שאלה קטנה:

ganooov

New member
שאלה קטנה: ../images/Emo13.gif

אני מנהל את פורום סופרים צעירים (376), ויש שם בזמן האחרון הרבה מאוד יצירות שמוגדרות כטריגר (עם סימון שלהן), ואני מתחיל לתהות מה יקרה במידה שגולש יפרסם יצירה טריגרית מאוד על התאבדות או אונס, ומדובר בסיפור אמיתי, טרי, אבל אני לא אדע שמדובר במשהו אמיתי.. אני יודע שגולשת אחת כותבת יצירות על התאבדות כי אחותה התאבדה, ואני יודע שגולשת אחרת כותבת יצירות על אונס אלים כי היא עברה אונס קבוצתי אלים שנמשך זמן רב מאוד (אני מדבר על משהו שחזר על עצמו מדי יום) והיא עצמה מבוגרת מרוב הגולשים, אבל מה קורה במידה ומדובר בגולש חדש שאני לא מכיר? לא הייתי ביום עיון של סה"ר, אגב...

Shusho

New member
לדעתי,

מנהל אחראי על הפורום, ולא על הגולשים שלו. זאת אומרת, לא על החיים הפרטיים שלהם. במידה מסויימת כן, אם החיים הפרטיים שלהם באים לידי ביטוי בפורום. גם אני כתבתי לא מעט טריגרים בפורום שלך, בשם אחר. למען השקט הפנימי שלך, שתדע שעשית כל מה שאתה יכול למען הגולש, אתה יכול לשלוח לו מסר פרטי עם לינק לפורום תמיכה נפשית (מבוגרים או צעירים), ולינק לאתר של סה"ר. בדרך כלל הגולשים מודים לך על מה שאתה עושה למענם וזה גם עוזר להם... מנסיון אישי.

Drorrrrrr

New member
אני חושב שבמקרה כזה

אתה פשוט צריך לשלוח לו מסר, לשאול אם הכל בסדר, גם אם אתה לא מכיר אותו, תאמר שאם הוא צריך משהו אתה שם ואתה מוכן לעזור, תראה אכפתיות, ושגם הדמות הוירטואלית הזו "Ganooov" מוכנה לעזור ולנסות להקשיב. אם הוא אכן מתוודה ומספר לך- אתה יודע מה לעשות, ואם זה סתם מתוך רצון לכתוב על זה [דבר שקורה הרבה] עזוב אותו לנפשו.

ganooov

New member
יצירה בעלת אופי קשה. ../images/Emo13.gif

בהודעת המנהל של פורום סופרים צעירים ניתן לראות אילו יצירות מוגדרות כטריגר. ישנם אנשים שמסוגלים לפגוע בעצמם אחרי קריאה של טריגר. לגבי שאר התגובות, אני אגיב אחר כך, החיים קצת דוחקים. בכל מקרה, עוד שאלה אחת - האם כדאי לשים לינק לפורום של סה"ר בראש עמוד הפורום?

neta s

New member
חצי דילמה חצי לא

פורומים יצירתיים כמו הפורום שלך, או שירה וכתיבה יוצרת, נהנים מ"חירות אמנותית" כלשהי, שהיא פחות ברורה מאליה בפורומים האחרים. מכאן יכול להיות שמישהו יכתוב משהו שהוא אולי מאוד מאוד אמיתי ומעוגן במציאות האישית, אבל ברגע שהוא נכתב כ"סיפור" - אנחנו מחוייבים להתייחס אליו כאל יצירה אמנותית. זה לא אומר שאין מקום להגיב לרגשות שעולים מתוך היצירה, לכאב, לפחד, לשנאה, לפלישה ולאיום (בהנחה שאלה הרגשות העזים ביותר שיעלו מסיפור אונס למשל), ואנחנו בהחלט יכולים ואולי גם צריכים לנסות לדובב את מי שכתב את היצירה, להבין מאיפה באים כל הרגשות האלה וכו'. אבל אני חושבת שיש ערך מוסף לעובדה שאנחנו דווקא כן מאפשרים לאנשים לכתוב גם דברים קשים, בלי להיבהל או לנסות למנוע את זה. אם אתה נתקל בסיפור/שיר/יצירה שאתה באמת לא יודע מה לעשות איתה - בשביל זה אנחנו כאן. לדבר, להתייעץ, אולי גם להביא כאן לידי ביטוי את הקושי בהתמודדות עם היצירות האלה. הרי לא כל דבר נגיד גם בפורום הציבורי. במקרה של חשש אמיתי שלך שהסיפור הזה יותר מידי "נכון" - צור קשר טלפוני מיידי.

ganooov

New member
סבבה ../images/Emo13.gif. ../images/Emo13.gif

ומה לגבי לינק בראש הפורום? אגב, למה אני צריך להכנס קודם לפורום המנהלים ורק אז לפורום התמיכה? אפשר לשים לינק ישיר בעמוד האדמין הראשי?

neta s

New member
לא כרגע

אני מעדיפה שמי שרוצה לזכור את המספר 892 יזכור אותו וזהו

קסנדרה*

New member
לגבי פורומים יצירתיים.....

כתבה נטע נכון, בפורומים יצירתיים נכתבות יצירות שחלק מהן בדויות לחלוטין.הרבהפעמים משתמשים במוות כמטאפורה. לא פעם נכתבו אצלי בפורום יצירות שהתוכן שלהם מזעזע, כמו רצח, התאבדות, אונס וכדומה, ממש בשבוע האחרון התקבצו כמה יצירות בעמוד אחד - האוירה הייתה קשה. אני פניתי לכל אחד/ת מהגולשים בשאלה ישירה האם החוויה היא אישית או שמא...? התשובה הייתה חד משמעית - רק ספור/רק שיר !!! לי לא נותר אלא לקבל את תשובתם ולהמשיך ולעקוב. אני מוצאת שדווקא היצירות האלה בגיל הנעורים הן אופייניות, כי בגיל הנעורים יש בלבול בין הדמיון למציאות ונטייה להפרזה - אני כותבת את הדברים האלה לאחר שאלה ששאלתי פסיכולוגית המטפלת בבני נוער. מה שאותי מדאיג אלו היצירות שנכתבות בגוונים כהים במיוחד ובהבעה מלנכולית, ללא רמיזה לאובדן. מקרה כזה היה לי והפניתי לסה"ר - הגולשת אכן עברה לפורום של סה"ר. הנערה הזו איבדה את אחותה שנפטרה ממחלת הסרטן והיא עדיין שקועה בהרהורים אודות הפרידה והמעבר מהעולם הזה לעולם הבא וזה בא לידי ביטוי ביצירותיה. הגעגוע שלה אל אחותה חזק ולכן אני מצאתי לנכון להפנות אותה כדי שיעזרו לה באופן מקצועי. עם הדגשה שהיא מוזמנת להישאר איתנו בפורום - אך משמצאה את ההבדל בתגובות, נשארה שם. קסנדרה

neta s

New member
אם זה אמיתי

הבעיה שלי עם השאלה אם הסיפור הוא אמיתי או לא, שקל להתייחס שם לעובדות, ודווקא התשובה העובדתית פחות אמינה בעיני במקרים האלה. יכול להיות שמישהי שחוותה תקיפה מינית תתאר חוויות של פלישה והתעללות שלא מתארות במפורש את מה שעבר עליה. התשובה לשאלה "זה סיפור אמיתי" היא "לא", אבל מבחינת החוויה הרגשית יכול להיות שכן. על אותו משקל מישהי שכותבת על הפרעת אכילה אולי לא מאובחנת בעצמה כבעלת הפרעה כזו או אחרת, אבל יכול להיות שהיא מקורבת למישהי, והכתיבה היא דרך הזדהות והתמודדות שלה. אז כן, זה יכול להיות מדד חלקי, אבל גם אם הסיפור לא "אמיתי", יכול להיות, וסביר להניח, שהרגשות שעולים בו הם כן אמיתיים, וחשוב לתת לגולשים מקום לפתח דווקא את הרגשות הללו (לא בהכרח בפורום היצירתי, אפשר בהחלט להמליץ בעדינות ללכת לפורום יותר מתאים)

קסנדרה*

New member
נטע לדעתי הדלה הרגשות תמיד אמיתיים

וכפי שציינת גם אם זו חוויה של בן משפחה או חבר/ה. ולדוגמא סיפרתי על אותה גולשת שאיבדה את אחותה, כותבת מתוך החוויה של הצער שלה, אבל כותבת כאילו היא זו שחוותה את המעבר מהעולם הזה לעולם הבא. לשמחתי היא קיבלה את עצתי וכותבת גם בפורום התמיכה של סה"ר. אנחנו בפורום יכולנו רק לתמוך ולעודד ואני מניחה ששם יעזרו לה להתגבר על הכאב ולעבור הלאה. ואם אני שואלת ואומרים לי שזה לא אמיתי, איזה כלי עזר עומד לצידי ואוכל לברר אם כך או אחרת ??? אז במקרים כאלו אני נוהגת בזהירות, וממשיכה לעקוב אחרי הכתיבה ומנסה לייעץ לכתוב גם בפורום של סה"ר. קסנדרה

למעלה