שאלה קטנה

קרמי

New member
שאלה קטנה

שלום רב כמה זמן לפני תחילת העבודה ניתן לבקש את ה- LMO? ואחריו כמובן את אישור העבודה.. האם יש זמן מוגבל או שמעסיק יכול לבקש LMO כשתחילת העבודה היא רק בעוד חצי שנה לדוגמה?

בדרך כלל תוקף ה LMO ל 3 שנים

אבל יש מקרים שבהם צריך להיכנס לקנדה תוך שנה מום ההנפקה של ה LMO. לגבי חצי שנה עד שנה, למשרות מלאות לא עונתיות ב 99% של המקרים אין שום בעיה להתחיל לעבוד מתי שנוח לך להגחע.

קרמי

New member
תודה.. עוד שאלה

בפירוט ה- NOC באתר רשום שהמקצוע מצריך מינימום דיפלומה כדי להתקבל לעבודה.. האם מה שרשום הוא כללי ולא מחייב במאה אחוז? לדוגמה.. בתחום הגרפיקה וכ"ו לא חייב דיפלומה כדי להתקבל לעבודות.. למרות שבאתר רשום שכן. האם בהגשת LMO המעסיק חייב לכתוב שהוא מצריך דיפלומה או שאם הוא לא צריך את זה אלא רק נסיון בעבודה הזאת זה מספיק? קרמי

באופן תיאורטי הפקיד המאשר את ה LMO

אמור לבדוק שרשומה דרישה לדיפלומה ב NOC שמצריך את זה באופן קטגורי. האם הוא בודק את זה? לא בטוח. אבל פקיד ההגירה בהחלט צריך לבדוק שיש לך בכניסתך את הדיפלומה בהתאם ל NOC וסביר להניח שהוא עושה את זה. יש מקצועות בקנדה כניראה שהתואר אוטודידקט לא עושה עליהם רושם.

קרמי

New member
הבנתי.. הכי חשוב

שכל המסמכים יהיו כשמקבלים את אישור העבודה עצמו ולא ה- LMO. אם אני מקבל את הדיפלומה בספטמבר 2008 אני יכול לבקש LMO לפני ואת אישור העבודה אחרי שאני מקבל את הדיפלומה? כמה זמן לוקח אישור העבודה עצמו? האם זה מיידי כשמראים לפקיד את כל המסמכים?

קרמי

New member
ועוד משהו

אם אני מקבל הצעת עבודה כגרפיקאי אך הדיפלומה היא על אפקטים מיוחדים.. שניהם על אותו מספר NOC בעיקרון לפי מה שבדקתי. אז לא אמורה להיות לי בעיה להגיד שזה קשור לאותו התחום בעיקרון לפקיד?

הפקיד לא ממש נכנס לעומק

אם יש לך LMO שבו כתוב השם שלך, התפקיד והמטלות, והמעסיק לא דרש דיפלומה מסויימת, כל דיפלומה בתחום הרחב של ה NOC תתפוש. הייתי אומר אפילו שכל דיפלומה בתחום הנרחב של אמנות חזותית , תתפוש. צריך להראות שיש לך כישורים והשכלה שקשורים בתפקיד. הפקיד משתדל לא להסתבך. יש LMO? יש דיפלומה? השם של הבן אדם זהה? יש מכתב העסקה וחוזה עבודה? מנפיק רישיון וגמרנו. אין לו יותר מדי זמן לתהליך.

למעלה