שאלה קטנה

שאלה קטנה ../images/Emo9.gif

ידוע לכם אולי על קלטות של סלסה ללימוד עצמי ? כלומר, אני מעט ביישנית וגם אין לי ממש את האפשרות ללכת לחוג.. אבל מאוד הייתי רוצה ללמוד איך לרקוד
אז ידוע לכם אולי על קלטות ללימוד עצמי, או קלטות עם ריקודי סלסה מהן אוכל ללמוד ?
מראש

Lechko

New member
קלטות סלסה...

בתור אחד שבתק את התחום הרבה מאוד, אני יכול להגיד לך שבעקרון יש קלטות לא רעות מכל הסוגים וכל הסגנונות, הקלטות ניתנות להזמנה דרך האינטרנט מאתרים ישראליים וכן מהרבה מאוד אתרים בחוץ לארץ. כדי להגיע לרמה סבירה שבה תוכלי לרקוד תאלצי להוציא בין 200 ל400 שקלים על קלטות (אין שום דבר בזול). וגם כך, הרמה שתגיעי אליה לא תהיה גבוהה במיוחד, הקלטות טובות מאוד כשאת ברמה מסויימת ורוצה לעלות רמה וללמוד סגנונות חדשים אבל הקלטת לא יכולה לתקן אותך בצעדים שאת לא מבצעת נכון וללמד אותך לפתח סגנון אישי (שהוא לדעתי הדבר החשוב ביותר לרקדן). אני מבין את הבעיה שלך להגיע לחוג בתור מישהי ביישנית, אבל תחשבי על זה בצורה שונה, אם את ביישנית מכדי ללמוד לרקוד, איך תרקדי עם אנשים במועדונים? מה הטעם ללמוד סלסה אם את מתביישת לרקוד אותה? אם בכל זאת את מעוניינת לקנות קלטות, אני יכול להמליץ לך על כמה, יש לך העדפות לסגנון מסויים? אלכס

ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

רציתי להגיד לך שפשוט תשני את דרך המחשבה שלך
וזה אומר: פשוט תגידי לעצמך בראש כל הזמן שאת מצפצפת על כולם ולא אכפת לך מה חושבים עלייך! ותעשי את זה בלי לדפוק הרבה חשבון
תאמיני לי שזו הדרך הטובה ביותר להגיע להשגיים ---> לפחות לי היא עזרה
אני נראה שקט כזה ויש קטעים (בכלל בחיים) שאני ביישן
ו...באירועים משפחתיים (לדוגמא) שהייתי רוקד סלסה כשאף אחד בערך לא יודע סלסה
לא יודע לרקוד סלסה... אולי רק צעדי בסיס וסיבוב ראשון, ולא יותר
אז כשראו שרקדתי ועשיתי עוד סיבובים וקשירות ודברים יפים זה ממש עושה רושם וזה מ-ל-א SHOW
אז אחרי זה כולם אמרו: "מי זה
טל
" חחחח אמרו: "זה טל שלנו
טל הביישן
" חחחח הם פשוט היו בשוק
שדפקתי פתאום הופעה כזאתי באמצע אירוע משפחתי
וזו רק דוגמא אחת
שאל תשכחי שבעזרת המחשבות שלי, בעזרת שינוי המחשבות שלי (יותר נכון) הגעת להישגים
ובקטע של הסלסה אני לא ביישן
מסקנה: על מי את שמה? למה את מתביישת
ממה יש לך להתבייש
את צריכה פשוט מאוד לנצח את הביישנות ותאמיני לי שזה ממש יעזור לך
בקשר לקלטות - את יכולה למצוא קישור לכל מיני קלטות נחמדות באתר סלסה ראצ'י (קישור לתר - בתחתית האתר). ואם את רוצה סרטונים אז אני ממליץ לך להיכנס לקישורים של הפורום ופשוט לשוטט קצת באתרי סלסה (לרוב באתרים של בתי ספר) ולחפש סרטונים - כי יש
כל מה שנותר לי לאחל לך....
ואני מקווה שתתגברי על הביישנות שלך
נ.ב
אני מקווה שעזרתי לך

בהחלט עזרתם שניכם../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

ואני כבר פותחת בהליכים נגד הביישנות שלי, בתקווה שאצליח להתגבר אליה, וארשם לחוגי סלסה ואהפוך כמובן לרקדנית הסלסה מס' 1 בעולם
מה גם שהודעה שלך טל ממש עשתה לי חשק לקום ולרקוד
בכל אופן,
לשניכם
בינתיים אני חושבת שאסתפק בקלטות וסירטונים, ולאחר שאדע קצת, אני ארגיש פחות נבוכה להגיע לחוג שמה אוכל להתקדם עוד יותר
אז שוב -
על התגובה

Palalolito

New member
ניסיתי כבר סרטונים

זה לא עובד !!! אם לא תעשי תרגיל עם בן זוג בשיעור יהיה לך קשה מאוד ללמוד אותו ובמיוחד לדעת לקרוא את ההובלה. איך תלמדי את הרגש של ההובלה בלי בן שמוביל אותך. למרות שלבנים זה יהיה יותר קשה ככה כי אנחנו צריכים לדעת גם את הפידבק שהבחורה נותנת להובלה גם אצל האשה זה לא יהיה קל במיוחד. אני דרך אגב ממליץ לך ללכת קודם לLA ואז להכנס לרואדה.

reina1

New member
אנחלה... עזבי סרטונים וקלטות.

אם את ביישנית את חייבת, אבל חייבת להגיע לשיעורים. אני אומרת לך מניסיון (אני הייתי פרח קיר שחבל"ז) שהשיעורים והריקוד דווקא בחברה, במועדון, עוזרים מאוד להעלות את הביטחון העצמי ולהיפטר מהביישנות. תמצאי לך מקום שאין בו פוזה, שאנשים באים אליו כדי לרקוד נטו (הצוללת, הקווין והגלסנוסט בירושלים למשל הם מקומות כאלה) ותתחילי ללמוד. ככה גם תכירי אנשים, ותלמדי להיפתח למגע ולתקשורת עם אנשים. זה תהליך שלוקח כמה חודשים, אבל אם תתמידי לא תתחרטי על זה לרגע! קחי כמה שיעורים בשביל הבסיס ובואי לקונגרס בשביל ה"זריקה" הראשונה של הסם הזה, יהיו סדנאות לכל הרמות שם, ואנשים מכל הארץ. אוקיי?

אם אתם רוצים ללכת על סרטונים...

אז אני ממליץ לכם על אתר שהוא פשוט מעולה! שיש שם סרטונים ללמוד סלסה (וריקודים אחרים) שהסרטונים שם הם קצרים וחמודים! שמוצגים ע"י אנשים וירטואליים.. אילו סרטונים מהצעד הראשון עד לוריאציות מסובכות.. וחלק מהוריאציות שם לא מלמדים כלל במועדונים! <קישור בתחתית ההודעה>

Palalolito

New member
bust a move

אם יש לכם זמן פנוי כנסו להיפ הופ תראו דברים מצחיקים :)

Palalolito

New member
הגעתי לשם דרך האתר של יני ילון.

ואז נתקעתי בקטע של ההיפ הופ. לא יכולתי להפסיק לצחוק שעה.

Palalolito

New member
כן... ברור !

אני גר בכפ"ס ויניב תכלס שולט בשרו אין לי כח להגיע לת"א וחוץ מזה האווירה פחות תחרותית ואם אני כבר פוגש מישהי אז אני יודע שהיא גרה באזור שלי. אתה מסתובב בקניון פתאום אתה ראוה מישהי שאתה מכיר נותן צעד קדימה והפלה, פתאום כל הקניון מסתכל.... :) מה? סבבה!

Palalolito

New member
איפה לא ?

הייתי בערב נוער במבוגרים גם בלה פינייטה הלכתי לשטיינברג גם ברביעי רוטב בחמישי ואסקייפ בשבת. כל יום אני מוצא איפה לרקוד חוץ מיום שישי ששמור לחברה. בזמן האחרון אני מגיע עם כובע גרב שחור (חולצות כפתורים וג´ינס מתרחב)

למעלה