיל אולם אני משתמשת אך ורק בקמח מלא, האם לשים אותה כמות או שצריך לשים כמות אחרת של קמח? סוף שבוע מדהים לכולם
 

צלליתה

New member
אני לא יכולה לעזור לך בתרגום

אבל יכולה לתת לך טיפ קטן שקראתי אצל פיליס גלזר להחליף חלק מהקמח המלא בקוקוס. יוצא פחות יבש ופחות כבד. באופן אישי, לא היו לי הצלחות גדולות בהמרה, ולכן אופה רק מה שמלכתחילה דורש קמח מלא.
 
המרה של קמח לבן בקמח מלא + מתכון

שלום ותודה על השאלה לכל המעוניינים לאפות עם קמח מלא אני ממליץ להימנע עד כמה שניתן מהמרות. נכון, עדיין קשה למצוא מספיק מתכונים עם קמח מלא , אבל זו הדרך. המרה של עוגה מובילה למתכון סביר, אך לא יותר מזה. המרה של חלק מהקמח בקוקוס יבש, אכן אפשרית אבל מוסיפב שומן רווי למתכון. לדוגמא מתכון כזה עוגת פירות קייצית מצרכים: (תבנית בקוטר 24 - 12 מנות) - 2 כוסות קמח מלא - 1 שקית אבקת אפיה - סוכרלייט שווה לחצי כוס סוכר - 1 כפית קינמון - ¾ כוס שמן - 1 כוס חלב אורז בטעם וניל או חלב סויה ללא סוכר ומלח - 2 ביצים - 2.5 כוסות פירות עונה חתוכים: משמש/ שזיפים/ אפרסקים - 2 כפות דבש אופן ההכנה: - נפו את הקמחים+ אבקת האפייה+ הקינמון+ המלח לקערה. - בקערה נפרדת, ערבבו את חלב האורז+ השמן+ הסוכרלוז+ הביצים. - צקו את התערובת הנוזלית לקערת הקמח, תוך בחישה מתמדת במטרפה, על מנת למנוע היווצרות גושים. ערבבו עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה. - הוסיפו לבלילה את הפירות, ערבבו בעדינות. צקו את תערובת העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו ב- 180 מעלות צלסיוס כ-30 דקות. - הוציאו את העוגה מן התנור, חממו את הדבש בסיר קטן והברישו את העוגה בדבש הנוזלי.
 

misty10

New member
תודה...

יש לי מתכון לעוגיות שהחלפתי את הקמח בקמח מלא... ו... כמובן הוספתי קינמון (כי בלי זה זה יוצא באמת סביר ולא יותר מזה) והפעם זה יצא ממש טעים... (כמו המקור קצת שונה אבל ביקשו ממני כבר את המתכון ללא ידיעה שזה קמח מלא, ושנתתי את המתכון והם הבינו שזה מקמח מלא, היו מופתעים)
 
למעלה