שאלה קטנה שמסקרנת אותי

a white swan

New member
שאלה קטנה שמסקרנת אותי

וסלחו לי אם כבר הנושא דוסקס פה בעבר: על מה מדבר השיר קארמה פוליס? תודה מראש...

polyethylene

New member
מקפיצה...

מה התשובות שלכם

Major Thom

New member
קשר ישיר ל-1984

(אז אם לא קראתם וותרו). קארמה פוליס היא משטרת המחשבות, שעוצרת את כל מי שלא מוצא חן בעיניה (he talks in math..). בשני הבתים הראשונים מדברים המרגלים.. לא זוכרת איך קראו להם.. שמלשינים למשטרת המחשבות על אנשים עם אינדיווידואליות מסויימת. האיש מהבית הראשון, למשל, הוא לא בדיוק חבר המפלגה הנורמלי והאופייני (he´s like a de-tuned radio). בפזמון מדברת משטרת המחשבות. this is what you get when you mess with us - חשבת משהו שאסור לך? היית שונה? עוצרים אותך. זה מה שקורה למי שמתעסק עם משטרת המחשבות. בית שלישי - חבר מפלגה ש"סרח". i´ve given all i can - עשיתי את כל מה שביקשתם ועוצרים אותי בכל אופן. ואז הקטע של for a minute there i´ve lost myself - לרגע אחד חשבתי משהו שאסור לי לחשוב.. לא התכוונתי לעשות את זה. בכל אופן, יש איזו הקבלה. זה יצא לי טיפה עקום, אבל עדיין יש הקבלה. אני כמעט בטוחה שקראתי את זה איפשהו. אם אני אמצא את המקור אני אשים פה.
manic street preacjers - yourself

Major Thom

New member
הא, זה היה מהיר.

The whole of this song could be a conversation describing the turning-in of a citizen by a spy to the Thought Police for behavior that is a little out of the ordinary. i.e. The first two phrases are the spy speaking. Then an agent of the Thought Police speaks "This is what you get when you mess with us...". The victim is tortured when passivity is forced into them and cries out "I´ve given all I can it´s not enough". The T.P speak again, then the victim is ´cured´ and says "Phew, for a minute there I lost myself"​
(לקוח מ-"OK Computer" and "1984" Comparison Thesis". המאמר המלא נמצא פה)
manics - yourself (עדיין)

TheHead

New member
איריס תודה על הלינק :)

שימושי למדיי :) חוצמזה, על He buzzes like a fridge: למי שיש את הסרט Meeting People Is Easy (למי שאין - אני מוכן להלוות אותו, אני מגיע מחר לתל-אביב אז תשאירו מייל עוד היום!!!) תום אומר משהו כמו, "לפעמים אנחנו מגיעים למלון ואני שם רדיו או משהו וכל מה שמשמיעים... נשמע כמו זמזומקרר [זמזום של מקרר... במקור fridgebuzz] הכל נשמע לי כמו זמזום אחד גדול."

כל יום אני לומדת משהו חדש :)

אני לא קראתי את 1984, למרות שהבטחתי לעצמי עשרות פעמים שאני אעשה את זה.. אבל בכל מקרה, אם ראיתים את אמריקן X, אז כל הסרט (כשראיתי אותו) התנגן לי בראש קארמה פוליס. אולי בגלל התספורת היטלר שיש שם לילדה הזאת.. אז תמיד חשבתי שזה אולי קשור באיזשהו אופן, עכשיו אני מבינה שלא. אז זהו

Major Thom

New member
יכול להיות שזה קשור!

אין תאוריות חד משמעיות. זה כל היופי, כל אחד יכול למצוא בכל שיר משהו שהוא ראה או שמע או מכיר..

bullet proof

New member
-

Jonny: "It was a band catch-phrase for a while on tour - whenever someone was behaving in a particularly shitty way, we´d say, ´The karma police will catch up with him sooner or later´. It´s not a revenge thing, just about being happy with your own behaviour." Thom: "This is a song against bosses, fuck middle management!" Ed was the one who suggested they do a song based on this catch-phrase.

power play

New member
חוץ מהביקורות

קראתי יותר מחצי מהציטוטים ששמו פה.. זה לא שאני מתרברב,זה רק כדי להראות שמראיינים אותם כל כך הרבה שהם בטוח משתמשים בשיטה של "זיבולים מטשטשים את השכל" בראיונות. אגב ראיתם את הקליפ של DEADSTAR של מיוז? לדום המתופף יש שם כובע גרב, כמו של פיל ואד בצילומים המגניבים בסליב של פאבלו האני.. חוש הומור של במאי קליפים?

למעלה