שאלה קטנה

Sורטי

New member
שאלה קטנה

דבר ראושן שלום לכולם אני חדש פה. דבר שני אין לי אסטרטגיה למשחק אני כל הזמן משחק לפי הטעויות של היריב שלי ואני יודע שזה טעות אבל אני לא מצליח לפתח אסטרטגיה מישהו יכול לתת לי כמה טיפים בבקשה ו דבר שלישי מה אתה עושים בדר כלל ב 3-5 מהלכים הראשונים בתחילת כל משחק תמונה תתקבל בברכה

אני ינסה לענות....

אין אסטרטגיה יחידה ומוחלטת בשח אבל יש מספר דברים בסיסים שכדאי לעשות בכדי לפתח משחק נכון... לשאוף לשליטה במרכז הלוח אם בדרך ישירה ואם בדרך עקיפה להגן לגונן ולכסות את המלך שיהיה כמה שפחות פגיע ליצור כמה שיותר איומים תוך כמה שפחות חשיפה לסיכונים או במילים אחרות למצוא את האיזון בין הגנה להתקפה...... זאת באופן כללי האסטרטגיה וכל אחד מאמץ את שיטת המשחק שלו.....יש שחקנים ששים יותר דגש על התקפה ויש שיותר אוהבים להתבצר....זה עיניין של סגנון אישי... לגבי השאלה השניה שלך יש מספר רב של פתיחות בשח זאת אומרת מסעים ראשונים שהם פחות או יותר קבועים ונלמדו ושוכללו עם הזמן ......את הפתיחות האלה תוכל ללמוד מהרבה ספרים כמו כן את ההגיון שעומד מאחוריהם.....אני בטוח שיש חומר על פתיחות באינטרנט אבל אני אישית לא מכיר כזה...... ברוך הבא ובהצלחה

Sורטי

New member
פששש

תודה אפשר עוד כמה טיפים/תשובות על שאלותי חוץ מרוח רפאים אחת הפורום באמת פורום של רוחות רפאים

Gezer

New member
המממ...

כדי לךל ל למוד מספרים כמו זה של עמנואל לסקר - תורת השחמט ספר מצויין. ודרך אגב - אנציקליפדיית פתיחות- http://www.homestead.com/observer/Openings.html

Sורטי

New member
רק

שתדע אני קראתי 4 ספרים שונים של שחמט ואני עדיין מפסיק כמעט כל הזמן ואני משחק באזור המתחילים ב www.zone.com אני יודע שאני מפסיד בגלל שאין לי אסטרטגיה....

aaa123

Member
אני חושב שטקטיקה היא הדבר החשוב

בשחמט במיוחד לשחקנים ברמה נמוכה. חלק מהשגיאות של מתחילים ,ואפילו של שחקנים ברמה של דרגה ששית או חמישית ורמה גבוהה יותר נובע מאי תשומת לב למסע הקרוב שלהם או למסע הקרוב של היריב. אחד הדברים שעזרו לי להתקדם בשחמט הוא תרגול של תשומת לב לכל האפשרויות במסע הקרוב כמו שכל מחשב עושה. אני חושב שחלק ניכר מההתקדמות שלי מרמה של מד כושר 1600 לרמה של מד כושר 2000 היא בזכות תרגול של תשומת לב לאפשרויות שיש לי ולאפשרויות היריב כי שמתי לב שבחלק ניכר מהמקרים טעיתי בגלל שלא הבאתי בחשבון מסע יותר טוב שלי או מסע של היריב(לא מדובר רק בשגיאות טקטיות,ומסע יותר טוב יכול להיות מסע עמדתי טוב יותר שפשוט לא ראיתי). מספיקה טעות אחת כזאת כדי לשנות את התוצאה של המשחק כך שגם אם ב90 אחוזים מהמקרים אתה לא מתעלם ממסעו הבא של היריב עדיין תרגול כזה יכול לעזור משמעותית.

Sורטי

New member
תודההה

לכולם על התשובות המפורטות ועל היתיחסות הרבה לנושא תודה לכם ------------------------------------ יש לי שאלה אין לי תקטיקה ואני כל הזמן מספיד אני מנצח רק 3 משחקים מתוך 10 ואני משחק באזור המתחילים ב zone מה לעשות?

Sורטי

New member
עוד שאלה קטנה

מהן סוגי התקתיקות שיש? ויכול להיות שהתקתיקה של שחקן היא להתבצר?

aaa123

Member
טקטיקה זה חישוב לטווח קצר וזה

הדבר שהכי חשוב עבור מתחילים. אני מציע שקודם כל תתרגל לרשום את המשחקים שלך ואחר כך תוכל לגלות מה השגיאות הטקטיות שלך באמצעות ניתוח עם מחשב. אני מאמין שאם תדע לא לעשות שגיאות שמפסידות חומר במספר מסעים אז הרמה שלך תעלה. אסטרטגיה של שחקן יכולה להיות להתבצר אבל אינני רואה צורך באסטרטגיה כזאת. לי לעיתים קרובות אין תוכנית איך לנצח ואני פשוט עושה את המסע שנראה לי הכי טוב. אני לא חושב שחשוב שתהיה לשחקן בהכרח תוכנית במיוחד לא לשחקנים מתחילים. הדבר החשוב לשחקנים מתחילים הוא לשים לב לא להפסיד חומר ולהשתדל לעשות מסעים שמביאים אותך לעמדה אקטיבית ואת היריב לעמדה פסיבית. כדי לעשות מסעים כאלו יש לשים לב אליהם ,ולכן אני מציע תרגול בתשומת לב לאפשרויות החוקיות שלך ושל היריב(זה לא יכול לעזור בבליץ כי אין לך זמן לזה אבל בתחרויות רציניות זה בהחלט יכול לעזור). אם היריב בעמדה פסיבית אז יש סיכוי גדול יותר שהוא יעשה שגיאות. אני מעולם לא שיחקתי במקום שאתה משחק כך שאני לא יודע מה בדיוק הרמה שלך אבל אני לא מאמין שאתה מפסיד רק בגלל שאין לך תוכנית ואני משער שאתה מפסיד בגלל שגיאות טקטיות שנובעות מאי חישוב של וריאנטים קצרים(אם אתה מפסיד בגלל סיבות אחרות אז אתה הרבה יותר טוב משחקנים מתחילים).

Sורטי

New member
>תודה

רבה לך תשובה מעמיקה מאוד! עזרת לי להבין הרבה דברים ואני לא מפסיד מאי חישוב של וריאנטים קצרים אני מפסיד כי אני"עולה" למשחק בלי טטקטיקה ואין לי מושג מה אני יעשה במהלך הבא אני משחק לפי מסעות הירב! וזה טעות אני יודע אך באפשרותי מה לעשות הטיפים שנתת לי עוזרים אך לא מספיק בישביל לפתח לי טקטיקה מסויימת אם תוכל לכוון אותי קצת.....

aaa123

Member
אולי אם תפרסם את אחד המשחקים שהפסדת

אז אפשר יהיה לעזור לך יותר. קשה לי לייעץ לך שאני לא יודע מה הטעויות שאתה עושה בדיוק. אני יודע מנסיון שאפילו שחקנים ברמה גבוהה עושים שגיאות טקטיות של אי תשומת לב למסע קרוב של היריב. זה לא קורה להם לעיתים קרובות אבל זה קורה. להתייחס למסעי היריב זאת לא טעות אבל צריך להתייחס גם לאפשרויות שלך במסע הקרוב. הנה דוגמה להתחלה של אחד המשחקים שלי בו ניצחתי שחקן בדרגה שניה בשחור: 1.ה4 ה5 2.פ-ו3 פ-ו6 3.ד4 ה:ד4 4.ה5 פ-ה4 5.מה:ד4 ד5 6.ה:ד6 פ:ד6 7.ר-ה2 פ-ג6 8.מה-א4 ר-ד7 9.פ-ג3 ר-ה7 10.ם-ם פ-ה5 11.מה-ו4 פ-ז6 12.מה-ד4 פ-ו5 13.מה-ה4 פ-ד6 14.מה-ד3 ג6 15.פ-ה4 פ:ה4 16.מה:ה4 0-0 17.צ-ד1 מה-ג7 18.ר-ה3 ר-ו6 19.ג3 ר-ה6 20.צ-ד2 צו-ה8 21.צא-ד1? ר-ב3 הנה המשחק באנגלית לאלו שמעדיפים אותו ברישום אנגלי 1.e4 e5 2.Nf3 Nf6 3.d4 exd4 4.e5 Ne4 5.Qxd4 d5 6.exd6 Nxd6 7.Be2 Nc6 8.Qa4 Bd7 9.Nc3 Be7 10.0-0 Ne5 11.Qf4 Ng6 12.Qd4 Nf5 13.Qe4 Nd6 14.Qd3 c6 15.Ne4 Nxe4 16.Qxe4 0-0 17.Rd1 Qc7 18.Be3 Bf6 19.c3 Be6 20.Rd2 Rfe8 21.Rad1 Bb3 Line הייתי צריך לעבוד קשה כדי לנצח אחרי המשגה 21.צא-ד1 אבל לא היתה לי שום תוכנית איך לנצח לפני המשגה הזה(גם אחריו אני לא בטוח אם שחור זוכה אבל אני לא מתכוון לעשות כאן דיון מקיף על כל המשחק). המסעים הראשונים היו תיאוריה אבל אחרי 7.ר-ה2 לא היכרתי תיאוריה. אני לא חושב שהייתי מסתפק בתיקו אם היריב היה חוזר על המסעים אבל העדפתי להניח ליריב לחשוב מה לעשות כדי לא לחזור על המסעים ,ואילו הייתי רואה שהיריב רוצה לחזור על המסעים אז אני מניח שהייתי בעצמי מנסה להמנע מחזרה על המסעים כי מד הכושר שלי היה גבוה מהיריב ב100 נקודות בערך. השתדלתי לשים את הכלים שלי בעמדות אקטיביות אבל אותו דבר היה נכון גם ליריב כך שלא הישגתי יתרון עד הטעות הטקטית של היריב. הרעיונות שלי במשחק היו די פשוטים: ר-ד7 מתכנן להתקיף את המלכה בהמשך. ר-ה7 מתכנן לפתח את הכלים על מנת להצריח. ג6 מונע פ-ד5 ונותן למלכה השחורה יותר אפשרויות. מה-ג7 משתחרר מהריתוק בטור ד ועוזר להביא את הצריחים למקומות טובים יותר. הרצים בו6 וה6 בערוגות טובות יותר מהערוגות ד7 ה7.

Gezer

New member
אם

תפרסם את אחד המשחקים שלך כאן נוכל לתת אותו לניתוח באתר(chess.up.co.il) ובפורום ותוכל לראות טעויות ולשפר את משחקך!

Sורטי

New member
אתם יודעים מה?

אני מרבה לשחק בzone אז שאחד ממכם ישחק נגדי ויראה מה הטעויות שלי הכינוי שלי הוא RaringKnight1 ואני היה שם בשבת בערב בשעה 8 ב beginners workshop תוסיפו אותי לרשימת החברים שלכם ותשלחו לי הודעה וכך נתאם משחק

Novartza

New member
המלצה

תקנה או תיקח בהשאלה ספר טוב על תיאוריית הפתיחות בשחמט. יש כל כך הרבה סגנונות משחק וסוגי פתיחות, והתיאוריה נורא התפתחה במאה האחרונה. אני ממליץ על ספרים באנגלית בנושא שניתן להשיג בהשאלה בספרייה הלאומית. ניתן לחפש שם ספרים לפי נושאים. תבקש מהספרן שיעזור לך. יש להם המון ספרים בנושא שחמט.

למעלה