שאלה קטנה

Osher191

New member
שאלה קטנה

מה ההבדל בין tal vez, quiza, capaz ו-a lo mejor? כולם במשמעות של "אולי" אבל בכל זאת אמור להיות הבדל, לא?

Osher191

New member
לי פעם אמרו capaz במשמעות של "אולי"

לא יודעת איך זה שם בספרד...

maozeitan

New member
לא הגיוני בכל מקרה

בכל מה שהזכרת קודם חוץ מ a lo mejor יכול לבוא modo de indicativo או modo de subjuntivo para expresar mas/menos seguridad ב a lo mejor לעולם לא יבוא modo de subjutivo רק modo de indicativo

InFecTeD LOVER

New member
בטח ש-capaz זה אולי!!!

אל תגיד לא הגיוני אם אתה לא יודע כל כך טוב ספרדית :/

maozeitan

New member
ואכן לאחר בדיקה קצרה באקדמיה ריאל אספניולה

1. loc. adv. coloq. Arg. y Ur. a lo mejor. מבינה זה ברמה קולוקיאל שזה אומר בשפת הרחוב של ארגנטינה ואורוגוואי מאחר שאני לא מכיר את ביטויי הרחוב שם מאחר ולא הייתי שם ולמדתי ספרדית רק בספרד לא היה סיכוי שאני אכיר את זה שאר ההסבר שנתתי לגבי סובחונטיבו ואינדיקטיבו הוא הסבר נכון לגבי CAPAZ שוב... אין לי מושג

InFecTeD LOVER

New member
הבעיה שלי הייתה שאמרת שזה לא הגיוני.

אתה לא יכול להגיד שזה לא הגיוני אם אתה לא יודע, מבין?

maozeitan

New member
שוב זה ניבל (nivel) קולוקיאל !

מדובר בצורה שהיא איננה הצורה התקינה אלא שפת רחוב כמו שאומרים ojala que שזה כמובן צורת רחוב ולא הצורה הנכונה והתקינה של השפה (הנכון להגיד הוא ojala בלי ה que)

InFecTeD LOVER

New member
הבנתי מעוז, אני יודעת את זה,

אבל שוב, אמרת "לא הגיוני", כאילו בשביל לבטל את התרגום לגמרי, וזה כן הגיוני שהוא שמע את זה, כי זה קיים.

Osher191

New member
תודה על ההסבר../images/Emo140.gif

עכשיו אני רק צריכה לפרש את השמות של כל ה-modo de.... ולהבין למה התכוונת

maozeitan

New member
בסדפרדית יש 3 מודים של דיבור

האינדיקטיבו שלדעתי מה שרובם מכירים שזה ההוה הרגיל, העתיד, זמני התנאי , עבר של העבר, עתיד מרכב וכו' הסובחונטיבו שבא אחרי פעלי השפעה/רגשות/פעלי ראש בפורמה שלילית וכן לאחר SER/ESTAR כאשר יש להם אלמנט של valoracion ויש כמובן עוד תנאים שאחריהם באים סובחונטיבו כמו למשל tal vez,seguramente,quizas וכו' כולל בתוכו את הזמנים ההוה של הסובחונטיבו, העבר של הסובחונטיבו (preterito perfecto del subjuntivo), זמן האימפרפקטו של הסובחונטיבו וכמובן הפלוסקואמפרפקטו של הסובחונטיבו

Shir17

New member
חחחחחח

באמת ברח לך איזה "מוד" של דיבור מעוזסיטו ...

maozeitan

New member
אז לא הזכרתי את המוד השלישי מה קרה???

יא אללה שלך מה קשור סה"כ ציינתי שיש 3 מודים ולא ציינתי את השם של השלישי כי הוא לא רלוונטי להסבר אז אתה מתנפל?

התנפלתי עליך?! ../images/Emo12.gif

סליחה. זו ממש לא הייתה הכוונה שלי. סך-הכול רמזתי לך שאם אתה אומר "שלושה מודים", כדאי שתציין גם את המודוס השלישי (או לפחות תעיר שהשלישי לא רלוונטי לדיון). בהודעתך הקודמת ציינת רק שניים ולא התייחסת בכלל לשלישי, ובכך השארת את כולנו באוויר, תוהים מה בדיוק קרה למודוס השלישי. אבל אני באמת סקרן לדעת - מהו המודוס השלישי? (imperativo, אולי?)

למעלה