שאלה קטנה שמאוד מסקרנת אותי...

yanivm1

New member
שאלה קטנה שמאוד מסקרנת אותי...

שלום לכולם. אולי כבר דנתם בנושא אבל אני אשאל שוב. איך יכול להיות שבארצינו הקטנטונת יש כלכך הרבה זמרות טרנסג'נדריות (מאוד מוכשרות אני חייב לציין) שמוציאות אלבומים ושירים. בארצינו 6 מיליון אזרחים ולדוגמא במקסיקו או צרפת (ובכלל באירופה) שם יש עשרות מיליוני אזרחים יש אולי זמרות טרנסג'דריות אחת או שתיים בכל ארץ(ככה לפחות לפי אנשים שגרים שם ושאלתי אותם על הנושא) מעניין אותי מאוד מדוע... תודה, יניב

ליטל ו

New member
היי יניב :)

אין לי מושג, כמובן, אבל אני יכולה לנחש. *ה*אירוע שהזניק, גיבש, העלה למודעות והפך לממשית את הקהילה הקווירית בישראת היה הניצחון של דנה באירוויזיון. זה מאורע בסיסי, שקרה לא נורא מזמן, ושהשפיע עלינו כקווירז. אולי משם ההשראה והפתיחות התיאורטית. :)

אורי 0

New member
לא יודע

אבל אולי ה"אחת או שתים" שדיווחו עליהן הן פשוט הכי מפורסמות? בתורכיה, עד כמה שאני יודע, יש טרנד שלם של זמרות טרנסג'נדריות. לפני שנתיים וחצי היה כנס בבאר-שבע שבו הרצה מוסיקולוג מאוניברסיטת לימריק באירלנד על זה (בין השאר). לא היה לי אומץ לגשת ולשאול אותו שאלות.

נ ו ד ד ת

New member
ניחוש

עצם קיומו של מודל לדוגמא כמו דנה מעודד נוספות ללכת ב"שביל כבוש". כמו כן,ישנן טרנסיות שעצם הבחירה במקצוע כזה מעניק להן מענה לצורך בהופעה מאוד נשית ובקבלה המונית של נשיותן כמו גם היכולת ליצור קריירה ומקור פרנסה מוצלחים. זה כמו להפוך נקודת מורכבת ליתרון משמעותי. ישראל היא מדינה שמרנית ביסודה וקשה לבנות "מלמטה" קריירה מרובעת כשאת טרנסית נטולת השכלה ובטחון עצמי. במדינות כאלה יש כמה איים של קבלה ובכללם קריירה אמנותית. אני מניחה שניתן למצוא סיבות נוספות.

yanivm1

New member
תודה על התשובות, כמה הערות:

אז ראשית לאורי, האנשים שדברתי איתם על הנושא בחו"ל מבינים עניין, מבינים בנושא הזה והם אמרו לי שזה ממש לא מפותח כמו אצלינו בישראל. נכון שמעתי שבטורקיה הנושא גם מפותח וזה גם מעניין ממש כמו בארץ מפני שזאת ארץ מוסלמית ושמרנית... נודדת, אני דיי חושב שהבנתי את כוונתך ודיי סיפקת לי את התשובה שנראית לי די נכונה, ארצינו כה קטנה ויתכן כי קריירה אומנותית מהווה מין מפלט למגוון האפשרויות האולי מצומצם לאלה הטראנסיות חסרות ההשכלה (אבל לא רק כמובן). בארצות גדולות בעולם ייתכן והן יכולות למצא עצמן בשלל תפקידים אחרים לחיים...

Deosette

New member
אני מחפשת שחקנית וזמרת טרנסית

לא חייב להיות אותו אדם. אם אתם מכירים כמה, אנא שלחו לי שמות או פה או במסר אישי. תודה, אנה

למעלה